Захоплення заручника очима собаки: кременчуцька Джесі слухається команд німецькою та «веде» Instagram

11.09.2019, 10:01 Переглядів: 7 399 Коментарів: 4

 

Як живе пухнастий спеціаліст військової частини Нацгвардії читайте в нашому матеріалі

Кременчуцькі нацгвардійці забезпечують громадський порядок не лише в Кременчуці, а й в зоні проведення Операції об'єднаних сил. Без чотирилапих захисників було б неможливим завданням. Ми вже розповідали про Джека - грозу порушників, який зупиняв контрабанду наркотиків та затримував зловмисників. У військовій частині є ще один «чотирилапий нацгвардієць» - Джесі. Цю німецьку вівчарку кременчужани могли спостерігати на шикуванні правоохоронців або на Кубку Хатіко, де вона демонструвала затримання порушника.


«ТелеграфЪ» завітав до військової частини, щоб показати один день з життя службової собаки. Владислав Чорнокондратенко - начальник кінологічної групи, а за сумісництвом друг та господар Джесі люб'язно продемонстрував можливості пухнастого захисника правопорядку.


Хочете побачити, що бачить собака, коли затримує правопорушника або долає перешкоди? Тоді гайда дивитися відео:



Чим відрізняється тренування звичайної собаки від службової


- Дивлячись чого хочуть навчити свою собаку господарі. Загальний курс практично однаковий. У навчанні різниця може бути лише за окремими напрямами: пошук наркотиків, зброї, вибухівки, трупів і то, в основному, через відсутність вільного доступу до матеріалу.


 


Скільки часу займає тренування собаки


- Собака тренується все життя. Посилено заняття проходять в перші півтора-два роки, а потім просто форма підтримується протягом всього життя.


На чому спеціалізується Джесі


- Джесі - розшукова, її профіль це пошук людини, вибірка людини по залишеній «запаховій речі», затримання і конвоювання затриманого, обшук транспорту (машина, потяг), приміщень та відкритої місцевості, а також пошук по холодному сліду.


Про команди німецькою та причому тут «Зайчик»


Владислав віддає Джесі команди німецькою мовою, а під час Кубку Хатіко, коли фотографи намагалися сфотографувати службову собаку, скомандував їй: «Зайчик».


- Чому команди німецькою мовою?


- По-перше, це був ще один виклик для мене, як для молодого кінолога. По-друге, команди на німецькій короткі, дзвінкі й зрозумілі для собаки. По-третє, це мова походження породи. А по-четверте, команди незрозумілі оточуючим. Команду «Зайчик» довелося адаптувати під армійську команду «Струнко». Вона робиться виключно для показових виступів.


Між собакою та кінологом - сильний зв'язок


Є безліч історій, коли у службової собаки загинув/покинув/відмовлявся господар. Що з цими собаками, чи сприймають вони інших господарів ми поцікавилися у Владислава.


- Історій безліч, як наших, так і зарубіжних колег. Робота кінолога - справа не проста. В ході служби встановлюється сильний зв'язок у кінолога і його службової собаки. При розриві таких відносин реакція різна: собаки можуть впадати в депресію, відмовляютися від їжі, хворіти, можуть стати агресивними і не підпускати до себе більше нікого, а можуть абсолютно спокійно почати працювати з новим кінологом. Кінолог йде - собака залишається, її закріплюють за іншим кінологом.


Джесі - промінець надії


- З Джесухою служити дуже легко, можна сказати серед всіх тягот служби - вона мій промінець надії і світла в темряві, моя віддушина. Історій цікавих небагато, вони всі пов'язані зі службою: в патрулі на службі з охорони громадського порядку або у відрядженні в зоні АТО/ООС.


 


Джесі бере участь в усіх змаганнях з кінології. Минулого року завоювали 1 місце, а цьогоріч - 2 місце на багатоборстві кінологів центрального територіального управління. Зараз вирушаємо на всеукраїнські змагання Національної гвардії України.


 


Паралельно виховують підростаюче покоління


Зараз Владислав займається навчанням малюка німецької вівчарки. «Чорне ведмежатко» лише робить перші кроки. Звіти про ці перші кроки майбутньої грози злочинців Владислав викладає на сторінці в інстаграм.


- Цуценя належить одному з кінологів нашого підрозділу. Його планують в подальшому до зарахування на службу, – додав Владислав.


 


В інстаграмі Владислав Чорнокондратенко викладає багато цікавих історій з життя його бойової подруги та напарниці Джесі.


Тот момент, когда у папы много работы и мало помощников, а ты - вроде бы грозная машина для убийства и гроза всего преступного мира, но у тебя нет выхода и нужно помогать!


 

Автор: Альона Душенко Відео: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 4

0
11 вересня 2019 10:39

самые лучшие собаки в мире-это овчарки!


22 1
0
11 вересня 2019 11:04

Славный пёсель! Береги наш покой!


17 1
735
11 вересня 2019 13:02

Цитата: Tavria

самые лучшие собаки в мире-это овчарки!

Самые лучшие в мире собаки - это либо умные по генетике либо выдрессированные.


5 5
31
12 вересня 2019 02:31

Цитата: Tavria

самые лучшие собаки в мире-это овчарки!

Все они умнички. Был бы хозяин рядом адекватный и умный., но не у всех собак хорошие хозяева. И не в породе дело, среди овчарок очень много не пригодных именно к ЗКС, не забывайте, что щенков с месячного возраста отбирают для службы и не все пригодны.


4 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх