Кременчук вразив Клімкіна настоянкою на півонії та борщем з карасями

1.07.2021, 18:01 Переглядів: 7 912 Коментарів: 3

 

Ексміністр закордонних справ презентував у Кременчуці міжнародний проєкт

До приготування автентичної страви, борщу з карасями, долучився сьогодні колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін. Зустрічали поважного гостя настоянкою на півонії та піснею.

«Я не знав, що настоянку можна робити і на півонії. Саме такі моменти, коли відкриваєш для себе щось нове, унікальне та автентичне меню в проєкті і надихають», - зазначив Павло Клімкін.

Борщ за рецептом пращурів кременчужани готували в рамках культурно-соціального проєкту «Таємниці України для тебе», який сьогодні, першого липня, презентували у місті.

Майстер-шефом з приготування страви стала кременчуцька письменниця Людмила Снітко та її онука, учениця 5 класу Кременчуцького ліцею №17 «Вибір» ім. Миколи Неленя.

«Не кожен українець знає, що ж воно за диво — борщ з карасями, а завдяки проекту про нашу автентичну страву дізнаються в усіх куточках України», - говорить Людмила Снітко.

Колишній посадовець активно долучився до приготування страви — різав капусту, цибулю, буряк та навіть товк картоплю.

«Я готував борщ з в'юнами, коропами та судаками, а от з карасями готую вперше. Я певен, що у кожному місті та навіть у кожній родині є свої рецепти, свої історії. Ми маємо подивитись на те, що ми українці, широко розплющеними очима, звернути увагу на те, чому саме ми особливі, як нація. Історії, традиції, легенди, вміння треба передавати дітям. Україна багатогранна, і наша культура — то не лише вареники та сало. Світ має знати про це і в цьому мета нашого проєкту», - сказав Павло Клімкін.

До слова, зібрана інформація буде впорядкована в унікальних книгах, виготовлених в давній «черпаний» спосіб, і подарованих в Національну бібліотеку України ім.Вернадського, Національну бібліотеку Ватикану, Королівську бібліотеку Великої Британії, Олександрівську бібліотеку, бібліотеку Конгресу США. Друковані примірники презентуватимуть в усіх обласних центрах України та подарують їх в обласні бібліотеки, загальноосвітні школи, дипломатичні місії і українській діаспорі за кордоном.

Зі зразків ремісничих витворів, моделей одягу, картин буде зібрана інтерактивна виставкова експозиція з подальшою презентацією в різних дипломатичних установах за кордоном. За результатами проєкту організатори також створять міжнародну онлайн-платформу для українських митців, де  розмістять  їхні роботи, коротку інформацію про вид ремесла та його особливості, контакти майстрів. 


Фото: Горнєва Ірина
Автор: Ірина Андрєєва Фото: Горнєва Ірина
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

0
1 липня 2021 18:10

Краще б йому отрути дали, і іншим депутатам, щоб подохли вже нарешті зі своїм рогулізмом і деградізмом


54 64
190
2 липня 2021 10:26

Как одинаково могут думать люди. Я тоже прочитав название статьи первым делом подумал про яд. 


33 26
0
2 липня 2021 14:09

Цитата: Dart_777

Краще б йому отрути дали, і іншим депутатам, щоб подохли вже нарешті зі своїм рогулізмом і деградізмом

Это Вы зря так радикально мыслите, между прочим он далеко не худшии политик, в других странах его признают и уважают. Вы бы свою негативную энергию лучше направили в сторону ж.поблока с его пророссийскими членами !


26 28

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх