ДБР викрило всеукраїнську мережу наркоторговців з лабораторією на Полтавщині

19.10.2023, 10:31 Переглядів: 8 868

 Заробляли на «зіллі» щонайменше $500 тис. на рік

Працівники ДБР у взаємодії з Нацполіцією провели спецоперацію з викриття та припинення діяльності організації наркоторговців. Річний обсяг вирощеної методом гідропоніки коноплі становив понад 1 тис. кг. Чистий прибуток ділків складав понад $500 тис. Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

Зловмисники організували роботу низки нарколабораторій на території декількох областей, серед них: Черкаська, Дніпропетровська, Кіровоградська, Київська, Полтавська та Харківська.

Для легалізації доходів організатор та спільники скуповували рухоме та нерухоме майно. За даними слідства, їх діяльність «прикривали» працівники правоохоронних органів.

Наразі працівники ДБР провели понад 50 обшуків у різних регіонах України. Вже затримали 10 учасників групи серед яких організатори, хіміки-виконавці та інші спеціалісти, а також керівник одного із підрозділів обласного правоохоронного органу, який входив до злочинної організації та прикривав її діяльність.

У ході слідчих дій же виявлено понад 10 кілограмів готового «зілля» та 2 лабораторії в спеціально обладнаних прихованих приміщеннях, замаскованих під фермерські господарства. Також правоохоронці вилучили кошти, зброю, приладдя для забезпечення діяльності лабораторій тощо.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх