Кременчук поринув у локдаун: у магазинах знову не можна купити колготи та білизну. Чи є логіка у Постанові КМУ?

9.01.2021, 14:07 Переглядів: 18 364 Коментарів: 4

  

На виконання Постанови КМУ магазини та торгові центри не продають промислові товари

Кафе та ресторани у місті зачинилися. Заклади торгівлі зупинили продаж промислових товарів на виконання Постанови Кабміну №1236 (зі змінами) від 9.12.2020 року. Нагадаємо, дозволено продавати продукти харчування, засоби гігієни, побутову хімію, ліки, медичні вироби, засоби зв’язку, пресу. Усе інше – лише на доставку. Так, навіть у продуктових магазинах, які торгують супутніми товарами, не можна їх купити: відділи перев’язані відповідними стрічками.



ТЪ пройшовся по магазинах, а також скористався фото із соцмереж.


  


У «торговельному центрі «Амстор» виконали припис – у мережі «Сільпо» під забороною дитячі іграшки та інші товари.


 

Зачинені промислові магазини. На наш подив, зачинена і мережа «Єва», де продають засоби гігієни, пральні порошки.

Watsons у Будинку торгівлі 8 січня теж був зачинений – як і весь Будинок торгівлі, який поринув у темряву.


Watsons на вул. Небесної Сотні працював з обмеженнями – знову не можна купити колготи, капці, парфуми та інше.


Наша колега журналістка Олена Ліпошко (Семенова) опублікувала у фейсбуці фото з АТБ, де під забороною і стрічками опинилися пакети для сміття.


 


Втім, у Києві спіймали у камеру у більші казуси: під забороною презервативи (фото з фейсбук-сторінки Андрія Заможського).


 

Люди обурюються відсутністю логіки у Постанові Кабміну: чому люди, які все одно прийшли у супермаркет, не можуть купити весь асортимент, який там представлений?


Міністр охорони здоров’я Максим Степанов натомість пояснив на брифінгу, що логіка обмежень посиленого карантину ґрунтується на законах епідеміології. Мовляв, не всі ходили у супермаркет за їжею чи засобами гігієни.


«Наприклад, асортимент звичайного супермаркету пропонує широкий вибір будь-яких товарів продуктової та не продуктової групи. Зі 100 людей, яким треба зробити покупки, 20 підуть у супермаркет, аби придбати їжу, 20 придбають засоби гігієни, 20 людей купуватимуть посуд чи побутову техніку.  Натомість інші покупці, які планували придбати одяг, батарейки або шкарпетки (у разі заборони реалізації таких товарів у приміщенні магазину), замовляють їх через інтернет-магазини. Іншими словами, зі 100 людей, які могли б перебувати на території супермаркету, наражаючись на небезпеку інфікуватися COVID-19, в магазині знаходитимуться лише 40.  Отже, ймовірність того, що вони інфікуються або інфікують оточення, зменшується в рази», - цитує тези з брифінгу Степанова «Коронавірус-інфо».



Нагадаємо, подібні обмеження на промислову групу товарів в Україні вже діяли на початку карантину у 2020 році.

Як ви вважаєте: чи є логіка заборони продажу супутніх товарів у супермаретах?

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 4

1 179
11 січня 2021 09:13

Сначала 73% выбирают ***. Потом 92% удивляются, что *** принимают дибильные решения.

 


10 7
194
11 січня 2021 10:43

Ну, те, кого вы назвали "***", не виноваты в том, что весь мир играет в ковид.


5 4
0
11 січня 2021 11:11

Цитата: vsio nadoelo
весь мир играет в ковид

 

Весь мир во время Ковид поддерживает жителей и бизнес, кроме "***". Ну а что, самое время для стройки дорог, закупая битум из РФ и отдавая тендера только Туркам. Давить малый бизнес, средний то выдавили уже, можно и за малый взяться. Задирать цены на газ, хотя у "Нафтогаз Украина" добыча газа полностью покрывает все потребности населения. Вытаскивают из земли наш газ и продают в 4 раза дороже. Ставят у кормушки своих прихвостней, которые на гос.закупках становятся миллионерами. Люди, сидя на карантине, полистайте "Прозоро", вы просто офигеете от тех закупок.


11 1
1 031
11 січня 2021 14:00

"Прорвало" радиатор на верхнем этаже. Слава богу у нас ОСББ и сантехник почти оперативно перекрыл воду. Бегу с образцом по магазинам  (уже Локдаун).... везде надо или подождать или позвонить заранее и снова подождать. Выносили (предлагали) вообще не то что требовалось. Вспомнил старого знакомого продавца, поехал - забрал и к нему на склад , по моему образцу все же подобрали все что надо. Соседи , простите что так долго !  


4 2

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх