Для отримання земельної ділянки учаснику АТО в Кременчуці треба заповнити заяву

2.04.2015, 14:57 Переглядів: 7 016

До уваги учасників АТО і бойових дій, а також інвалідів війни, членів сім’ї загиблих учасників бойових дій, які мають бажання отримати земельну ділянку у власність

31 березня Кременчуцька міська рада прийняла рішення «Про затвердження Положення про порядок забезпечення учасників бойових дій, інвалідів війни, а також членів сімей загиблих учасників бойових дій, в тому числі учасників антитерористичної операції, земельними ділянками із земель комунальної власності міста Кременчука». Про це повідомляє прес-служба мерії.

Документом визначено порядок забезпечення земельними ділянками цих категорій громадян.

 

Згідно із цим Положенням передача земельних ділянок безоплатно у власність у межах норм, визначених Земельним кодексом України, проводиться один раз по видах використання:

 

а) для ведення садівництва - не більше 0,12 гектара;

 

б) для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) в місті - не більше 0,10 гектара.

 

З метою забезпечення максимальної кількості бажаючих земельними ділянками на певному масиві виділяється земельна ділянка площею орієнтовно 0,06 га.

 

Учасник забезпечується в межах Кременчука однією земельною ділянкою за обраним видом використання.

 

Для підготовки графічного матеріалу із позначенням місця розташування земельної ділянки (якщо земельні ділянки зарезервовані) учасники подають заяву довільної форми щодо його виготовлення на пільгових умовах з:

 

- копією відповідної довідки про участь в АТО, або

- копією документу, що підтверджує статус учасника бойових дій, або

- копією посвідчення інваліда війни, або

- копією свідоцтва про смерть учасника бойових дій, в тому числі учасника АТО

до відділу роботи зі зверненнями громадян виконавчого комітету Кременчуцької міської ради (м. Кременчук, вул. Першотравнева, 1).

 

Заява може бути подана членом родини учасника АТО першого ступеня споріднення (батьки, другий із подружжя, діти) в інтересах учасника АТО із поданням відповідного документа на підтвердження родинних зв'язків із учасником АТО.

 

Заяви щодо виготовлення графічного матеріалу розглядаються в наступному порядку:

 

позачергово розглядаються заяви на виготовлення графічного матеріалу та

позачергово надаються земельні ділянки членам сімей загиблих учасників бойових дій,

першочергове право із яких мають сім’ї загиблих учасників АТО (на сім’ї загиблого учасника бойових дій, в тому числі учасника АТО, виділяється одна земельна ділянка).

 

Заяви інших учасників, розглядаються в порядку жеребкування, наведеному нижче. До жеребкування допускаються учасники, які мають відповідний статус, підтверджений посвідченням.

 

Порядок надання учасникам бойових дій, інвалідам війни, а також членам сімей загиблих учасників бойових дій, в тому числі учасників АТО дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для будівництва i обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), ведення садівництва та в оренду для городництва

 

- Учасники, які зареєстровані та проживають в Кременчуці,

- члени сімей загиблих учасників бойових дій першого ступеня споріднення (батьки, другий із подружжя, діти), зацікавлені в одержанні безоплатно у власність чи користування земельної ділянки комунальної власності, або

- їх уповноважені представники

подають ЗАЯВУ  zrazok-zayavi-zemlya-ATO-1.docx [3,15 Kb] (cкачиваний: 534)   до Центру надання адміністративних послуг виконавчого комітету Кременчуцької міської ради (пл. Перемоги, 2, каб. 124) про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), ведення садівництва чи городництва.

 

У клопотанні зазначаються цільове призначення земельної ділянки та її орієнтовні розміри.

 

До заяви додаються:

 

1) копія паспорта громадянина України;

 

2) копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номера;

 

3) засвідчена в установленому порядку копія довіреності – для уповноваженої особи;

 

4) документи, що підтверджують пільгове право:

 

- копія посвідчення статусу учасника бойових дій;

 

- копія посвідчення інваліда війни, що відповідає чинному законодавству;

 

- копія посвідчення сім’ї загиблого, копія свідоцтва про смерть учасника бойових дій, в тому числі учасника АТО, та відомча довідка щодо обставин смерті.

 

5) інформація щодо використаного чи невикористаного права безоплатної передачі у власність земельної ділянки по бажаному виду використання (зазначена в заяві або окремо);

 

6) графічні матеріали, на яких зазначено бажане місце розташування земельної ділянки та її орієнтовні розміри, що видані безкоштовно.

 

Корисну інформацію по цій темі можна знайти на офіційному сайті Кременчуцької міськради в розділі Управління земельних ресурсів.

 

 

 

 


Автор: Dolli
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

Допомога військовим:

Акція "Телеграфа" на допомогу українським військовим. Ми закликаємо кременчужан надати посильну допомогу нашим солдатам.

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх