Заступився за жінку: кременчужанина штовхнули в автобусі – через кілька днів він помер (доповнено)

4.01.2022, 11:11 Переглядів: 27 091 Коментарів: 19

 

Страховки на такий випадок у пасажирів комунального транспорту немає

Днями до нашої редакції звернулася кременчужанка Наталя, яка повідомила про те, як її чоловік загинув після інциденту у міському автобусі 10-А. Далі ми публікуємо її історію без змін.

«Це історія, яка стосується не лише мене, а й усіх вас. Це крик моєї душі про жорстокість та байдужість одних, тяжко сказати, людей та безмежна подяка іншим людям, які є взірцем людяності, доброти та великодушності.

6 грудня, як зазвичай, мій чоловік повертався з роботи міським автобусом 10-А КТУ Кременчука. Не в змозі витримати образи в бік однієї з пасажирок, як справжній чоловік він заступився за жінку, внаслідок чого стався конфлікт з пасажиром цього маршруту, який закінчився фатально.

Вже доїхавши до своєї зупинки та коли двері відчинилися, нападник застосував до мого чоловіка бойовий прийом та з неймовірною силою штовхнув мого чоловіка з автобусу спиною вперед, так що той ніяк не зміг хоч на скількись пом'якшити падіння. Від удару він втратив свідомість, а двері автобусу просто замкнулись – і всі поїхали далі. Просто поїхали далі!

Не знаю, скільки він там пролежав, але коли мені зателефонувала і все розповіла моя приятелька, я зразу ж побігла на цю злополучну зупинку. Я бігла в тому, в чому отримала цю звістку, в халаті і тапочках на босу ногу, не розуміючи і не уявляючи всього страху і болю, що мене вже спіткало. Я постійно дзвонила чоловікові на телефон, бо в тій темряві я не могла його знайти беззахисного та непритомного.

Небайдужі охоронці супермаркету «Поло», що знаходиться поруч, вже викликали «швидку» та поліцію. Приїхала «швидка» та забрала мого чоловіка до 3-ї міської лікарні, а я побігла за документами та речами і зразу ж приїхала у приймальне відділення. Чоловіка оглянули без мене. Медсестра приймального відділення повідомила дослівно:

- Забирайте своего красавца, будет жить.


Ці слова будуть в моїй пам’яті до кінця моїх днів. Скалічене тіло, кров з носа, купа поранень – і жодної медичної допомоги. Мені нічого не залишалося крім того, щоб забрати чоловіка додому та надіятися на краще.

7 грудня: втрата свідомості, реанімація, операція, купа медикаментів, 5 днів боротьби за життя, але я залишилася вдовою.

У тому самому приймальному відділенні, але вже 7 грудня, я чула, як невідкладно викликають нейрохірурга для операції, як біжить анестезіолог, щоб якнайшвидше приготувати мого чоловіка до операції. Лікарі та весь медперсонал нейрохірургії 3-ї міської лікарні робили все можливе, аби зберегти життя моєму чоловіку. Дуже чуйно ставились і до мене, і до моїх почуттів. Аліна Віталіївна – лікар, яка була на зміні, коли мого чоловіка не стало, – знайшла слова, щоб я могла прийняти цю найстрашнішу звістку в моєму житті.

11 грудня мій чоловік залишив мене та наших доньок назавжди.

Ця сповідь не для того, щоб мене пожаліли. Я хочу попередити кожного з вас, що найстрашніше може бути поруч з вами, вашими рідними, дітьми. Висновки робіть самі.

Я вдячна людям, які мене підтримували та допомагали мені матеріально, та всім, чим могли. Окрема подяка Геннадію Анатолійовичу – нейрохірургу, який боровся за життя чоловіка до кінця.

Та головна тема цієї статті – це достукатися до безсердечності та непрофесіоналізму людей, через що й помирають невинні люди.

P.S. Коли вся ця трагедія відбулася, я не була готова матеріально до таких великих витрат і зверталась до всіх, де я могла отримати допомогу, в тому числі і до керівництва перевізника, на маршруті якого та в транспортному засобі якого стався цей злочин. Виявилося, що пасажири міського комунального транспорту не застраховані і ніякого відшкодування з боку КТУ не передбачається. Особливо зухвало пролунала фраза:

- А где его талончик?»

Що кажуть в поліції

За інформацією Кременчуцького районного управління поліції, нападника, який вдарив чоловіка Наталі, затримали.

Правоохоронці за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого) КК України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до десяти років.

Нападнику оголосили про підозру. Зараз ведеться слідство.

Що кажуть в КТУ

Також «Кременчуцький ТелеграфЪ» запитав у директора Кременчуцького тролейбусного управління Олександра Вертюха, чи мають пасажири, які їдуть громадським транспортом, страховку. Він відповів, що не мають - застрахований лише сам транспортний засіб.

Якщо, наприклад, тролейбус чи автобус потрапить у ДТП, то потерпілим після рішення суду має виплатити компенсацію винуватець аварії. А у цьому конкретному випадку, про який йшлося у матеріалі, відшкодовувати збитки родині померлого має та людина, яка їх спричинила, тобто нападник.

Додано:

Що кажуть у лікарні

Ми вирішили також з'ясувати, чому померлого чоловіка не госпіталізували під час його першого звернення до приймального відділення лікарні «Кременчуцька». Відповідь на це запитання надала нам Юлія Сущенко, заступниця директора з медичної частини. Вона розповіла, що 6 грудня близько 19.00 бригада швидкої допомоги привезла чоловіка Наталі до медзакладу, він скаржився на головний біль. Його оглянув черговий лікар, проте від ушпиталення до нейрохірургічного відділення потерпілий відмовився.

За словами Юлії Сущенко, запис про це є в документації приймального відділення, а саме у журналі відмов від госпіталізації. Тоді медики склали довідку, де пацієнту рекомендували пройти дообстеження – комп'ютерну томографію та консультацію невролога. Вже наступного дня його у тяжкому стані привезла «швидка».

Службове розслідування цього випадку ще триває.

Дружина у версію медиків не вірить

Наталя, яка звернулася до редакції, наполягає, що це неправда: її чоловік не підписував відмову від госпіталізації. Втім, вона приїхала на 15 хвилин пізніше, з лікарем не спілкувалася. Та жінка додала, що 6 грудня документи, необхідні для поліції, заповнювала вона, бо чоловіку було важко тримати ручку, він лише поставив підпис.

Також Наталя надала нам свідоцтво про смерть її чоловіка Сергія. Його не стало у віці 44 років. Причинами смерті судово-медичний експерт назвав дифузну травму та набряк головного мозку; ушкодження тупим предметом.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 19

4 371
1
4 січня 2022 11:31

печальная история, очень жаль...так а причина смерти? гематома, кровоизлияние? почему же так провели обследование после травмы головы???страшно 


50 2
601
4 січня 2022 12:10

Цитата: zzzzzz

печальная история, очень жаль...так а причина смерти? гематома, кровоизлияние? почему же так провели обследование после травмы головы???страшно 

дивно чому у вашому переліку немає вакцинації.

 

Зацікавило питання страхування. 

І тут мені здається шо хтось бреше.

Адже мова не йде про ОСЦПВВ, а про "обов'язкове особисте страхування від нещасних випадків на транспорті" постанова 959. Це не добровільне, коли хочу/нехочу, а ОБОВЯЗКОВЕ страхування. В ціні квитка закладений 1,5% страховий платіж. Я так розумію отримати виплату можна у разі якщо шкода завдана з вини транспорту, тобто загальмував різко - не втримався, упав і зламав руку/ногу/шию. гарантія отримання виплати є квиток. Вертюх каже шо в них немає такої страховки. Чому?? Адже, ще раз, це ОБОВЯЗКОВИЙ вид страхування. ТЪ - не бажаєте просвітити?

 

Але як на мене цей випадок не підпадає під цей вид страхування, адже шкода завдана іншою особою, а не в результаті користування транспортом

[Працюємо над цим. Але зважте, що в тій же постанові вказано, що вона не стосується пасажирів внутрішнього міського транспорту. Адміністрація] 


19 9
163
4 січня 2022 12:18

жуткая история... к сожалению, в очередной раз убеждаешься, что каждый себе на уме, и мы, как общество - просто ничтожество

 

заступился - умер

заступился - получил

заступился - виноват сам!

 

в итоге, все сводится к тому, что лучше промолчать, пропустить мимо ушей, когда кого-то бьют, обижают, унижают, чем помочь... Реалии таковы

 

Соболезную... Печально это все


99 0
4 371
1
4 січня 2022 12:29

Цитата: Чувааак
дивно чому у вашому переліку немає вакцинації.
вы не перегибаете?


30 9
31
4 січня 2022 12:36

Я надеюсь что та *** из приёмного отделения, что сказала__- Забирайте своего красавца, будет жить.____уволена с волчим билетом, ***


67 4
0
4 січня 2022 12:50

Цитата: Джо
заступился - умер, заступился - получил, заступился - виноват сам!

 

Не забывайте ещё про "заступился - случайно покалечил/убил", а затем - сел в тюрьму или по судам годами бегаешь. Увы, в современном мире, лучше в стороне отстоять, чем потом разребать последствия. По крайней мере, в словесном конфликте.


41 6
680
4 січня 2022 12:58

Вот очередное подтверждение этим тупым подстрикателям "Ты шо не мужик", "Тут шо мужиков нет".

 

Отличный пример когда машина в столб на молодежном въехала, там кричали, "У вас шо нет огнетушителей? Идите тушите" А то что там может быть газовый балон эти тупые люди не понимаю.

 

И вот очередной пример... Не лезьте в такие ситуации, позвоните в полицию, пожарную, скорую... Другое дело что если бы вызвали полицию, она бы наверно вообще бы не приехала, на вызов где кому то хамили.

 

Ну а той мразоте дадут 7-10 лет и выйдит она и будет жить. Как по мне это несправедливо.


63 3
739
1
4 січня 2022 12:59

андрей! То же самое хочу сказать.  В деле надо отдельным пунктом выделить расследование первого посещения мед.учереждения . И за недобросовестное отношение наказать всех мед. работников, причасных к этому случаю! Было упущено время, которое повлекло смерть пострадавшего. 


68 0
31
4 січня 2022 13:42

Цитата: Туся

андрей! То же самое хочу сказать.  В деле надо отдельным пунктом выделить расследование первого посещения мед.учереждения . И за недобросовестное отношение наказать всех мед. работников, причасных к этому случаю! Было упущено время, которое повлекло смерть пострадавшего. 

В том то и дело, что НИЧЕГО им не будет, где-то сотрут, где-то листочек вырвут. Самое смешное, что эти мрази сами когда на пенсию выходят никому не нужны, и потом локти кусают, многих бабушек таких знаю, без рубля и не подойдут к тебе в палате, через 10 лет встречаю - уже я не подхожу 


43 2
4 371
1
4 січня 2022 14:27

Цитата: JJAbrams
Не лезьте в такие ситуации, позвоните в полицию,
Цитата: JJAbrams
если бы вызвали полицию, она бы наверно вообще бы не приехала
так смысл тогда звонить то, если знаешь что не приедет?


11 5
114
4 січня 2022 17:25

Очень хочется что бы мудак который такое утворил, сел и надолго! Но думается мне что его "отмажут"


21 0
540
1
4 січня 2022 19:57

Люди, это просто жесть! Нас не нужно никому побеждать: ни россии, ни Америке! Одни спокойненько поехали дальше в автобусе, видя всё происходящее, другие:забирайте своего красавца, третьи: а где его талончик? Да мы сами себя уничтожим, не нужно ничего делать, сиди и жди возле реки. :(

?


50 80
59
4 січня 2022 20:10

Наталия сил вам и мужества восстановить справедливость и наказать убийц вашего мужа, а убийца здесь Не один! Сейчас зачастую все трагедии происходят из-за пофигизма людей, мог водитель и кондуктор остановить автобус, вызвать полицию и при необходимости скорую? Ехали как ехали, лучше не лезть, целее будешь так думают 99,9 проц. Да, таково наше общество! Только сегодня погиб чужой, а завтра не спасут вас или близкогоДежурного врача нужно привлекать по ст 139,140 неналежне виконання професійних обов'язків медичним працівником, У невідкладних випадках, коли є реальна загроза життю людини, медики можуть і мають надавати таку допомогу без згоди пацієнта чи його законного представника, якщо така відмова призвела до смерті пацієнта карається обмеженням волі на строк до чотирьох років або позбавленням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого). Якщо експертиза підтвердить, що загиблий підпис не ставив у відмові госпітал, тоді ст.366 службове підроблення позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років

 

 


27 0
0
4 січня 2022 20:47

На сайті "Програма+" вказано, батько трьох малолітніх дітей, єдиний годувальник. Ага, зараз сяду і заплачу, який же він і нечасний.


9 4
249
4 січня 2022 21:12

А вот если бы тех ментов, что порнографию расследуют посадить в маршрутки охранниками, глядишь и удалось бы кого спасти. Так нет, занимаются самоудовлетворением за деньги налогоплательщиков.


16 0
199
1
4 січня 2022 22:55

если уж совсем небезразличный, то мог бы просто снять видео оскорбления на телефон и заявить в полицию, а после "бомбить" ментов жалобами о бездеятельности пока нарушитель на получил бы своё наказание - зато был бы жив, и детей растил и кормил. И всё в правовом поле.


2 18
254
5 січня 2022 03:58

Цитата: GAndy

А вот если бы тех ментов, что порнографию расследуют посадить в маршрутки охранниками, глядишь и удалось бы кого спасти. Так нет, занимаются самоудовлетворением за деньги налогоплательщиков.

Так они себе аккаунты позабирали и получают %.


3 1
76
5 січня 2022 07:43

развелось же уродов!


4 0
161
5 січня 2022 08:15

Я не знаю, как ВСЁ было РЕАЛЬНО, но:

ВСЕ из коментаторов не понимают какую травму получил мужчина. Это вам не перелом или ушиб, которые видно сразу. Это травма мозга. В данном случае последствия наступали по нарастающей. Сразу вроде и ничего, только голова болит, даже домой поехал самостоятельно с женой. Дальше идет оттек мозга, состояние ухудшается. Так вот, на момент поступления в приемное отделение, если мужик ДЕЙСТВИТЕЛЬНО ОТКАЗАЛСЯ ОТ ГОСПИТАЛИЗАЦИИ, то врачи ничего сделать не могли. У нас лечение по Конституции - добровольное. Пострадавший с женой не могли оценить последствия, а нужно было и ренген и томографию и т.д. И еще меня удивляют проклятия на медсестру. Она не врач. Ей сказали "выписывать" она и отпустила домой. А, насчет "красавца", так это хорошее, приветлевое отношение к людям. Ну не думаете же вы, что она, зная, что пациент умрет, так позлорадствовала??? Хороший медик он всегда настраивает на позитив. Или вам больше нравится хмурая невежливая баба в приемном отделении. Промолчала бы ТОГДА с хмурой мордой, и не было бы сейчас столько прклятий в свой адрес.


17 10

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх