Автор культового Реквієму приїде в Кременчук

18.11.2015, 13:59 Переглядів: 3 169

Автор культового Реквієму приїде в Кременчук

В рамках всеукраїнського літературного проекту МЕРЕЖА з презентацією власної книги Кременчук відвідає відомий київський поет Дмитро Лазуткін.

 

 

Приїзд Дмитра Лазуткіна до Кременчука заплановано на 2 грудня. У відділі абонементу Центральної міської біліотеки імені Максима Горького, за адресою вул. Леніна, 11, о 17:00 відбудеться прес-конференція для журналістів. З 18:00 послухати читання Дмитра зможуть всі бажаючі кременчужани. Відомий столичний поет презентуватиме нову збірку віршів "Червона книга". Під час літературно-дискусійного вечора автор почитає нові та вже відомі свої вірші та з радістю відповість на запитання присутніх.

 

- Дмитро Лазуткін тонко відчуває те, про що варто говорити і вміє знаходити потрібні слова. Поезії його являють собою переплетіння вражень і передчуттів, гнучких метафор і ясних образів. «Червона книга» – це збірка, у котрій більшість віршів була написана протягом останнього року. У кожного з трьох розділів книги – своя емоційна історія. Це схоже на проходження пекельних кіл, під час котрого ліричний герой усвідомлює знаки минулого аби дістатися прозорої поверхні, що відображає сонячні промені, - саме така характеристика нової виданої праці поета міститься на офіційному сайті видавництва "Meridian Czernowitz". Видавництво разом з культовим українським письменником Сергієм Жаданом, в свою чергу, є ініціатором проекту МЕРЕЖА.

 

Більш детальна інформація щодо літературно-дискусійного вечора з Дмитром Лазуткіним уточнюватиметься ближче до дати виступу поета у Кременчуці.

 

Дмитро Лазуткін - поет, журналіст та спортсмен, коментатор Олімпійських ігор в Пекіні, Ванкувері, Лондоні та боксу на телеканалі «Інтер». Дмитро є автором вірша «Реквієм», який, покладений на музику Алли Загайкевич, став однією з частин ораторії «З нами Бог» режисера Сергія Проскурні. Ця ораторія, присвячена Героям Небесної Сотні та військовим, що воюють на сході України, була поставлена на Софіївській площі до 23-ї річниці Незалежності України. Вірші пише українською та російською мовами. Є переможцем літературних конкурсів, лауреатом численних премій та стипендіатом різноманітних програм. Дмитро Лазуткін - автор восьми віршованих збірок, останню з яких, видану в 2015 році - "Червону книгу" - привезе до Кременчука.

 

Вхід на захід - за добровільними внесками у розмірі 20 гривень. Для студентів вхід безкоштовний - за наявності студентських посвідчень!

 

 

Нагадаємо, що МЕРЕЖА - це проект, в рамках якого широко відомі, в тому числі закордоном, автори сучасної української літератури відвідають 28 міст України. Серед них опинився і Кременчук. Знані письменники і поети відвідуватимуть міста в різних регіонах країни з метою презентувати нові книги власного авторства та поспілкуватись з читачами. Місійність проекту, на думку його головного куратора з Чернівців Юлії Пелепчук, полягає в єднанні суспільства у складний для нього час за допомогою інструменту літератури.

 

В рамках цього проекту Кременчук 7 листопада вже відвідав знаний 27-річний закарпатський письменник Андрій Любка, новий роман якого під назвою "Карбід" вже потрапив у номінацію "Книга року BBC-2015". Молодий письменник, який вперше відвідав наше місто, залишився у захваті від "теплої кременчуцької публіки" та неодмінно обіцяв повернутись до Кременчука знову.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх