Уряд «застрахував» ціну на газ для населення: для кременчужан вона зросте майже на гривню

28.11.2019, 09:29 Переглядів: 7 315 Коментарів: 12

  

Річ у тім, що базова ціна від НАК «Нафтогаз України» зросте порівняно з тією, що діє в листопаді

Кабмін на засіданні 27 листопада затвердив  програму «Гарантована ціна на газ». Про це повідомляє офіційний сайт уряду. Для учасників програми Уряд зобов'язав НАК «Нафтогаз України» зафіксувати ціну на газ на період опалювального сезону.


Вказана ціна буде на 7% менша, ніж у попередньому році, говориться в повідомлення КМУ. У минулому році ціна на газ для населення становила 8,55 грн за 1 куб м. Тож нині фактично уряд гарантує 7,95 грн.


Прем’єр Олексій Гончарук назвав програму «контрактом на майбутнє».


«Уряд захищає людей під час опалювального сезону. Ми забезпечили стабільність на ринку природного газу в умовах потенційної відсутності транспортування газу українською газотранспортною системою. Щоб це не вплинуло негативно на ціну газу для споживачів, ми запроваджуємо можливість зафіксувати майбутню ціну через інструмент «контракт на майбутнє». Подібна практика поширена у світі, але тільки споживач обирає, скористатися пропозицією чи ні», – коментує рішення Уряду Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.


За умовами програми, кожен споживач України з 1 січня 2020 року і до 1 травня 2020 року автоматично стає її учасником. Учасниками пограми будуть як громадяни, так і підприємства теплокомуненерго.


Відпускна ціна газу від НАК «Нафтогаз України» для «контрактників» становитиме 6,96 грн за кубометр з ПДВ (без тарифів на транспортування). Нагадаємо, ціна на газ в регіонах різна і залежить від тарифів на транспортування та розподіл, плати за послуги «Укртрансгазу», також торговельної надбавки підприємства.


Так, станом на листопад по ТОВ «Кременчукгаз-постачання» ціна для споживачів Кременчука складає 6,48 грн, що нижче від пропонованої ціни НАК «Нафтогаз». Якщо додати всі витрати постачальника, за нашими підрахунками, ціна на газ від «Кременчукгаз-постачання» складе 7,31 грн за кубометр (у регіоні один з найнижчих тарифів на транспортування і розподіл, за рахунок цього маємо одну з найнижчих цін на газ).


Отже, кінцева ціна на газ за «газовим контрактом» для кременчужан на весь опалювальний період буде на 83 коп вище, ніж зараз. Але в споживачів є вибір: користатися гарантованою ціною на газ, чи відмовитися від неї.


«В усіх без винятку споживачів є вибір: залишитися в програмі, чи вийти з неї і відмовитися від гарантованої ціни до 20 грудня поточного року. У разі виходу з програми «Гарантована ціна на газ» споживач буде оплачувати газ за діючою місячною ціною, що складеться на ринку. Рішення приймає кожен споживач індивідуально», - цитуємо повідомлення КМУ.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 12

1 180
28 листопада 2019 09:53

Я розповім Вам про Україну своєї мрії.

Де бабця отримує гідну пенсію, а не інфаркт від рахунку за комуналку.

 

© ПЕРЕДВИБОРЧА ПРОГРАМА КАНДИДАТА НА ПОСТ  ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ ВОЛОДИМИРА ЗЕЛЕНСЬКОГО

 

Отакої! Допоміг вам ваш Голобородько? Чи ще рано? Знову треба дати йому час? Може він просто **здун?

 


84 14
417
28 листопада 2019 09:58

Давайте проголосуем по-приколу - хоть поржем потом. Ржите.



 


64 11
642
28 листопада 2019 10:27

Цитата: shoni1970

Давайте проголосуем по-приколу - хоть поржем потом. Ржите.

 

Весь світ з нас вже регоче.


63 7
938
28 листопада 2019 10:47

Не бачу підстав для кіпішу і сарказму


18 54
1 180
28 листопада 2019 11:32

Цитата: почемучка

Не бачу підстав для кіпішу і сарказму

 

Я розповім Вам про Україну своєї мрії:

Де лікарі та вчителі отримують реальну заробітну плату, а корупціонери – реальні строки.

Де підставою призначення на посаду стають розум, освіта, талант і совість, а не те, що разом хрестили дітей.

Де в молодої сім’ї є один клопіт – обрати квартиру в місті чи заміський будинок.

«Кнопкодавство», «депутатські прогули» – автоматична підстава до позбавлення депутатського мандату.

Податки стануть простими і зрозумілими. Заміна податку на прибуток податком на виведений капітал дасть бізнесу більше свободи для розвитку і знизить адміністративний тиск.

Підозрюваний у корупції не вийде під заставу. Засуджений за корупцію отримає конфіскацію майна і довічну заборону обіймати державні посади. 

Немає підстав для сарказму?

А ще це країна де Альфа та СБУ "шмонає" Самбул. А кремлівскі гниди керують ДБР...

 

 

 

 


58 9
417
28 листопада 2019 11:53

- Пане президент, люди скаржаться на погіршення умов життя, зростання цін, ріст безробіття.

- Но эксперты мне докладывают, что у нас все только улучшается.

- Але ж люди стверджують, що це не так.

- Но люди же не эксперты!


32 2
0
28 листопада 2019 11:54

Біржова ціна в нас в листопаді 5820грн\тис.м.куб, ціна імпортного на газових хабах ЄС до кордону 6460 грн. На яку ціну в платіжках ви очікуєте?


18 2
0
28 листопада 2019 12:31

Нак манеже одни и те же. Антиколи не хватает. Андрюша, ты где? Почемучка, Эвил и т.д. вас оооочень много в любой новости и по любому случаю. Вы вообще работаете где-то кроме как комментаторами на Телеграфе?


19 24
4 373
1
28 листопада 2019 12:46

а стоимост Гкаллории изменилась с прошлого года?в декабре в платежках посмотрим как на гривню дешевле выйдет отоплениеsmile кстати есть сайт, где любой может посмотреть наличие субсидии по адресу. Так я вам скажу, те соседи , которые получали, в этом сезоне получили либо 0,0 либо с 7000 за отопительный период 300грн субсидии....веселенько получается .

Цитата: Fedyaev_D
Вы вообще работаете
жаба, то лягушка.
Цитата: Fedyaev_D
Нак манеже
по теме у товарисча есть чего?


7 24
0
28 листопада 2019 12:54

есть, но сейчас занят.


6 18
4 373
1
28 листопада 2019 12:59

а кто нибудь в курсе, что через 5 лет облигации внутреннего займа выпущенные под 15% годовых и в течение четырех последних месяцев активно продаваемые на суммы десятков млрд. гривень прийдется вернуть деньгами? -это причина низкого бакса , но высоких цен на всё, так как те, кто купил эти облигации наполнили казну(на время), но поддержки этих бумажек золотом нет. Вопрос: не дешевле кредит у МВФ было взять под смешные проценты, чем печатать эти никчемные бумажки, которые потом организуют нам такую инфляцию, о которой вы да же не мечтали. Пока продадут 500 предприятий и землю, легализуют игорный бизнес-какие то деньги будут, а через 5 лет? походу бабломойские расчитывают дограбить страну , объявить дефолт и свалить.Но Феде этого не объяснить, он кушает лапшу с ушей,чем и сыт.



Оценка работы парламента в сравнении с началом ноября в конце месяца ухудшилась: на 9 процентных пунктов стало меньше тех, кто одобряет ее работу (45% и 36%) и на 12 процентных пунктов стало больше тех, кто не одобряет работу Рады (с 40% до 52%) . Оценка работы Рады ухудшается с октября", - говорится в сообщении .Более 70% украинцев не видят успехов новой власти в борьбе с коррупцией, расследовании резонансных дел и снижении тарифов ЖКХ. 


62 4
1 180
11 грудня 2019 16:39

Шановні журналісти ТелеграфЪ, вчора, 10.12.2019 сайт Українска правда опублікував статтю АМКУ оштрафовал облгазы Фирташа на 278 миллионов. Там йдеться про те, шо певний перелік облгазів дослівно: 

...с октября 2018 по август 2019 года при осуществлении коммерческих расчетов доначисляли объемы использованного бытовыми потребителями природного газа сверх объемов, определенных счетчиками...

Мені дивно, шо за ті самі дії але у 2015 не покарано Кременчукгаз. Бо їхній "уявний борг" досі бовтається у моєму рахунку. Мені прикро, шо АМКУ досі не побачило та не наклала штраф на це порушення. Цинізм ситуації в тому, шо сплатою "уявного боргу" Кременчукгаз шантажував мешканців нашого міста що до отримання пільг на сплату комунальних послуг. У моєму світогляді, міська влада мала би реабілітизуватися перед мешканцями міста за свою бездіяльність та інфальтивність у газовому питанні, та подати прохання у АМКУ на розгяд цинічної поведінки Кременчукгазу. Злодії мають бути покарані, гроші мають бути повернені нашим мешканцям. Чи може я помиляюсь?


0 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх