Дитину привезли до лікарні на «швидкій» - але там в допомозі відмовили

30.09.2021, 11:01 Переглядів: 15 490 Коментарів: 17

 

Хлопчику з травмою носа навіть не зробили рентген, натомість порадили почекати до ранку

До редакції «ТелеграфЪ» 29 вересня звернулася пані М., і розповіла історію, що змусила в черговий раз замислитися про спроможність медичної системи Кременчука надати громадянам своєчасну і якісну допомогу. Цього разу мова йде про дітей.

Надвечір 28 вересня з сином пані М. сталася біда: хлопчик впав і травмував носа. Мати викликала швидку допомогу. Медики та поліція швидко приїхали на місце події і дитині запропонували зробити рентген. До Кременчуцької міської дитячої лікарні машина «швидкої» приїхала близько 20.45. В приймальному відділенні, за словами матері, хлопчика навіть не оглянули,  –  просто розвели руками і сказали, що нічого вдіяти не можуть та запропонували чекати ранку.

Пані М. розповіла, що приблизно в той самий час в лікарню привезли ще одного хлопця – зі зламаною рукою. Але й цій дитині запропонували чекати ранку.

Жінка спробувала зняти все, що відбувається, на камеру – але чергова медсестра просто втекла!

З лікарні пані М. з сином поїхали ні з чим. У дитини набряк та синець на обличчі.

Ситуацію прокоментував лейтенант поліції з екіпажу, який супроводжував машину «швидкої допомоги» і став свідком подій:

- Вони завели дитину, і медики сказали, що чергового травматолога немає, рентген теж ніхто робити не буде та запропонували прийти вранці. На мою думку, таке відношення до травмованої дитини неприйнятне. Якби це була доросла людина, ще можна було б почекати, але ж це дитина! І це не поодинокий випадок, там ще був батько з хлопчиком, який зламав руку. Вони теж поїхали додому, в лікарні сказали прийти наступного дня.

«ТелеграфЪ» спробував поговорити з виконуючим обов’язки директора лікарні Русланом Германом, але він відмовився прокоментувати ситуацію, посилаючись на Департамент охорони здоров’я:

- Я без дозволу департаменту охорони здоров’я не можу нічого коментувати.

Звісно, ми звернулися до голови зазначеного департаменту Максима Середи.

- Іноді виникають ситуації, коли саме травмпункт не перекривається чергуванням лікаря-травматолога. Але завжди в лікарні чергують хірурги, тобто лікарі суміжних спеціальностей. Можливо, чергова медсестра неправильно донесла інформацію. Приміром, вчора там була дитина з переломом без зміщення. Звісно, дитині зробили рентген – телемедицина дозволяє проаналізувати результати дослідження дистанційно, -  її оглянув хірург.

Чому сталося так, що травматолога не було? У лікарів перенавантаження. Влітку один з лікарів звільнився з роботи. Ще рік тому ми подали заявку, і маємо лікаря-інтерна, який закінчує інтернатуру і невдовзі вийде на роботу. На жаль, ми не можемо набирати лікарів в резерв, але робимо все, аби в разі необхідності вони йшли до нас.

Можу вас запевнити, що без медичної допомоги дитину з травмпункту не відпустять.

Попри слова пана Середи, пані М. каже, що її син залишився без медичної допомоги, дитині навіть не поклали лід на перенісся. Підтвердити чи спростувати слова голови департаменту про те, що іншому хлопчику допомогу все ж таки надали, ми не можемо.

Що стало причиною – брак комунікативних навичок у чергової медсестри, накладки в графіку чергування, чи сукупність цих факторів, - наразі має другорядне значення. Адже маємо факт: з дитиною сталася біда, і працівники лікарні нічого не зробили, аби полегшити її страждання.

Наприкінці бесіди Максим Середа пообіцяв зробити все, аби ситуація не повторилася:

- Сьогодні ще раз переглянули розклад лікарів, і травмпункт буде забезпечений цілодобово – в тому числі дитячими ортопедами-травматологами.

Чи дійсно кременчужани можуть розраховувати на хоча б якусь допомогу лікарів у разі нещасного випадку з дитиною, покаже час.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 17

0
30 вересня 2021 11:55

И это не только в детской больнице!!
Я имею ввиду халатность и пофигизм медработников!!
особенный привет ,,Доросла поліклініка №4!

НЕУВАЖАЕМЫЕ чиновники и чиновнички
СОЗДАЙТЕ УСЛОВИЯ!!!!
нормальные специалисты увольняются не просто так!
ХВАТИТ ПИЛИТЬ БАБЛО С РЕМОНТОВ,
УДЕЛИТЕ ВНИМАНИЕ человеческому персоналу медучреждений.


83 2
0
30 вересня 2021 12:05

Я нещодавно, жартома, пропнував почати збирати кошти на встановленя шибениці на площі...

 

Що далі я читаю такі матеріали, то більше я замислюсь над тим що аби це саме так насправді зробили, то у нас не було відмов у надання медичної допомоги, невідремонтованих дітсатків, відсутності гарячоё в місті води пів року, неспроможність купи державних(екстренних) служб вивезти протягом декількох днів ртуть із подвір'я громадянина, перекритого мосту в день пів літа, дірки на пивзаводівському шляхопроводі(ії ж не залатали й досі? чи я не в курсі. Не був там давно)... (далі кожен може доповнити цей перелік, він нескінченний). Кожна із цих історій які я тут навів у якості прикладу, це абсолютно абсурдні речі, виправдання для яких в принципі не може існувати. Але вони існують... І це лише невеличка кількість прикладів які всім добре відомі і вони в нашому місті і не стосуються того що відбувається на більш високих рівнях влади... А там що вище - то більше, я в цьому впевнений

 

Я не приильник насилля, і вважав завжди що піблічні покарання, жорстокість, смертна кара - це середьновіччя і цому немає місця в цивілізованому світі. Але, що далі я дивлюсь на те що відбуваєтся навколо, то більше я замислюсь над тим що мої переконання мабуть хибні.

 

 

 

 


73 2
417
30 вересня 2021 12:23

Взагалі то це жахливо: а коли б у дитини, внаслідок травми, почався набряк мозку або інше ускладнення? Рік тому у сусідів трирічну дитину вкусив собака, і пошкодив око, так в прийомному дитячої лікарні навіть не наклали правильну повязку, а сказали, що у нас окуліста немає, везіть у Полтаву. Добре, що у батьків машина, і довезли швидко - дитині надали кваліфіковану допомогу, і зір зберегли. Ганьба нашій міській владі! 9 мільйонів на газетку є, а на зарплату 2-3 спеціалістів немає.


104 2
592
30 вересня 2021 12:37

Можливо, чергова медсестра неправильно донесла інформацію.

 

Конечно все дебили, только вы все понимаете.

Ужас ситуация.


51 1
4 360
1
30 вересня 2021 12:47

ничего не меняется, как и 20 лет назад. Та же ситуация, у ребенка лихорадка, воспаление легких 2 стороннее, а они в холоднющем приемном пишут где кто из родителей работает, а ребенок сидит ждет.....


44 2
0
30 вересня 2021 13:15

Цитата: dniprow

НЕУВАЖАЕМЫЕ чиновники и чиновнички
СОЗДАЙТЕ УСЛОВИЯ!!!!
нормальные специалисты увольняются не просто так!
ХВАТИТ ПИЛИТЬ БАБЛО С РЕМОНТОВ,
УДЕЛИТЕ ВНИМАНИЕ человеческому персоналу медучреждений.

Та їм, вибачаюсь, СРАТИ З ВИСОКОЇ ГОРИ на ваші заклики. Чи ще не зрозуміли? Немає персональної відповідальності. Вся відповідальність розмазана на легіон держслужбовців, тобто "підтягнути за базар" просто нікого.

Повинно бути так. Сказав головний по дорогам в Кременчуці, що гарантія на покриття 10 років (без ям), а через тиждень яма по коліно, так його в ту яму. Як "земля" асфальт над могилкою просяде, її буде засипати наступний головний за рахунок сім?ї попереднього. І так всюди. 

А ваші оті заклики... Як діти, чесслово. 



І ваша повага чи неповага їм також до дупи. Поки бабло йде до рук, вони будуть триматись за свої місця і гигикати з вас як з дурнів.


65 1
254
30 вересня 2021 17:16

Ну так врачам зарплату не поднимают, и логично что лет через пять всё уедут в Польшу где зарплату врачам подняли до уровня Германии 3-8 тис. Евро.

Зато мер и всем депутатам премии по 300% и т.д. - ведь их труд очень важный, они роБлять покращення для остальных

Как говорил когда-то, уж ныне не уважаемый, президент - вы ещё будете вспоминать эти времена как хорошие

 

 


28 3
208
30 вересня 2021 17:30

***, работают по частным мед кабинетам, а тут только трудовые лежат для стажа. С утра появиться и потеряться. И дай им от государства 20 тысяч в месяц зарплаты. Как мама с инсультом в больницу  по скорой попала у меня только негативное мнение о наших врачах.


30 3
307
30 вересня 2021 17:43

А потом врачи удивляются, за что люди их [censored] прямо в больнице. Однажды сам чуть грех на душу не взял


24 4
64
30 вересня 2021 19:48

Цитата: DNIWE

А потом врачи удивляются, за что люди их [censored] прямо в больнице. Однажды сам чуть грех на душу не взял

Только не понятно кому люлей давать - рентгенологу и травматологу, за то что не хотят жить на 3-4 тис. в месяц и уволились? Или дежурной м/сестре, просто за то что она ещё там есть, а нам рентген нужен?

Цитата: mefisto

Гн1ди, работают по частным мед кабинетам

Так они ещё не научились питаться воздухом. 
А то, что в частных - это хорошо: если хреновый специалист - не  будут идти люди, и он сдохнет с голода. А если хороший - наоборот. И будет природный отбор, как и в любой профессии. 

 


17 9
4 360
1
30 вересня 2021 20:19

Цитата: IceSoul
что в частных - это хорошо: если хреновый специалист - не  будут идти люди, и он сдохнет с голода. А если хороший - наоборот. И будет природный отбор, как и в любой профессии. 
smile та да. Скоро к любому будем ходить, бо "хороший специалист" уехал за бугор, а после карантинов интерны и медсестры это вообще будет жесть.  Так что не надо оправдывать нерадивость и наплевательство. Больные виноваты, что врачам мало платят и в отместку врачи их так лечат? Бред какойто.


14 2
64
30 вересня 2021 21:17

Цитата: zzzzzz
Больные виноваты, что врачам мало платят и в отместку врачи их так лечат? Бред какойто

так никто никого не оправдывает )) такова реальность. Сложившаяся ситуация является следствием того, что государство положило *** на медицину, как таковую, уже давно и из года в год занимается сплошным популизмом вешая на уши народу, как у нас все класно в здравохранении снимая ролики на фоне очередного ремонта/оборудования (всего того, в чем есть откат).  Никто не будет работать "на халяву" - ни сантехник, ни электрик, ни дворник, ни медработник. Долгое время был посыл "мало платят - валите". Вот теперь и свалили.  

И как не странно, доков из Украины, которых нужно " [censored] прямо в больнице" дабы работали лучше, нарасхват гребут  чехи, венгры, особенно поляки. И за "несчастные" 1000-1500 евро пашут они, как рабы на галерах. Лично знаю около 10 примеров.

И про интернов. Не обольщайтесь, нам они особо не грозят ))) По статистике последних лет около 50% выпускников медВУЗов в течении 3 лет после окончания интернатуры или "валят" за бугор или бросают медицину, как таковую. 

 


16 2
4 360
1
30 вересня 2021 21:48

Цитата: IceSoul
Никто не будет работать "на халяву" - ни сантехник, ни электрик, ни дворник, ни медработник
ну дворники то работают, и медсестры и санитарки и почтальоны. Им то взятки никто не дает....


12 6
64
30 вересня 2021 22:14

Цитата: zzzzzz
ну дворники то работают, и медсестры и санитарки и почтальоны. Им то взятки никто не дает....

если так много дают медикам взяток, как рассказывают, то почему их у нас не хватает и они уезжают на "голую" зарплату за границу??? Где логика? Вы наблюдали (или слышали) о пустующих кабинетах чиновников от уровня начальника департамента и выше? или в любых "что-либо" разрешающих или контролирующих инстанциях? Я не видел.

Кстати, не замечали сколько работает молодых медсестер в медучрежденьях города (при том, что каждый год медучилище выпускает под сотню)? Я единично. Причина та же - по окончанию, столкнувшись с реальностью, бросают и идут ногти лепить/ресницы клеять или валят к полякам, чехам.

 


15 2
4 360
1
1 жовтня 2021 06:37

Цитата: IceSoul
если так много дают медикам
так вы не ответили
Цитата: IceSoul
дворники то работают, и медсестры и санитарки и почтальоны. Им то взятки никто не дает....




Цитата: IceSoul
сколько работает молодых медсестер
видел- много. А вы вспомните свою учебу, много по специальности работают?


4 4
64
1 жовтня 2021 10:08

так вы не ответили

 "дают - не дают" Вам виднее.  А как работают и как воспринимают эту работу окружающие, можно прочитать в статье выше...

Цитата: IceSoul сколько работает молодых медсестер видел- много. А вы вспомните свою учебу, много по специальности работают?

 

По моему первому высшему в специальности остались через 20 лет более 70% от курса. Правда, около 40% из них уже были за рубежем )))


0 0
4 360
1
1 жовтня 2021 10:17

Цитата: IceSoul
в специальности остались через 20 лет более 70%
интересная востребованная специальность. А в 90-х мало кто пристраивался по специальности....


4 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 6 від 8 лютого 2024)

Кременчуцький ТелеграфЪ

Читати номер

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх