У Кременчуці розпочали роботу 7 комісій, які встановлять кількість пошкоджених будівель та розмір компенсацій (доповнено, уточнено)

23.09.2023, 10:01 Переглядів: 3 756

 

Поки пропонують позатягувати вікна плівкою

23 вересня у місті розпочала роботу комісія, яка встановить кількість пошкоджених будівель та визначить розмір грошової компенсації для власників будинків. На це планують спрямувати гроші із бюджету Кременчуцької громади та Полтавської області. Про це 23 вересня під час телемарафону «Єдині новини» повідомив начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

 

Поки члени комісії пропонують шибки без скла забити ДВП, або затягнути плівкою, як тимчасовий варіант. 

Головний комунальник міста Іван Москалик розповів, що зараз містом їздитимуть вишки й прибиратимуть скло, яке може впасти. Нагадаємо, що комунальники прибирають по місту наслідки удару, коли 22 вересня ворог поцілив в об'єкт цивільної інфраструктури у Кременчуці. У багатьох закладах і домівках кременчужан повибивало вікна, скло розкидане усюди.

Раніше мер Кременчука Віталій Малецький попередив мешканців будинків, прилеглих до місця події, про небезпеку падіння битого скла з розбитих вікон горішніх поверхів. Він закликав без необхідності не ходити попід стінами будинків та виходами з під’їздів до обстеження їх відповідними службами та ліквідації небезпеки.

А начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін запевнив, що люди, чиє майно постраждало, отримають компенсації з обласного та місцевого бюджетів.

Доповнено 13.03:

Як на брифінгу повідомив начальник Кременчуцької районної військової адміністрації Олег Лєднік, у місті працює не одна, а 7 комісій, які проводять обстеження зруйнованих осель. Вони проводять поквартирний та побудинковий облік. Згодом буде створений відповідний реєстр пошкодженого майна. Деякі благодійні фонди хочуть долучитися до компенсаційних заходів. Компенсації виплачуватимуть з міського та обласного бюджетів.

Доповнено 13.05:

По квартирах постраждалих ходять «продавці вікон», які прикидаються державною комісією та пропонують вікна за гроші.

Мер Малецький наголосив, що міські комісії не пропонують купувати вікна, а лише фіксують пошкодження, та допомагають оформити документи на компенсацію.

Автор: ТелеграфЪ Відео: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх