Кого в Кременчуці шукають на зарплату в 24 тисячі гривень

24.11.2018, 13:04 Переглядів: 14 918

 

Днями в місті відбувся четвертий ярмарок вакансій, де кременчуцькі роботодавці шукали собі працівників. «Телеграф» дізнався, на які кадри є особливий «голод», і скільки таким працівникам готові платити, а також на яку професію у центрі зайнятості зареєстровано 25 безробітних, і немає жодної вакансії

22 листопада у Палаці культури «Кредмаш» пройшов традиційний ярмарок вакансій, який організував Кременчуцький міськрайонний центр зайнятості.


Які вакансії пропонують підприємства Кременчука?

Для безробітних, а також осіб, що хочуть змінити місце роботи, близько 10 підприємств Кременчука розповідали про вакансії. Одне із них – Крюківський вагонобудівний завод.


 


Провідний інженер відділу кадрів КВБЗ Ольга Корепанова розповіла, що підприємство потребує кадрів як на робочі спеціальності, так і на інженерно-технічні (інженери-технологи, інженери-конструктори, програмісти). Заробітна плата залежить від категорії, на яку приймається людина. Найнижча ЗП – без категорії – 4,5-4,7 тис грн, найвища категорія, наприклад, провідний інженер, до 7,5 тис грн. Також, за словами Ольги Корепанової, є щомісячні та щоквартальні премії, які виплачують стабільно. Також КВБЗ може безкоштовно навчити особу з робочою спеціальністю, підвищити кваліфікацію.


Серед гарячих вакансій робочих спеціальностей є фрезерувальники, яким обіцяють платити 24 тис гривень (з урахуванням квартальної та місячної преміями). Також на зарплату 22,5 тис грн потрібні електрозварювальники. Слюсарів, малярів по металу, електромонтажників, слюсарів механоскладальних робіт та різників по металу також чекають на заводі.


– Не вистачає кадрів через повний об’єм виробництва, є замовлення, розширення сфери діяльності. Не можу сказати, що у нас велика плинність кадрів. У нас ті робітники, які їздили за кордон працювати, повертаються, тому що наш завод намагається підтримувати достойний рівень зарплати, - пояснила Ольга Корепанова.



«Укрзалізниця» також потребує працівників. Переважно мова йде про чоловіків.

Зокрема виробничий підрозділ «Локомотивне депо Кременчук» пропонує зарплату від 6 тисяч до 12,5 тисяч гривень. Шукають таких працівників:


 


У виробничому підрозділі «Вагонне депо Кременчук» також не вистачає кадрів. Мова йде про:

  


Виробничий підрозділ «Кременчуцька дистанція сигналізації та зв’язку філії «Південна залізниця» пропонує зарплату від майже 6 тисяч до 8 тисяч гривень. Запрошують на роботу: 

 


ПрАТ «Кременчуцька виробничо-торговельна фiрма «Кремтекс» особливо потребує швачок. Їм обіцяють платити на рівні 7 тисяч гривень. Проте, як стало зрозуміло, така заробітна плата не може втримати кадри на підприємстві.


– Нам завжди потрібні швачки. Це спеціальність, яка затребувана. Звичайно, ми відчуваємо, що люди виїжджають. Коли заробітчани з Польщі розповідають, що вони отримують по 12-15 тис гривень, то на жаль, ми до такого рівня дійти не можемо, - поділилася представниця підприємства Ольга Лепікова.


Крім швачок, потребують робітників на наступні вакансії: 

 


Підприємство «Кременчуцький рейкозварювальний поїзд» пропонує постійну та сезонну роботу працівникам: 

 


Яких спеціальностей у надлишку на професійному ринку Кременчука

Станом на 22 листопада у Кременчуцькому міськрайонному центрі зайнятості зареєстровано 1300 безробітних. За словами Ірини Калабкіної, заступниці начальника відділу взаємодії з роботодавцями ЦЗ, у порівнянні з минулим роком, зараз на 1 тисячу безробітних менше.

Серед осіб без роботи 65% - це жінки, близько 74% мають вищу освіту.


Найбільше у центрі зайнятості зареєстровано бухгалтерів, перекладачів, екологів, менеджерів, юристів, банківських працівників. Наприклад, наразі зареєстровано 25 безробітних економістів, і немає жодної вакансії.


Традиційно не вистачає робочих спеціальностей: електрослюсарів, монтажників ,токарів, фрезерувальників, швачок. Також Ірина Калабкіна зазначила, що не вистачає поварів, адже у Кременчуці розвинена мережа харчування. Крім того, повари потрібні у навчальні заклади, але там зарплата не така висока, як у кафе чи ресторанах.


За словами Ірини Калабкіної, подібна ситуація склалася з двох причин. По-перше, система освіти не робить довгострокове прогнозування щодо того, які спеціальності будуть потрібні на ринку праці. По-друге, відтік кадрів на заробітки в іноземні країни. Хоч роботодавці і намагаються підвищувати зарплати, поки це мало допомагає.


 

Автор: Євгенія Каблучка Фото: Олександр Попенко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх