«Вискочила, як бахнуло, тут була купа людей»: кременчужани про момент удару та його наслідки

23.09.2023, 13:29 Переглядів: 11 753

 

Що відчували люди на момент удару та як постраждали помешкання містян — у матеріалі «Кременчуцького Телеграфа»

22 вересня російська армія вдарила по Кременчуку ракетами. Будівлі, що розташовані поблизу влучання, зазнали пошкоджень різного ступеня. У багатьох квартирах кременчужан від удару повибивало шибки, скло і двері.

«Кременчуцький ТелеграфЪ» на місці події поспілкувався зі свідком удару. Кременчужанка Ірина стояла біля свого будинку з москітною сіткою в руках. Жінка розповідає, що на момент вибуху вона була вдома.

— У мене вікна не вибило, у мене вибило у під’їзді. Я дзвонила, говорила з кумою, чую, що тривога… Тут і кілька хвилин не пройшло і тут бах і в мене хвилювання і така хвиля і вікна і москітні сітки попадали, — каже Ірина.

Кременчужанка скаржиться, що поряд з її будинком є укриття, яке не облаштоване  — «це просто підвал, просто багнюка, просто волога».

— Я вискочила як бахнуло, тут була тьма людей. Пройти — неможливо. Знаєте, як мурашник, усі з рюкзаками, з речами. Це страшно. Укриття тут ближче, нічого немає. От нормальне укриття, єдине, що знаю тільки ТЦ «Європа». […] Але, вибачте, від нашого будинку туди 7 хвилин ходьби, — розповідає кременчужанка.

У місцевої жительки Кременчука Вікторії частково постраждало помешкання — від вибухової хвилі повилітали шибки. Наразі вікна закриті шматком картону.

За словами жінки, на момент удару вдома був лише її син Артем.

— Просто сиджу, відпочиваю і тут — бабах, — розповідає ТЪ Артем. — Було дуже страшно. Був на місці, подзвонив мамі. Вікна повилітали, я не розумів, що відбувається. Я був вдома, квіти попадали.

Вікторія каже, що подаватиме документи на грошову компенсацію.

— Я квартиру (орендую — ред.), мені треба зібрати всі документи для господаря квартири, вона пенсіонерка. Треба займатися цим питанням, прийде комісія, будемо дивитись і спілкуватись, щоб отримати допомогу, тому що людина у віці, їй вже важко, — розповідає жінка.

Нагадаємо, наразі у Кременчуці діє комісія, яка встановлює кількість пошкоджених будівель та визначає розмір компенсацій. Наразі відомо про 32 постраждалих внаслідок ракетного удару по Кременчуку 22 вересня. 15 людей ушпиталені, з них троє — у важкому стані. Серед постраждалих — троє дітей, всі вони лікуються амбулаторно.

Наслідки ракетного удару дивіться у нашому відеосюжеті:

Читайте також:

Фото: Артем Коваленко
Автор: ТелеграфЪ Фото: Артем Коваленко Відео: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх