Жертви помилок: близько тисячі кременчуцьких пенсіонерів чиновники погнали за субсидією до кас «Ощадбанку»

15.03.2019, 15:48 Переглядів: 10 339 Коментарів: 8

 

Люди не отримали субсидію разом з пенсією, як передбачає урядова постанова. Усе — через системні помилки у реєстрі, який формували Мінсоцполітики та Пенсійний фонд. Тому дехто з пенсіонерів збільшував чергу в «Ощадбанку»

Відповідно до урядової постанови, «Ощадбанк» із 12 березня видає субсидії готівкою не пенсіонерам. Проте обурених пенсіонерів теж можна зустріти в черзі.


- Я отримую пенсію через «Приватбанк», картки «Ощадбанку» в мене немає. Субсидія на мою картку не прийшла, прислали повідомлення, що я маю йти до банку. Я пішла — а там сила-силенна людей у черзі, як вистояти? Що ж за знущання таке, - обурюється одна з наших читачок.


15 березня черга в банку трохи розсмокталася. Але ми стали свідками, як одній з отримувачок субсидій не видали «Швидку копійку», бо написання її прізвища в реєстрі не співпало з написанням у паспорті.


У банку підтвердили: помилки в реєстрі отримувачів субсидій є, і вони мають системний характер, якщо говорити про пенсіонерів. Багато хто з них не отримав субсидію разом з пенсією, натомість отримав повідомлення, що необхідно прийти переказом «Швидка копійка» через «Ощадбанк».


Як розповіла Наталія Скляр, керуюча філією «Ощадбанку» у Кременчуці, загалом у Полтавській області жертвами помилок стало близько 4 тисяч пенсіонерів.


- Я розумію обурення людей. Як мені пояснити тій лежачій бабусі з Бондарів (а ми обслуговуємо і Кременчуцький район), що вона повинна приїхати сюди, у відділення «Ощадбанку», щоб отримати переказ? Але це не наші помилки — реєстр ми отримали від Мінсоцполітики, - підкреслює Наталія Скляр.


Звідки ж взялися помилки?

Дані до реєстру отримувачів субсидій подавали місцеві органи соцзахисту. Тож ми запитали Марину Доценко, директора департаменту соцзахисту населення, звідки взялися системні помилки.


- Мінсоцполітики формувало одночасно два реєстри отримувачів субсидій: пенсіонерів та не пенсіонерів. Тобто за основу бралося дві бази — Пенсійного фонду та Мінсоцполітики, дані до якого подавали управління соцзахисту. Треба було сумістити два реєстри, щоб виокремити субсидіантів-пенсіонерів. Самі по собі дві бази велися по-різному, різними людьми. При суміщенні пішли нестиковки, виявлялися помилки. Наприклад, дуже багато помилок у датах народження — у нашому реєстрі може бути одна дата, в реєстрі Пенсійного фонду — інша. Там, де при суміщенні виявляли помилки, люди потрапили до реєстру не пенсіонерів, - пояснила Марина Доценко.


Цифра

895 отримувачів субсидій у Кременчуці стали жертвами помилок в реєстрах, із них більшість — пенсіонери, які тепер мусять йти до каси «Ощадбанку». У цілому, як повідомили на селекторній нараді керівників органів соцзахисту, в області близько 10 тисяч різних помилок в реєстрі отримувачів субсидій (і пенсіонери, і не пенсіонери).


Наразі управління соцзахисту населення в Автозаводському та Крюківському районах займаються виправленням помилок і просять жертв реєстру прийти до УСЗН за місцем проживання з паспортом та ідентифікаційним кодом.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 8

1 658
15 березня 2019 16:04

В любом случаи вина работников,значит надо наказать гривней .


23 4
1 031
15 березня 2019 16:05

Прийти в Управление Социальной Защиты Населения. Теперь там "штурмы и обмороки" начнутся.


24 0
0
15 березня 2019 16:27

до этого покращення мне оплата комуналки занимала 5-6 кликов мыши в этом месяце деньги на приват пришли с мая говорят переведут в ощад и начнется геморрой.


11 1
169
15 березня 2019 16:52

Цитата: jondin

до этого покращення мне оплата комуналки занимала 5-6 кликов мыши в этом месяце деньги на приват пришли с мая говорят переведут в ощад и начнется геморрой.

Напишите попобробнее насчет перевода в Ощад, я о таком не слышала. Вы пенсионер?


6 0
0
15 березня 2019 17:34

вроде еще следующий месяц будет на приват, а с мая уже нужно открывать счет в ощаде и перечислять будут туда.  и я не знаю работает ли ощад с этой электронной системой ком. платежей.


1 0
169
15 березня 2019 17:59

Цитата: jondin

вроде еще следующий месяц будет на приват, а с мая уже нужно открывать счет в ощаде и перечислять будут туда.  и я не знаю работает ли ощад с этой электронной системой ком. платежей.

 

вы сами в праве выбирать  банк, в Постановлении КМУ о монетизации ничего не сказано о том, что пенсионеры получают только через Ощад, способ получения - с пенсией, то есть так, как вы получали и раньше - или через почту или на карту вашего банка.


8 0
0
15 березня 2019 20:20

если будет приходить так же на приват, то тогда все ок.


3 0
0
19 березня 2019 17:09

Подозреваю, что это проект кабмина для пополнения активов Ощад и Приват банков. Поскольку Коломойский пытается отсудить Приват обратно, теперь всех будут ненавязчиво перенаправлять в Ощад. Сколько домохозяйств у нас получают субсидию? Пусть 40000. Поделить поровну на 12 отделений = 3333 х 5минут =16667 мин. или 278 часов. Итого, около 2 месяцев, чтобы все всё успели оформить. А 50-60 грн. сэкономленной непосильными жертвами субсидии (в многоквартирном доме с центральным отоплением) придется заплатить банку за квитанцию.

Это если все пройдет хорошо, и субсидию начислят вовремя.


2 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх