Вода у Дніпрі піднімається: підтоплює Горішні Плавні та дачні кооперативи під Кременчуком (доповнюється)

15.04.2023, 11:19 Переглядів: 10 998

 

У Горішніх Плавнях за останні 12 годин рівень води піднявся на 35 см

Вранці 15 квітня до рятувальників надійшло сповіщення про те, що в дачному кооперативі «Політ» під Кременчуком, жінка, яка не розмовляє, вийшла на зв’язок з подругою та через смс повідомила, що її двір затопило й вона не може вийти з будинку. З цього ж кооперативу надійшов ще один виклик від літнього подружжя.

На порятунок громадян виїхали начальник 16 державної пожежно-рятувальної частини з особовим складом. Рятувальники допомогли постраждалим зібрати речі, одягнули на них гумові заброди та евакуювали до безпечного місця.

З підтопленої дороги кооперативу на проїжджу частину відбуксували один легковий автомобіль.

Про інші загрози життю людей у зв’язку з підтопленням до Кременчуцького районного управління ДСНС станом на 11.00 повідомлень не надходили виклики.

Водночас у Горішньоплавнівській громаді влада звернулася до мешканців з повідомленням, що у зв'язку з неможливістю повного контролю гідротехнічними спорудами ситуації внаслідок весняної повені, відбувається підвищення рівня води в Дніпрі. 

- Можливе виникнення нештатних ситуацій у громаді. Вода продовжує прибувати. За останні 12 годин рівень води піднявся на 35 см.

Прохання всім підготувати достатній запас води для пиття та господарських потреб, - йдеться у повідомленні.

Якщо є вас є фото та відео з підтоплень присилайте їх «Кременчуцькому Телеграфу».

Наша робоча пошта – telegraf.in.ua@gmail.com

Номер у Вайбері – (068) 640-44-48 

Телеграм-канал – https://t.me/telegraf_kremenchuk

@KremenTelegraf_bot

Нагадуємо, що Кременчуцьке районне управління ДСНС нещодавно отримало нову рятувальну техніку для надання допомоги на воді.

Отже, у разі потреби дзвоніть на номер 101.

Новина доповнюється...

Доповнено 11.23.

З Чикалівки передають, що на дачах усі ями повні води. У декого погреби вже також заповнені водою.

Мешканка з Садків повідомляє, що вода дійшла вже до самого їхнього забору.

Доповнено 12.07.

Читачі передають, що затопило яхт-клуб «Посейдон».

Доповнено 12.43.

Фото прислав наш читач з видами затопленого пляжу у Придніпровському парку та острова Фантазія. Інші світлини дивіться в Галереї.

Доповнено 13.53.

У групі «Раківка Рідний Кременчук» в Фейсбуці оприлюднили світлини підтоплення пляжів, де влітку кременчужани зазвичай відпочивають. Усе пішло під воду. Район човнової станції. Інші світлини дивіться в Галереї.

 

Доповнено 14.05.

Головний редактор «Кременчуцького Телеграфу» Ольга Мінчук надіслала власні фото на виїзді з Кременчука у бік Дніпра. Якщо вода й далі прибуватиме, то проїхати буде складно.

Я такого не бачила ніколи. Це виїзд з Кременчука в бік Дніпра, - написала Ольга Мінчук.

Її інші світлини дивіться в Галереї.

 

Доповнено 14.17.

Начальник Кременчуцького районного управління поліції Олександр Холондович закликає громадян, які потрапили в біду через паводок, звертатися за допомогою до екстрених служб.

- У населених пунктах, в яких підтоплено домівки, а майно опинилося у воді, поліцейські відділення № 2 Кременчуцького райуправління, спільно з працівниками ДСНС, допомагають громадянам виїхати в більш безпечне місце. Просимо людей, які опинилися в скрутному становищі через паводок і потребують допомоги, негайно звертатися до рятувальників та поліції за номерами телефонів 101 або 102. Ми неодмінно допоможемо, - заявив Олександр Холондович.

На Полтавщині через паводок сталося підтоплення в деяких населених пунктах. Зокрема, спостерігається наводнення вулиць та домогосподарств на території садових товариств, дачних кооперативів, розташованих у селі Самусіївка та ще кількох сіл Кременчуцького району. Про це написали на сайті ГУ Національної поліції в Полтавській області.

Доповнено 17.45

Пресслужба Кременчуцького районного управління ДСНС повідомила, що ситуація стабільна. Нових звернень громадян до рятувальників щодо підтоплень не надходила.

Автор: Віктор Крук Джерело фото: Кременчуцьке районне управління ДСНС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх