Кременчуцька РВА: повістки у громадських місцях вручають не з метою мобілізувати до ЗСУ, а для перевірки облікових даних

25.01.2023, 12:03 Переглядів: 7 004 Коментарів: 3

 

Останні дні у Кременчуці та районі розповсюджують панічні чутки про масове вручення чоловікам повісток на вулицях та блок-постах для їх мобілізації на військову службу

Кременчуком розповсюджуються панічні чутки щодо масового вручення чоловікам повісток до військкомату у громадських місцях для їх мобілізації на військову службу. Під час ранкового брифінгу журналісти спитали про це заступника начальника Кременчуцької районної військової адміністрації Артема Даценка. Він уточнив інформацію у Кременчуцькому районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) та надав роз’яснення.

— Було багато звернень, по району розсіювалася паніка стосовно того, що в будь-яких місцях чоловікам вручають повістки на мобілізацію військовослужбовці ТЦК та СП. Я хотів би наголосити на тому, що ці повістки вручаються у місцях, які не заборонені законодавством та що повістки бувають різних видів. Ті, що вручають, це повістки для того, щоб людина прийшла до ТЦК та СП (колишній військкомат — ред.) і звірила там свої облікові дані, які можуть змінитися… Це не повістки на мобілізацію — я це ще раз повторюю, — зазначив Артем Даценко.

Варто додати, що через масову зміну місця постійного проживання внаслідок війни, багато вимушених переселенців з-поміж військовозобов’язаних не стали на військовий облік у ТЦК та СП за місцем фактичного проживання, що зобов’язані зробити згідно з вимогами закону. Масове вручення повісток у громадських місцях може бути пов’язане саме із завданням щодо постановки на військовий облік таких військовозобов’язаних у місцях їх фактичного проживання. До того, в умовах повномасштабної війни ТЦК та СП зобов’язаний мати повну та достовірну інформацію щодо військовозобов’язаних. Саме з цією метою і проводяться уточнення облікових даних.

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

114
25 січня 2023 12:41

Да это стандартная отговорка/отписка.....


29 2
1 177
25 січня 2023 13:37

Якшо в жовтні 2022 після чотирьох тижнів медичних комісій та триденного стояння у безглуздих чергах у військоматі став на облік... Мені ще раз йти оновлювати дані? Тікі тому шо невідомо хто ходить по вулиці та в усі боки виписує повістки?


14 2
1 658
25 січня 2023 18:34

То как работают счас военкоматчики,это месть за яйца по 17грв.


7 3

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх