Мер Кременчука Малецький вже не збирається знижувати тариф на тепло

2.08.2019, 17:07 Переглядів: 12 878 Коментарів: 2

 

У мерії заявили, що у списку міст з найвищими тарифами Кременчука немає — і заспокоїлися, бо вважають, що Мінрегіон наші тарифи не перевірятиме

Мер Кременчука Віталій Малецький вже забув свою обіцянку знижувати теплові тарифи у Кременчуці, і тепер робити цього не збирається. Сьогодні, 2 серпня, на засіданні виконкому він заявив, що тарифи на тепло і гарячу воду в місті не є завищеними. Про це мер сказав, відповідаючи на запитання депутата Оксани Піддубної.


На засіданні виконкому розглядали питання про чергову позичку з бюджету для КП «Теплоенерго» на зарплату: підприємству, як завжди, не вистачає грошей.


- Як ви збираєтесь виконувати Постанову Кабміну щодо зниження тарифів? - запитала при цьому Піддубна.


Мер дав слово своєму заступнику з комуналки Валерію Декусару. Той доповів, що взяв участь у нараді в області, яку вів очільник Мінрегіону Геннадій Зубко.


- Назвали 20 міст України, де найвищі тарифи. Міста Кременчука там немає, - сказав Валерій Декусар.


- Тобто та перевірка, яку ініціював за результатам наради міністр Зубко поїде у Кропивницький, у інші міста, але у Кременчук вона не приїде, бо в нас уже була перевірка Гройсмана, яка знайшла відхилення в розмірі 3 чи 2 копійок, - сказав Віталій Малецький, - на думку Мінрегіону наш тариф сформований правильно, до нас не їде навіть ця комісія.


Отака вийшла розмова під час засідання виконкому. Мер ще сказав, звертаючись до Піддубної:


- Якщо ви хочете ініціювати, щоб до нас приїхала комісія - будь ласка.


Зауважимо, що заява мера про перевірку Гройсмана є маніпулятивною. По-перше, комісія перевіряла тарифи на доручення прем'єра Володимира Гройсмана ще до їх підвищення з 1 січня 2019 року: тобто перевірялися попередні тарифи (2017 року), а не ті, що діють зараз.



По-друге, комісія не перераховувала тарифи на 3 копійки - вона лише вказала на порушення, і на частину зауважень (про завищені питомі витрати палива) мерія просто не відреагувала. А знизила тарифи на 2 та 5 копійок.



Тарифи завищені на третину

Раніше мер, відповідаючи на запитання «Телеграфа», обіцяв знизити тарифи на виконання Постанови КМУ.



Нагадаємо, КМУ обмежив апетити теплопостачальних підприємств і ухвалив постанову про граничні тарифи на тепло та гарячу воду. Так, відповідно до Постанови, граничний тариф на тепло має складати 1400 гривень за гігакалорію, на гарячу воду - 83 грн за кубометр у квартирах з сушарками для рушників і 75 грн – без них. Натомість тариф КП «Теплоенерго» наразі складає 1949,29 грн за гагакалорію, гаряча вода (з рушникосушаркою): 113,02 грн за 1 куб м.


Після ухвалення Постанови КМУ розмістив он-лайн калькулятор розрахунку так званої «чесної платіжки» за тепло. «ТелеграфЪ» скористався цим калькулятором і з'ясував, що тариф на тепло у Кременчуці завищений на третину.




Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

0
5 серпня 2019 11:19

Это разве не привышение полномочий служебных? Как по мне - это явка с повинной в соответствующие органы в таком случае. Пора на помойку политическую отходить этим экземплярам!


14 2
76
5 серпня 2019 12:38

Всё держится на пенсионерах, отдаюших последнее на коммуналку-перестанут платить за это безумие-наступит коллапс. Лично я-если не будет субсидии зимой-ложу болт с винтом на платёжки--и всем того желаю!


8 2

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх