Кременчужани святкують Великдень

19.04.2020, 08:07 Переглядів: 20 063 Коментарів: 4

 

Яким був Великдень без людей дивіться у фоторепортажі 

Сьогодні православні християни і греко-католики починають відзначати головне свято церковного року – Воскресіння Христове. Щороку дата, на яку відзначають Великдень, обчислюється за місячно-сонячним календарем. Цього разу він випав на 19 квітня. 


Вперше кременчужани відзначають свято, не освячуючи пасок та не вистоюючи службу в храмах. Через пандемію коронавірусу священники опановували сучасні технології та робили прямі трансляції служб. Напередодні священники освятили паски, які продавалися у магазинах, а хто пік власноруч, міг зранку долучитися до спільної молитви, яку транслювали в інтернеті та на телебаченні.


Якщо минулого року потік людей з корзинками з усіх куточків стікався до церков та соборів, то цього року прохали людей залишитися вдома.

 

«ТелеграфЪ» у Великдень вирішив завітати до церков, але не з метою спільної молитви або освячення пасок та ковбаси, а для того, щоб подивитися, наскільки свідомі кременчужани.


 


На годиннику 5 ранку – час вирушати до церкви. Прохолодний ранок пронизує спів пташок, сьогодні вони тут господарі міста.


Дорогою до церкви Святого Пантелеймона, яка розташована на Першому Занасипу, зустріли лише велосипедиста та двох власників собак, які в масках вигулювали своїх чотирилапих друзів. До церкви залишається кілька метрів… Людей немає, лише один автомобіль правоохоронців. Станом на 6 ранку жоден кременчужанин цього мікрорайону не прийшов освячувати великодній кошик. О 3 годині ранку у церкві завершилася служба й священник зачинив двері до церви.


 


Фотокореспондент «Телеграфа» оглянув Троїцьку церкву та Свято-Миколаївський собор. Його там також зустріли лише правоохоронці та зачинені двері храмів.


 


Чи дослухалися кременчужани та священники до карантинних обмежень в інших районах міста, у Горішніх Плавнях та Кременчуцькому районі – читайте нижче за посиланням.


Фото: Артем Коваленко, Альона Душенко
Автор: Альона Душенко Фото: Артем Коваленко, Альона Душенко

Кременчужани, а ви освячували паски?

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 4

85
19 квітня 2020 08:50

Христос воскрес!


42 7
0
19 квітня 2020 09:36

Воистину воскрес!)


33 4
0
19 квітня 2020 12:13

29.3% в магазине на паске печать стояла что она освячена?

 


5 2
54
21 квітня 2020 19:52

Воістину воскрес!


0 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх