Леопард Зевс та мавпочка Алекс: як живуть дикі тварини в кременчуцькій родині

21.08.2023, 15:05 Переглядів: 5 473

 

 Зевс їсть 2 кілограми м'яса та любить серця, а Алекс ходить у підгузках та харчується з пляшечки

Днями «Кременчуцький ТелеграфЪ» завітав до кременчужанина Олександра, у якого вдома живуть незвичайні домашні улюбленці. Це леопард Зевс та мавпочка Алекс, а також бенгальський котик та собачка породи йоркшир-тер'єр.

Як розповів нам Олександр, він з дитинства мріяв про великого кота та коли виріс і створив власну родину почав шукати кошеня сервала, поки одного разу йому подзвонили з Харківського розплідника.

— Мені повідомили, що мама-леопард відмовилася від годування одного кошеняти. На той час йому було 3 тижні, мені зателефонували й запропонували забрати, часу думати не було, тож я вирішив його забрати, — говорить Олександр.

Зараз Зевсу два роки. Влітку на день він з'їдає близько 2 кілограмів м’яса, а взимку — близько 3 кілограмів. Загалом їсть будь-яке м’ясо, крім свинини, але найбільше полюбляє курячі крила та серця.

 

Найбільша складність для родини в утриманні леопарда — велика кількість уваги, якої потребує тварина. Поки леопард був маленьким, він жив разом із родиною у будинку та спав в одному ліжку, а тепер коли виріс — має власний вольєр у дворі.

— Він потребує уваги та спілкування. Навіть досі перед сном пищить та нявкає, таким чином гукає мене, — говорить Олександр.

 

Також Олександр розповів, як реагують люди на його екзотичних тваринок під час їхньої прогулянки. До речі, влітку Олександр гуляє із леопардом вранці, а взимку — ввечері.

— До леопарда вже усі звикли. Спочатку було диковинка, усім було цікаво подивитися. А на мавпочку зараз усі дуже сильно звертають увагу, — говорить Олександр.

 

Мавпочка Алекс, який теж родом з Харківського розплідника, схожий на 3-річну дитину. Він майже не злазить з рук, їсть дитяче харчування та поки що потребує підгузків.

 

— Коли він просить їсти, то починає цвірінькати та облизувати шию. Зараз уже під'їдає усе потрошку і кашку вівсяну, і фрукти, і овочі, і тефтелі. Він настільки соціальний… йому подобаються діти та блондинки. Він вже не розуміє та ображається, якщо хтось пройшов повз нього та не поспілкувався, — говорить дружина Олександра.

Ще Алекс дуже любить банани та гратися іграшками. Хоча Алекс й приязний, проте часто ображається та кусається, а ще любить  провокувати леопарда. Підходить до сітки вольєра та хапає Зевса за мордочку, але той, на щастя, ніяк не реагує.

 

Згодом до нас підійшов 5-річний бенгальський кіт. За ці роки, його вже двічі викрадали та повертали за винагороду. І саме цей кіт був найкращим другом леопарда, коли екзотична тваринка тільки з’явилася у будинку родини.

 

А весь час нашого спілкування з родиною Олександра, за нами та між нами бігала суперактивна собачка — справжня красуня.

 

На кінець зустрічі ми запитали в Олександра, чи планує він надалі заводити ще екзотичних тваринок. Тож Олександр розповів, що усі ці тваринки у нього з’явилися спонтанно, на усіх потрібні чималі фінанси та багато роздумів перед прийняттям тваринки у родину. Отже, заводити ще тваринок Олександр поки не планує.

Нагадаємо, що наші пильні кременчужани, у травні минулого року вже помічали леопарда Зевса у вікні машини власника, проте тоді він був ще маленьким кошенятком.

Фото: Кирило Воронцов
Автор: Дарія Згура Фото: Кирило Воронцов Відео: Кирило Воронцов
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх