Військовий музей та Гонг Миру: ТЪ провів огляд парку Миру в Кременчуці

12.09.2023, 12:02 Переглядів: 2 275

Дивовижне місце у Кременчуці

«Кременчуцький ТелеграфЪ» провів огляд парку Миру у Кременчуці. Він розташований у нагірній частині міста від вулиці Вадима Пугачова та вздовж вулиці Миру.

Ми пройшлися парком, тут дуже чисто. Увесь парк складається з алей. Серед них: алея Героїв праці, алея Праведників та алея Сакур. Доріжки цих алей асфальтовані, а вздовж них розташовані лавки, біля яких стоять не переповнені смітники. За станом парку постійно слідкують працівники, тож на газоні та під деревами ми не знайшли жодного сміття.

 

Також у парку дуже комфортно. Тут тихо, всюди є місце, де можна посидіти та перепочити. Поки ми ходили парком, зустріли людей, які прохолодним вересневим ранком займалися тут спортом та гуляли зі своїми домашніми тваринками.

Ми поспілкувалися з двома чоловіками, яких зустріли. Як виявилося, людям не подобається стан покриття доріжок алей.

— Парк взагалі цікавий, гарно зроблений. Але хотілося б щоб покриття доріжок краще зробили, та менше дурних грошей витрачали, — говорить Андрій.
— Я періодично буваю у цьому парку. Зранку приходжу сюди. Мені тут подобається, дивовижне місце, багато гарних квітів, це найгарніший парк у місті. Більше б таких чудових місць. Хотілося б, щоб чистоти більше було та асфальт якісний. Хочеться більше місць відпочинку для людей, більше позитиву, — говорить Олександр.

Також у парку є дитячі локації. Це автомістечко, у якому є доріжки з розміткою та встановлені дорожні знаки й світлофори, аби дітки з малечку вчили правила дорожнього руху та вчилися керувати автомобілем.

 

Крім того, у парку знаходиться дитячий майданчик, де дітки можуть гратися. Він у чудовому стані й діткам та їх батькам тут подобається — це ми дізналися від жінки, яка щодня тут гуляє зі своєю онучкою. А поруч з майданчиком знаходиться канатна доріжка, де дітки можуть провести час з екстримом. Також є локація з атракціонами, на ній знаходяться дитячі автомобілі, батути, тир та рибалка.

 

Дорослим тут теж є чим себе розважити. На території парку знаходяться вуличні тренажери та шаховий клуб — спеціальний будиночок, де усі охочі можуть пограти у шахи.

 

А якщо під час прогулянки або після неї ви захочете щось перекусити або випити, то у парку є кафе.

 

Парк Миру особливий тим, що у нього багата історія. Його заклали у 1983 році на честь 40-річчя визволення Кременчука від загарбників. На цій території встановлений єдиний в Україні Гонг Миру — індонезійський символ миру, а всередині нього знаходиться музей. Також на території парку є музей військової техніки, але туди нас не пустили, оскільки зараз там ведуться роботи з доброустрою.

 

Крім того, у парку знаходиться багато меморіальних дошок почесним жителям Кременчука та меморіальний комплекс військовим з'єднанням і частинам, які відзначилися у боях за Кременчук.

 

А на вершині гори, яка знаходиться у парку, є альтанка, з неї можна оглянути увесь парк згори та частину міста. До речі, взимку з цієї гори дітки люблять спускатися до низу на санях.

 

Нагадаємо, що Гонг Миру в Кременчуці встановили 21 вересня 2010 року.

Автор: Дарія Згура Відео: Кирило Воронцов
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх