Велотур грузинського мандрівника пройде через Кременчук

27.07.2015, 15:48 Переглядів: 1 951

Велотур грузинського мандрівника пройде через Кременчук

Велопробіг містами України пройде через 22 населених пункти

Велотур на честь легендарного грузинського вело-мандрівника Дж. Лежави пройде через Кременчук. Громадянин Грузії Нодар Берідзе 26 червня 2015 року розпочав велопробіг містами України, під час якого планує відвідати 22 населених пункти, повідомляє прес-служба Кременчуцької міської ради.

 

Зустріч із Нодаром Берідзе в Кременчуці запланована на 29 липня 2015 року:

о 16.00 год на в’їзді в місто із боку Світловодська (с. Маламівка) та супровід вихованцями відділення велосипедного спорту КДЮСШ «Авангард» і велогуртка ОДЮК (керівник Корчак О.);

о 16.40 год. – зустріч Н.Берідзе на Площі Перемоги;

о 17.00 год. – прес-конференція за участю представників міської влади та ЗМІ (конференц-зал готелю «Кремінь»).

 

Нагадаємо, минулого року на згадку про свого вчителя (14-кратного рекордсмена книги Гіннеса Джумбера Лежава) Нодар Берідзе влаштував велотур Україною і в його рамках заїхав до Кременчука.

Раніше Джумбера Лежава, який здійснював велотури в зони воєнних конфликтів в Бангладеш, Сомалі та інші країни, закликаючи до миру. За 9,5 років він на велосипеді об’їздив земнукулю. Коли в Україне почалася війна на Сході, Лежава запланував велотур нашою країною з надією закликати весь світ до припинення військових дій в Україні. Однак за місяць до цього заходу 75-річний рекордсмен помер. 

 

Довідка:

 

Нодар Берідзе має на меті зібрати велосипедну сотню, до якої увійдуть представники з усіх областей України. "Велосотня за мир" 24 серпня вирушить за маршрутом Київ-Мінськ-Москва-Київ, щоб показати усьому світові, що усі люди є братами, вони не хочуть воєн і втрат. До 24 серпня він планує об’їхати усі обласні центри України.

 

До "Велосотні" входить по 2 людини від кожної області + 30 від Донецька та Луганська + 20 з європейських країн або країн світу. Під час руху учасники велопробігу зупиняються в усіх містах, які розташовані по маршруту, зустрічаються з владою, громадськими організаціями, народом — поширюють ідею припинення війни і встановлення справжнього миру в Україні.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: Нодар Беридзе
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх