Вбивство у Кременчуці: 15-річна підозрювана, жінка та сестра убитого розповіли подробиці злочину

28.02.2019, 12:05 Переглядів: 16 298

 

Про деталі вбивства та причини, чому 15-річна дівчина взялася за ніж, розбиралися в студії одного з національних телеканалів

27 лютого на екранах телевізорів показали «кременчуцький» випуск програми «Стосується кожного», що на Інтері. Ведучий та гості студії намагалися розібратися, чому 15-річна Оля взялася за ніж та вдарила ним в груди вітчима.


Першою до студії завітала Вікторія, мама підозрюваної. Вона розповіла про знайомство і життя із загиблим Сергієм. З чоловіком познайомилася через знайомих 10 років тому. Одружилися коли той відбував покарання в місцях позбавлення волі. Розписалися на «зоні».


 


Вікторія народила від Сергія двох дочок: одній 8 років, іншій – 7. Старша донька, 15-річна Ольга, від попереднього шлюбу.

Потім мати розповіла про день, коли трапилося вбивство. Вікторія розказала, що вона була вдома. Загалом вся родина перебувала у квартирі. Скандалів не було. Словесна суперечка вибухнула, коли Сергій зайшов на кухню та побачив цигарки старшої доньки, що лежали на столі.


Потім, за словами Вікторії, чоловік почав вимагати від Олі решту з коштів, які нібито мама дала на сигарети. Пізніше під час програми Вікторія розповість, що Сергій був нетверезий унаслідок вживання наркотиків та алкоголю.


Під час сварки Вікторія, відповідно до її слів, стояла між Ольгою та Сергієм. Почала їх «розтягувати». Коли емоції трохи вщухли, пішла у комору. Коли повернулася то побачила, що чоловік схопив старшу доньку за горло. Вікторія знову почала рознімати чоловіка та дочку: вдарила Сергія по щоці , почала заспокоювати Ольгу. Відправила чоловіка у кімнату.



Начебто стало тихо.  Ольга перебувала біля Вікторії. Потім жінка почула фразу, адресовану Ользі. Вікторія не розчула цих слів, бо кипів чайник. Потім Ольга кудись пішла. Вікторія зазначила, що вона не бачила, що донька взяла ножа – у такому випадку жінка б зупинила дитину. Через близько 15 секунд Вікторія почула крики дітей та згодом побачила чоловіка, який схопився за груди. Жінка викликала «швидку». Сергій помер до приїзду лікарів.


Ольга у той момент, як розповіла Вікторія, була «біліше стіни», не зрозуміла, що зробила.


Мати розказала, що чоловік та старша донька сварилися не вперше. Нібито скандали між Ольгою та Сергієм почалися тоді, коли на світ з’явилася середня донька. За словами Вікторії, вона дуже схожа на батька.



Після цього почалися цькування та образи в сторону Ольги. За словами Вікторії, Сергій бив Ольгу.

Після розповіді Вікторії у студії «з’явилася» підозрювана у вбивстві Ольга. З нею зв’язалися по відео-зв’язку, адже дівчина під домашнім арештом.


-         Ми з вітчимом дуже посварилися за 50 гривень. Він почав кричати на мене в кімнаті, я пішла від конфлікту на кухню. І сиділа курила. Потім він почав порушувати тему щодо стипендії. Чому я тут харчуюся, я сказала, що житиму сама. Він забрав пачку цигарок. Я встала, щоб її забрати, і він почав мене душити. Після цього моменту у мене все ривками. Я мало що пам’ятаю. Важко це пояснити, але були дивні відчуття, що я зробила. Я не знаю, чому я взяла в той момент ніж, - пояснила Ольга.


 


Дівчина продовжила розповідати, що протягом 10 років він знущався над нею. За словами Ольги, вона ходила у школу із синцями. Щодо інтимного домагання, дівчина це заперечує.


Ольга сказала, що під час відбування вітчимом тюремного терміну говорила з матір’ю щодо Сергія та поставила ультиматум: або Вікторія розійдеться з  Сергієм, або Ольга піде з дому.


Щодо фрази, яку сказав Сергій Ользі. За словами дівчини, фраза стосувалася її колишнього хлопця.

-         «Ти давалка була для Жені», - про такі слова, які адресував їй вітчим, розповіла падчерка.


Потім до студії завітала Наталя, сестра померлого. Вона висловила припущення, що Сергія убила Вікторія, а не Ольга.


Крім того Наталя підозрює, що її брата вбили задовго до того, як приїхала «швидка». Буцімто коли померлого почали підіймати на дивані, у нього не згиналися нога та спина, тобто, були ознаки трупного задубіння.


 


У процесі розмови сестра розповіла, що одного разу бачила на тілі брата рану. Тоді Сергій сказав, що то Вікторія кидалася на нього з ножом.

Після слів Наталі показали короткий сюжет, в якому Ольга показувала і розказувала про деталі суперечки. За словами Ольги, коли вона штрикнула вітчима ножом, мати стояла перед нею.


Далі почали обговорювати проблемність родини. Про це розповіла інспекторка відділу комунікації ГУ НП у Полтавській області Анни Васенко:


-         Дана родина потрапляла в поле зору ювенальної превенції, відповідних служб нашої міської ради, вони перебували на обліку і, скажемо так, були виклики служб. Постійно скоювалися адміністративні порушення щодо порушення тиші чи зловживання алкоголем чи вживання алкоголю в громадських місцях. Періодично такі виклики були.


Аби довести свою непричетність до вбивства, Вікторія пройшла перевірку на поліграфі. За результатами перевірки поліграфолог Ігор Іщук сказав, що удар наносила не Вікторія.


З повним випуском програми можна ознайомитися нижче. 

Автор: Євгенія Каблучка Джерело фото: www.youtube.com Джерело відео: www.youtube.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх