Неочікувано: у мерії Кременчука завелася група крадіїв (додано)

6.11.2019, 12:07 Переглядів: 9 411 Коментарів: 5

 

Поліція почала фіксувати фінансові махінації в мерії з кінця 2018 року

Увечері 5 листопада корпоративне видання кременчуцької команди влади kremen.today розмістило новину із заголовком «Малецький зловив ворів». У публікації йдеться, що мер Кременчука Віталій Малецький виявив осіб, що крали бюджетні гроші. Про подібну ситуацію стало відомо після перевірки, проведеної за вказівкою міського голови службою внутрішнього аудиту мерії. Мовляв, співробітники міської бухгалтерії нібито виводили бюджетні кошти на власні карткові рахунки. Про те, що люди потім робили з цими коштами та чи передавали комусь – у публікації не йдеться. 


На прохання кременчуцьких журналістів, Кременчуцький відділ поліції прокоментував відповідну інформацію. Наразі відомо, що відкриті кримінальні провадження за статтями:

  • ст. 191 ч 5 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем якщо вони вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою);
  • ст. 366 (службове підроблення).

Махінації виявили під час оперативно-слідчих дій наприкінці 2018 року. За цей період проведено всі необхідні слідчі дії, зазначають поліцейські.


- Днями до Кременчуцького відділу поліції надійшло звернення від керівництва міської ради міста про нововиявлені факти. Дана інформація долучена до матеріалів кримінальних проваджень, - йдеться у повідомленні Кременчуцького відділу поліції.


Наразі правоохоронцями проводяться подальші процесуальні дії та необхідні фінансово-бухгалтерські експертизи і аудиторські перевірки за новою інформацією, що надійшла у заяві міського голови Кременчука Віталія Малецького.


Додано: з ухвали суду стало відомо, що фігурантами у справі виступають завідувач сектору заробітної плати, звітності та оренди управління бухгалтерського обліку та звітності виконкому і начальник управління бухгалтерського обліку та звітності виконкому. У досудового розслідування наявні обґрунтовані підстави вважати, що ці посадові особи, зловживаючи своїм службовим становищем, привласнили кошти виконавчого комітету Кременчуцької міської ради на загальну суму 238 647 гривень.


У іншій ухвалі суду йдеться, що у період часу з червня 2016 року по липень 2017 року згадані вище особи незаконно привласнили грошові кошти безпідставно завищуючи нарахування та отримання заробітної плати.

Автор: Євгенія Каблучка, Стас Константинов
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 5

89
6 листопада 2019 14:00

безпідставно завищуючи нарахування та отримання заробітної плати.

...а, так вот почему зарплата кременчугского мера выше зарплаты президента Украины 


42 2
767
6 листопада 2019 14:30

>>у мерії Кременчука завелася група крадіїв<<

Разве это новость? Да там все крадии и кровосиси. Вот если бы в мерии завелся честный депутат\человек, вот это была бы сенсация. А так заголовок звучит как константация факта.


43 1
915
6 листопада 2019 15:17

А х-х-хвамили у них є? smirk


11 0
0
6 листопада 2019 15:28

Проверяйте тех, кто занимается госзакупками...будете "приятно" шокированы!

smilelaughingstuck_out_tongue_winking_eye


19 0
1 658
6 листопада 2019 16:08

Цитата: ИМХО

Проверяйте тех, кто занимается госзакупками...будете "приятно" шокированы!

smilelaughingstuck_out_tongue_winking_eye

Тех низяsmile,те откаты заносят.


22 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх