Зустріч випускників «Спецсервісу»: зворушливі історії порятунку тварин у Кременчуці

18.08.2019, 13:51 Переглядів: 5 840

 

У День безпритульних тварин зустрілися люди, які їм допомагають та привели своїх улюбленців, яких взяли в родини

17 серпня біля літньої сцени парку «Придніпровський» кременчужани зібралися на незвичну «Собачу вечірку» до Дня безпритульних тварин. Сюди прийшли господарі тварин зі своїми домашніми улюбленцями - здебільшого безпорідними, бо це все випускники КП «Спецсервіс-Кременчук». Важко повірити, але ці милі та доглянуті собаки колись були безпритульними і зазнали лиха: комусь перепало від попереднього жорстокого господаря; хтось потрапив під автівку; кого просто викинули на вулицю або залишили прив’язаним помирати з голоду….


  


Але знайшлися добрі люди, які порятували, вилікували, відгодували та загоїли душевні собачі рани своєю добротою та турботою. Спочатку ці тварини жили в притулку «Спецсервісу» - але ї пощастило, і їх забрали у добрі руки. Тепер ці приклади (а, як виявилося, їх дуже багато) можуть надихнути інших людей творити добро і гуманно та з терпимістю ставитися до безпритульних тварин.


Марина Кожушко, заступник директора КП «Спецсервіс-Кременчук» і начальник служби відлову безпритульних тварин - людина, яку (без перебільшення) у місті знає кожна собака – у хорошому сенсі. Бо собак відловлюють на перетримку та стерилізацію. І Марина знає кожного собаку - кожного свого випускника і пам’ятає їх історії – сумні на початку, але зі зворушливим та добрим кінцем, бо собача доля їм посміхнулася – і вони знайшли господарів.


Марина й представляла своїх випускників та їхніх господарів, які подарували безпритульним тваринам турботу та любов. Кожному дякували та дарували медалі – господарям справжні, на згадку, а улюбленцям – їстівні медалі-смаколики.


 


Керівниця «Спецсервісу» дуже раділа, якщо з першого разу не впізнавала собаку – це означає, що вона змінилася до непізнаваності в нових господарів, бо доглянута, нагодована, а деякі (дарма що безпорідні) відвідують ще й собачих перукарів.


- Знаєте, коли помер мій собака, я сказала собі, що більше не купуватиму собі нового, адже є багато безпритульних тварин, які потребують нашої уваги. Я взяла собі собаку зі «Спецсервісу», і це таке щастя! – сказала під час нагородження одна з власниць «випускника».


 


Собака, який виділяється своєю статурою – Малиш, мисливський собака породи руська пега (інколи до «Спецсервісу» потрапляють і породисті). Його покинули у лісі попередні господарі, але з притулку взяла в родину кременчужанка Наталя. Малишем велетня назвали у «Спецсервісі» - господиня залишила прізвисько. У неї двоє собак із притулку. Між собою ладять, хоч і зовсім різні за розмірами.


 


А це – Луша-Галуша (як про неї сказала Марина Кожушко). Старенького шарпея попередні господарі кинули напризволяще, Луша була худюща, виснажена та хвора. Але людська турбота зробила диво – Луша стала гладкою і явно задоволена своїм життям. Хоча Марина порадила їй берегти талію.


 


Це – Річі. Ми пам’ятаємо його по костюмованому параду тварин «Кубок Хатіко», звідки його забрала додому господиня Лариса. Тепер Річі живе в достатку, а нині й  дебютував як співак: господиня заспівала «Ой там, на горі…», а песик мелодійно скавучав, підспівуючи.


 


Цю собаку тепер зовуть Герда. У притулку її нові господарі прийшли до притулку, щоб вибрати маленького песика для мами. Маленького вибрали, але прихопили ще й велику вівчарку собі – не втрималися. Назвали Гердою, бо та гордо дивилася на всіх, нічого собі не просила, але собача стійкість, з якою вона сприймала життя в притулку, вразила і не залишила байдужими її нових господарів.


 


У «Спецсервісі» працюють справжні ентузіасти своєї справи, які ледь утримуються від того, щоб не забрати додому половину притулку. Дехто втриматися не може. Не втрималася й сама Марина – тепер майже коллі на прізвисько Колян, який запам’ятався кременчужанам у костюмі Д’Артаньяна на останньому параді «Кубок Хатіко», живе в неї вдома і прижився в котячому оточенні. Опікується Коляном син Марини Влас.


 


У «Спецсервісі» віднедавна живуть не лише собаки, але й коти. Просто так їх з вулиць не забирають: це зазвичай хворі або травмовані пухнастики. Рижик потрапив до притулку з травмою голови – його підібрали на дорозі. Та вилікували – тепер це шикарний кіт, який ніжиться вдома на дивані.


«Собача вечірка» зібрала близько 80 людей, хоча й не всі герої свята змогли прийти, адже персонально організатори запрошували близько 50 нових власників тварин – випускників «Спецсервісу», близько 40 волонтерів та представників організацій, які допомагають притулку. Може здатися дивним, але більшість собак, які живуть на кременчуцьких вулицях, безпритульні, але не бездоглядні: у них є опікуни на районах. Наприклад, кременчужанка Аня власноруч переловила на відправила на стерилізацію усіх 15 собак, які живуть біля її підприємства – оптової бази. Є опікуни собак, що «тусять» у інших районах – потужна волонтерська мережа, яка згуртувалася довкола «Спецсервісу» та об’єднана любов’ю до тварин.


Організаторами зустрічі виступили адміністрація КП «Спецсервіс-Кременчук» та ГО екорух «Зелена планета» (керівник Геннадій Тертичний).


Під час «Собачої вечірки» зібрали понад 10 тисяч для КП «Спецсервіс-Кременчук»: понад 3 тисячі люди поклали до скриньки, а ще 6 702 гривні принесли симпатичні дівчата з пивного магазину «Портер» - вони збирають гроші для вихованців собачого притулку, встановивши скриньку в магазині. Отже, якщо купуватимете собі пива – не забудьте і про братів наших менших.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх