«Амстор — нестерпний біль Кременчука»: відкриття експозиції у Кременчуці до півріччя трагедії

27.12.2022, 21:35 Переглядів: 4 019

 
Розплавлений посуд, дитячі іграшки, символічний візочок з Сільпо та великий банер з портретами загиблих

27 грудня минуло пів року від найстрашнішої трагедії в Кременчуці часів повномасштабної війни. Пів року, як російські окупанти випустили дві протикорабельні ракети по місту Кременчук, одна з яких влучила в торгівельний центр «Амстор».

 

У Кременчуці в музеї Вищого професійного училища №7 відкрили експозицію збережених речей зі знищеного торгівельного центру, яка називається «Амстор – нестерпний біль».

22 цивільних втратив Кременчук на російсько-українській війні

Розплавлений посуд, дитячі іграшки, символічний візочок з Сільпо, три букви з назви Comfy, гучномовець, який сповістив про повітряну тривогу в той самий трагічний день та посеред усіх цих речей — банер із фотографіями тих самих колись усміхнених, ясних і щасливих кременчужан, які вже ніколи не зможуть радіти життю. Все це було представлено в експозиції «Амстор – нестерпний біль».

 

— 27 червня о 15.40 пролунав звук повітряної тривоги. А потім було чутно два вибухи. Всі зрозуміли, що то приліт. Важко уявити, але по Кременчуку було випущено дві протикорабельні ракети завдовжки 12 метрів, вагою 6 тонн, із зарядом 900 кг тротилу. Випущені вони були з бомбардувальника ТУ22М3 із Курської області, — розповів директор військово-історичного музею Володимир Поляков.

 
Запаливши знов лампадку, яка горіла 40 днів на місці трагедії, всі присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

 

Фото: Артем Коваленко
Автор: Дарія Згура Фото: Артем Коваленко
Теги: Амстор
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

Амстор:

27 липня російські війська обстріляли ТЦ «Амстор». Внаслідок обстрілу загинула 21 особа, ще одна жінка вважається безвісти зниклою. Близько сотні кременчужан звернулися до лікарні за медичною допомогою.

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх