Вони вже попіарились на лічильниках газу!

7.05.2017, 08:30 Переглядів: 5 817

Вони вже попіарились на лічильниках газу!

Від базікання політиків індивідуальні лічильники у громадян так і не з’явились

Кременчужани, як і більшість українців, мають неабиякі проблеми з встановленням лічильників газу. Місцева компанія-монополіст «Кременчукгаз» уперто, попри спротив громади, встановлює на багатоповерхівки загальнобудинкові лічильники. Люди обурюються та вимагають індивідуальних квартирних лічильників газу, щоб платити за те, що використав ти, а не за те, що використав сусід та інші.


Натомість монополіст «Кременчукгаз» посилається на закон «Про забезпечення комерційного обліку природного газу», в якому чітко не вказано, які лічильники (індивідуальні чи загальнобудинкові) мають встановлювати у житлових будинках. Тож монополіст робить, як йому вигідніше.


Здавалося би, все зрозуміло – треба переписати чинний закон, аби чітко визначити норму, що для забезпечення комерційного обліку природного газу компанії-постачальники мають встановлювати у помешканнях громадян виключно індивідуальні газові лічильники.


І купа політиків виголосили, що вони ініціюють подання такого законопроекту про індивідуальні газові лічильники. Та на сьогодні маємо лише їхні заяви, а їхніх законопроектів про лічильники немає.


Наразі ж з’явився черговий політик, який обіцяє і кременчужанам, і всім українцям вирішити питання індивідуальних газових лічильників. Це нардеп Каплін. Він навіть завіз до Кременчука газету «Іскра СДП», в якій рекламує свій законопроект. Що з цього вийде, побачимо. Наразі ж дивіться, що вже маємо:

 

Нардеп Шаповалов

 

Вони вже попіарились на лічильниках газу!


«ТелеграфЪ» запропонував кременчуцькому нардепу вирішити газові проблеми кременчужан – зареєструвати у Раді законопроект саме про індивідуальні газові лічильники та їхнє безоплатне встановлення у квартирах споживачів за рахунок газових компаній. Ми й текст законопроекту йому написали. Нардеп погодився і на початку літа 2016-го року зареєстрував законопроект №4756. Про це неодноразово писали провладні міські ЗМІ, прославляючи Шаповалова та його законопроект.


А восени того ж 2016-го Шаповалов по-тихому, не поінформувавши ані «ТелеграфЪ», ані своїх кременчуцьких виборців, відкликав законопроект про індивідуальні газові лічильники. Натомість став співавтором іншого комунального законопроекту №4901, згідно з яким пропонується встановлювати будинкові лічильники тепла та води вже за кошти споживачів, а не компаній-постачальників цих послуг.

 

Лідер РПЛ Ляшко

Вони вже попіарились на лічильниках газу!
Після того як нардеп Шаповалов відкликав свій законопроект про індивідуальні лічильники газу і «ТелеграфЪ» оприлюднив цю інформацію, кременчуцькі радикали (фракція РПЛ у Кременчуцькій міськраді) звернулися до керівництва РПЛ з пропозицією підготувати та подати до Верховної Ради законопроект про індивідуальні квартирні лічильники газу вже від радикалів. Спершу зверталися до партійного керівництва на регіональному рівні, потім вийшли вже й на Ляшка. Керівництво обіцяло знайти час, подумати і подати законопроект.


Ще не подали. Або часу не знайшли, або подумати не вийшло. Натомість міські ЗМІ про ініціативу радикалів написали – тобто піар відбувся. Законопроекту немає.

 

Нардеп Каплін

Вони вже попіарились на лічильниках газу!
Нарешті і нардеп Каплін вирішив зайнятися темою індивідуальних лічильників газу. 31 березня 2017-го року він зареєстрував у ВРУ законопроект № 6277 про заборону встановлення загальнобудинкових лічильників споживачам природного газу. За версією Капліна, якщо не менше 10% мешканців багатоповерхівки виступають проти загальнобудинкового лічильника, газова компанія не має права його встановлювати. Крім того вона не має права припинити постачання газу до вказаного будинку. Ще Каплін пропонує відтермінувати відключення від газу багатоповерхівок, не обладнаних лічильниками, з 2018-го (як це передбачено чинним законом) до 2021 року.

 

Законопроект ще навіть не пройшов експертизу Головного експертного управління ВРУ. Невідомо коли його внесуть до зали голосувань та чи взагалі внесуть. Натомість до часу «Ч» – до 1-го січня 2018-го року – коли за чинним законом мають припинити постачання газу у багатоповерхівки, не обладнані лічильниками, залишилось сім місяців. Питання: чому нардеп Каплін так довго зволікав зі своїм законопроектом і зареєстрував його лише місяць тому, хоча проблеми із загальнобудинковими лічильниками почалися більше року тому, наприкінці 2015-го?

 

Привид нардепа Капліна знову з’явився у Кременчуці

 

Вони вже попіарились на лічильниках газу!


Полтавський нардеп Каплін, який вже два роки як охолонув до Кременчука та кременчужан, раптом знову матеріалізувався в нашому місті. Наразі від імені Капліна кременчужанам роздають газету «Іскра СДП», в якій «ТелеграфЪ» нарахував 16 фотографій нардепа анфас та профіль.

 

Минулого тижня на жвавому перехресті вулиць Небесної Сотні та Сердюка ми побачили партійний намет соціал-демократичної партії. Там від імені нардепа Капліна роздавали газету «Іскра СДП». А Капліна представляли як лідера соціал-демократичної партії.

 

Крім 16 фотографій нардепа, у газеті містяться обіцянки Капліна вигнати МВФ; не віддавати українські землі олігархам і підвищити пенсії до 3200 грн. Є ще кілька дрібніших за масштабами обіцянок. А ось свої старі обіцянки нардеп більше не ретранслює.


Нагадаємо, з 2013-го року нардеп Каплін обіцяв кременчужанам створити спеціальну слідчу комісію Верховної Ради для дослідження питання законності будівництва Біланівського ГЗК під Кременчуком. Він її не створив.


У той же період нардеп Каплін обіцяв передати 15 тисяч підписів кременчужан проти будівництва Біланівського ГЗК президенту Януковичу. Він їх не передав.


Пізніше, вже у 2014-му, Каплін обіцяв передати ті самі 15 тисяч підписів новообраному президенту Порошенку. Він їх не передав.


Також одразу після обрання президента Порошенка, перед парламентськими виборами 2014-го, нардеп Каплін чотири рази обіцяв кременчужанам піти пішим походом на Київ, аби прийти, як ходоки, до президента Порошенка, передати йому 15 тисяч підписів кременчужан проти будівництва БГЗК і вимагати заборонити це будівництво.


У піший похід Каплін обіцяв піти: 14 липня; 21 липня; 28 липня; 4 серпня. Але у похід так і не пішов.


Перед місцевими виборами 2015-го року Каплін презентував у Кременчуці свою нову партію – Партію простих людей Сергія Капліна. Нардеп заявив, що зареєстрував її у Мінюсті 19 червня 2015-го року. «ТелеграфЪ» тоді цікавився, що це за «прості люди Сергія Капліна» – часом не кріпаки?
Після виборів про Партію простих людей Сергія Капліна у Кременчуці ми більше не чули. Приміщення, де у передвиборчий період знаходилась приймальня нардепа, потім орендував м’ясний магазин.


Наразі ж нардеп Каплін вигулькнув уже в ролі лідера іншої політичної сили – соціал-демократичної партії. У переліку зареєстрованих партій на сайті Департаменту державної реєстрації та нотаріату дійсно зареєстрована політична партія «Соціал-демократична партія», її лідер дійсно Каплін. Дата реєстрації – 27.01.2015 року. Натомість у 2015-му Каплін нічого не розповідав кременчужанам про свою роботу у соціал-демократів, замість цього нардеп усіляко піарив Партію простих людей Сергія Капліна. До речі, такої партії у переліку політичних партій, зареєстрованих у встановленому законом порядку, на сайті Департаменту державної реєстрації та нотаріату ми не знайшли.

Теги: пиар
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх