«Аврора» відправилась у «плавання»

26.03.2010, 00:01 Переглядів: 7 494
Кременчук знову перетворився на Венецію – у неділю та понеділок будинки в районі зупинки «Аврора» стояли у воді. Вона прийшла з полів і за якусь годину перетворила вулицю Карнаухова на ріку, заповнила головну трасу – проспект 50 річчя Жовтня – і змусила автівки пливти, наче байдарки під час рафтингу..

Частину Молодіжного затопило

Фото читателя

– Це якийсь жах! – розповіли нам у музичній школі, що в цьому районі. – До нас неможливо підступитися –  залило навіть східці! Довелося відмінити заняття. Як учні до нас дістануться?!

За словами першого заступника голови Автозаводського райвиконкому Григорія Брижахи, місцями вода сягала майже до 1,3 метра. Маршрутки та тролейбуси оголосили «бойкот» і відмовились їхати у затоплений район. Аби дістатись іншого боку вулиці «по-сухому», людям доводилось накидати величезний крюк. І як ми знаємо, спасіння утопаючих – справа рук самих утопаючих. Кременчужани сварили владу за бездіяльність.

– Нікого з рятівників тут не було! Ми вже ось самі ці ливневки чистимо. Бачите, я в чоботах і з дрином – скільки вже звідти пакетів дістав,…– обурювався місцевий мешканець.

Однак у службі з оперативного контролю за обстановкою у місті нам сказали – фахівці таки виїхали на місце. Які саме, у службі не уточнили. Проте «ТелеграфЪ», що виїхав у неділю на місце пригоди, окрім дідка із дрином, що чистив лівневку нікого так і не побачив. Вода ж пішла з Молодіжного у вівторок, залишивши після себе сміття, бруд та глиби льоду.

Начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Юрій Пастух:

– Ми не говорили, що вода омине місто. Ось вона і прийшла. На жаль, каналізація не спрацювала, хоча станція перекачки працювала у посиленому режимі. Але у неї для такої кількості води недостатня пропускна спроможність.

«Люди ходять, як коти, по парканах!»

Маршрутки-амфібії відмовлялись перевозити людей (Фото читача)

Крім Молодіжного у Кременчуці «попливли» Лашки, Велика Кохнівка, третій Занасип, вул. Садківська, вул. Маршала Жукова тощо.

– На Лашках качаємо воду, а вона все прибуває.  Там же і доріг-то немає: з 40 тільки 6 асфальтовані.  І коли машина їде відкачувати воду в одного господаря, хвилею заливає іншу оселю. Там люди ходять, як коти, по парканах, – поділився Григорій Брижаха під час засідання штабу по боротьбі з підтопленням.

До речі, як з’ясувалося, міські комунальники ще не закупили техніку для відкачування води, на яку їм минулого тижня дали гроші.

Мер пересів на вертоліт

’’Не гони волну!’’ (Фото читача)

Міський голова Микола Глухов, аби подивитись на підтоплений Кременчук, 23 березня «поміняв» автівку на вертольот МІ-8. Його меру наддав Кременчуцький льотний колледж, повідомляють джерела «Телеграфу».  

– Мер просив приділити особливу увагу Молодіжному, Лашкам і Крюкову, де паводок за останні дні затопив будинки жителів. Він також подивився, який стан Дніпра і полів навколо міста, – розповіли «Телеграфу».

Фото Людмили Чванько

Підпливаємо! Купляємо! Недорого!



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх