Планетарій у Кременчуці: результати «Громадського бюджету»

29.12.2020, 16:35 Переглядів: 6 065 Коментарів: 9

 

Спортивний корт, безкоштовний гурток робототехніки та планетарій — ще не повний перелік цьогорічних проєктів, що мають реалізувати найближчим часом

У Кременчуці щорічно проводять конкурс ініціатив містян «Громадський бюджет». Це інструмент, за допомогою якого громадяни можуть подавати свої проєкти на реалізацію за рахунок міського бюджету - тобто впливати на розподіл частини коштів та здійснювати власні мрії про розвиток мікрорайонів, шкіл тощо. За подані ініціативи проводиться голосування на сайті «Громадського бюджету» - таким чином містяни обирають проєкти, на які підуть гроші з міського бюджету. Є кілька категорій проєктів.


Цього року на «Громадський бюджет» виділили 14 млн 865 тис грн, а проєкти почали розглядати в жовтні. Нині вже відомі переможці. Сьогодні розглянемо ініціативи категорій «Великий проєкт», «Комунальний проєкт», а також «Квартальний майданчик».


Великі проєкти


Ця категорія включає ідеї, що претендують на суму до 1,1 млн грн.


1. Ура! Планетарій у Кременчуці!

Авторка проєкту вважає, що планетарій у Кременчуці стане дивовижною космічною подорожжю Всесвітом. На тлі зоряного неба можна буде проводити музичні концерти, творчі та ділові зустрічі, виставки, кінопокази, культурні майстер-класи й інші заходи. Одну зі стін обладнають космічним скеледромом. Також у планах рухомі панелі для зміни простору, мобільні трибуни, крісла-подушки та інтерактивна дошка. Розташувати планетарій планують у колишньому кінотеатрі «Ювілейний», що на вулиці Республіканській.


 

Авторка: Вікторія Стрючаліна

Бюджет: 1 100 000 грн


2. Рух - це життя! Створення комфортних, європейських умов для занять спортом в парку Миру

Проєкт має на меті розвивати культуру бігу, ходьби та інших фізичних вправ на свіжому повітрі. Авторка - відома спортсменка - вважає, що таку ціль можна реалізувати, створивши комфортні та сучасні умови для занять спортом. Ідея полягає в будівництві поліуретанової бігової доріжки, що допоможе уникнути травм. 


 

Авторка: Ольга Ляхова

Бюджет: 1 100 000 грн



«Квартальний майданчик»


Категорія з такою незвичною назвою передбачає окремий тип ініціатив. Вони мають стосуватися дитячих і спортивних майданчиків та полів, роллердромів та скейтпарків.


1. Крюківський спорт-корт

Мета цього проєкту — створити умови для того, щоб кременчужани займалися роликовими та іншими видами спорту. Автор вважає, що для цього треба облаштувати мультифункціональний, якісний та безпечний спортивний майданчик. Корт спеціалізуватиметься на роликових видах спорту, але не обмежуватиметься ними. Реалізовуватимуть таку ідею на вулиці Приходька, поблизу залізничної станції «Крюків-на-Дніпрі».


 

Автор: Вім Дантінне

Бюджет: 1 100 000 грн


2. Спортивна Петрівка - спортивний майданчик на території спорткомплексу «Юність»

Спорткомплекс «Юність», що на Петрівці, збудували ще у 2001 році. Як зазначає авторка проєкту, елементи, розташовані на його території, застаріли. Вони не дозволяють повноцінно виконувати спортивні вправи. Через те, що район знаходиться далеко від центру міста, мешканці Петрівки не можуть займатися спортом. Тож мета проєкту — створити комфортні для цього умови. Реалізувати це авторка пропонує за допомогою побудови нового та сучасного спортивного майданчика. Що важливо, конструкція деяких тренажерів дозволятиме займатися спортом людям з інвалідністю.


Авторка: Тетяна Ященко

Бюджет: 1 099 800 грн


3. Реконструкція міні-футбольного поля в ліцеї №5 ім. Т.Г. Шевченка


 

Автор ініціативи зазначає, що понад 1200 людей відвідують ліцей №5, щоб зайнятися спортом. Здебільшого, це місцеві учні, їхні батьки та мешканці прилеглого мікрорайону. Футбольне поле протягом останніх років було відкритим для всіх охочих. До того ж ним користувалися дитячі команди МФК «Кремінь». Однак на полі порвалося покриття й з’явилися великі ями. За словами автора, воно наразі не функціонує. Отже, завдяки цьому проєкту дітлахи отримають можливість займатися спортом на свіжому повітрі в нормальних умовах.


Автор: Ігор Черномор

Бюджет: 1 099 167 грн


4. LET’S GO TO ГОРОДКИ

У Кременчуці мешкає чимало професійних гравців у городки. На території КрНУ ім. М. Остроградського є городкові майданчики, але вони давно застаріли. ГО «Кременчуцька федерація городкового спорту» на чолі зі Світланою Коваль, авторкою проєкту, прагне створити відділення городкового спорту. Заплановано облаштування багатофункціональних майданчиків у гімназії №20.


 

Авторка: Світлана Коваль

Бюджет: 1 065 025 грн



Комунальні великі проєкти


Ця категорія призначена для ініціатив, що стосуються комунальних закладів, у яких налічують понад 500 працівників та учнів (вихованців).


1. Безпека дітей у гімназії №19

У 19-ій гімназії на першому поверсі, де розташована початкова школа, встановлені застарілі ґрати. Вони не відповідають протипожежним вимогам. Так, 251 учень 1-4 класів разом із педагогами можуть опинитися в небезпеці. Проєкт передбачає облаштування нових функціональних ґрат та двох протипожежних дверей.


Авторка: Тетяна Лобан

Бюджет: 435 000 грн


2. Медіа простір для Кременчуцького ліцею №4 "Кремінь"

4-й ліцей отримає обладнання, аби розвивати навички журналістики та радіомовлення. За словами авторки проєкту, воно допоможе популяризувати серед школярів якісний медійний контент.


Авторка: Альона Третяк

Бюджет: 434 884 грн


3. «Інтерактив - вміємо наблизити майбутнє», інтерактивне обладнання для ліцею № 10 «Лінгвіст»

Ліцей №10 закуповує інтерактивні дошки, проєктори та 7 ноутбуків. Як повідомляє авторка ініціативи, це потрібно для впровадження STEM-освіти. STEM — підхід до освітнього процесу, відповідно до якого знання мають набуватися за допомогою простої та доступної візуалізації наукових явищ. Розшифровується й перекладається як «наука, технології, інженерія, математика».


Авторка: Ольга Ухналь

Бюджет: 435 000 грн


У наступному матеріалі ми розповімо про переможців у категоріях «Малі проєкти» й «Комунальні малі проєкти».

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 9

4 365
1
30 грудня 2020 05:20

Планетарий хорошее дело


19 6
9
30 грудня 2020 08:58

Наивные. Громадський бюджет, это новый способ отмывки денег. "Телеграф" промониторьте, где уже выполнили его! На Реевке миллионы выделили, а ГБ 2019, в школе Крюкова только 200 тыс. нашлось. Где для выполнения бюджета привлечены "свои люди с откатом" деньги выделяются сразу. А ОМ-зона (ГБ-2018) досих пор не профинансирована. Выигрывают только нужные проекты, и парочку левых, для видимости соревновательной интриги))))

Планетарий не будет сделан, не любит мер Крюков! 


14 4
938
30 грудня 2020 09:33

Був я в Києві в планетарії. Враження на 3/5. Чи то контент не ахті, чи місця не VIP, але не вразило.


3 3
0
30 грудня 2020 11:33

Вот это я понимаю беговая дорожка в парке Мира, это не по асфальту бегать суставы уничтожать!


4 6
0
30 грудня 2020 11:33

Цитата: почемучка

Був я в Києві в планетарії. Враження на 3/5. Чи то контент не ахті, чи місця не VIP, але не вразило.

я думаю, чтов Кременчуге построят не лучше, но впечатления останутся хорошие.


2 6
0
30 грудня 2020 11:44

С планетарием вообще отличная идея, автор проекта очень постарался.


1 8
513
30 грудня 2020 11:53

Цитата: Natali_nata

С планетарием вообще отличная идея, автор проекта очень постарался.

О планетарии, как наблюдении за космосом, в проекте ни слова.

Обычная массовка развлекаловка забегаловка с кафешкой и анимацией на фоне потолка и стен под звёзднре небо.


10 1
938
30 грудня 2020 12:32

Як казав Ющенко "держава - найгірший власник". Приватні кінотеатри закриваються, а тут виділили лям на кінотеатр. Нажаль, вангую, через пару років посипиться обладнання, а так як грошей на ремонт не буде, то закриється


5 1
0
30 грудня 2020 13:50

"Неуверен не обганяй!", Есть отдельное мнение кинотеатр "Юбилейный" был закрыт ввиду появившихся трещин в стенах здания, и полной неработоспособности системы пожаротушения, здание "сделали" непригодным для поведения культмассовых мероприятий, а потом для поддержания баланса начали отдавать отдельные площадя в арЭнду, чего там поверьте только небыло,вот осталось отделение приветбанка,обменник вестерн,с торца воду разливают, так сказать арэнда площадев то директору идет,а вот само здание не дееспособно имеется ввиду Зал для просмотра,так вот если проект и пройдет, то большая часть денег уйдет на реконструкцию самого зала для возможности нахождения Нас с Вами "людев" и соблюдения вот тех самых сан,пож,гигиенических и т.д. норм. Деньги попилятся, нет если ничего не пробовать то ничего и не получится, а так это все Бла бла бла


7 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх