Капремонт дороги відкладається: у Кременчуці відхилили пропозиції пов'язаних фірм, що розіграли між собою тендер (додано)

26.07.2019, 10:27 Переглядів: 3 496

  

Тепер тендер на капітальний ремонт вулиці Декабристів слід проводити заново


25 липня тендерний комітет департаменту житлово-комунального господарства відхилив пропозиції обох учасників тендеру на ремонт дороги на вулиці Декабристів у Кременчуці. Протоколи розміщені в системі електронних закупівель ProZorro.


Як писав раніше «ТелеграфЪ», тендер на ремонт дороги розіграли між собою пов'язані учасники з Кіровоградської області: ПП «Перша українська будівельна компанія» та ФОП Аленькова. Про ознаки змови посадові особи департаменту ЖКГ не пишуть, але вказують на безліч недоліків обох учасників у тендерних пропозиціях.


 

 


Нижчу ціну, нагадаємо, запропонувала ПП «Перша українська будівельна компанія». Департамент ЖКГ, відхиляючи пропозицію, посилається на неналежне оформлення фірмою документів, передбачених тендерною документацією. Зокрема, в тендерній пропозиції на реєстрі документів не знайшли підпису уповноваженої особи та печатки, вказують і на інші недоліки оформлення документації.


Голова тендерного комітету департаменту ЖКГ Катерина Бутенко під час засідання тендерного комітету просила не допустити порушень Закону України «Про публічні закупівлі» та попередити неефективне використання бюджетних коштів, а відтак — відхилити пропозицію ПП «Перша українська будівельна компанія», за що й проголосували.


 


За законом, відхиливши нижчу за ціною пропозицію, тендерний комітет мав розглянути пропозицію іншого учасника. У департаменті ЖКГ звернули увагу на недоліки документації ФОП Аленькової, на які вказував у своїй публікації «ТелеграфЪ». Так, ми писали, що ФОП не додала до тендерної пропозиції довідку про досвід виконання аналогічних робіт. І взагалі серед видів діяльності цього суб'єкта немає «Будівництва доріг та автострад». У протоколі зазначено, що ФОП не надала жодної інформації та документів, визначених у тендерній документації, крім розрахунку ціни, який від учасника і не вимагався. Тендерну пропозицію відхилили.


Проте у нас залишилося запитання: як взагалі тендерний комітет департаменту ЖКГ допустив обидві фірми до аукціону? Тобто, спочатку не дивився документи?


Тепер департамент ЖКГ має призначати торги повторно. Тим не менш, молода фірма зі Світловодська - ПП «Перша українська будівельна компанія» з 8-9 працівниками залишається улюбленим замовником кременчуцької мерії та комунальних закладів. На поточний рік вона вже й, крім дороги, набралася підрядів на 5,63 млн грн, без тендерів, на допорогових закупівлях.

Додано

Директор департаменту ЖКГ Іван Москалик прокоментував ситуацію з допущенням фірм до аукціону. За його словами, етап прекваліфікації учасників у даній процедурі не передбачався. Зокрема, цей етап є обов'язковим, коли оголошуються міжнародні торги з публікацією оголошення англійською мовою. В інших випадках попередня оцінка пропозицій (до аукціону) - на розсуд замовника, зазначає Іван Москалик. 


- Коли є етап прекваліфікації, тоді тендерний комітет дивиться документи до аукціону. У нас цього кроку не було. У цьому випадку електронна система або допускає або не допускає учасника до аукціону. Тендерний комітет у цьому випадку розглядає документи після  аукціону. Подивилися - і відхилили пропозиції. 




Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх