Мерія Кременчука ініціює передачу АвтоКрАЗівського гуртожитку, який ледь не замерз, у комунальну власність

22.11.2019, 15:40 Переглядів: 4 255

 

Відповідне рішення ухвалили на засіданні виконкому, але ще треба, аби на це погодилося підприємство

Виконком Кременчуцької міськради ініціює передачу гуртожитку ПрАТ «АвтоКрАЗ», що на вулиці В. Пугачова, 14 А, у комунальну власність міста. Таке рішення ухвалили на засіданні виконкому 22 листопада, враховуючи численні звернення мешканців гуртожитку. Нагадаємо, це той гуртожиток, де люди ледь не замерзли через борги «АвтоКрАЗу» перед постачальником тепла — ТОВ «Кременчуцька ТЕЦ». У мешканців немає індивідуальних договорів з надавачами комунальних послуг — вони платять підприємству, точніше, квартплату вираховують з їхніх зарплат.


Рішення виконкому ще не означає передачу гуртожитку, воно має організаційний характер. Документ передбачає, що міський голова Віталій Малецький має звернутися до ПрАТ«АвтоКрАЗ» з пропозицією щодо передачі гуртожитку із приватної власності у власність територіальної громади «з метою забезпечення подальшої приватизації квартир мешканцями гуртожитку».


У рішенні також є декларативний пункт, який вже виконаний: звернутися до ТОВ «Кременчуцька ТЕЦ» з проханням відновити теплопостачання - воно вже відновлене 20 листопада. При цьому по черзі мерія Кременчука та ПрАТ «АвтоКрАЗ» приписали цю заслугу собі. У подальшому мерія проситиме КремТЕЦ забезпечити безперебійне постачання тепла та гарячої води і розглянути можливість укладення договорів про надання послуг безпосередньо з мешканцями цього гуртожитку з метою запобігання виникнення заборгованості. Це справді важливо для мешканців.


Отже, тепер слово за ПрАТ «АвтоКрАЗ»: чи передавати, чи не передавати гуртожиток. Втім, як повідомляли «Телеграфу» раніше в управлінні міського майна, на гуртожиток накладені обтяження (він у заставі), і тому передача може бути ускладнена.


Мер Кременчука Віталій Малецький також зауважив, що КрАЗ має наслідувати приклад вагонзаводу — підприємство уже передало один гуртожиток у комунальну власність і має передати ще два.


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх