Працівникам повернуть штучно «урізаний» страховий стаж - відповідь Пенсійного фонду

13.04.2017, 16:02 Переглядів: 6 608

Працівникам повернуть штучно «урізаний» страховий стаж - відповідь Пенсійного фонду 

Наразі в Пенсійному фонді доопрацьовують програмне забезпечення, через яке постраждали люди, що працювали не на повну ставку

Працівникам, які були частково зайняті на основному місці  роботи, але за яких роботодавці доплачували 704 грн ЄСВ, повернуть не врахований страховий стаж, який впливає на розмір пенсії. Така інформація міститься в листі Пенсійного фонду №8134/04-11 від 17.03.17 р., який надано на запит видання «Все про бухгалтерський облік».

 

 

«Наразі Пенсійний фонд України доопрацьовує програмне забезпечення в частині врахування суми доплати до мінімального страхового внеску при відображенні інформації щодо страхового стажу. Тобто по особам, яким заробітна плата нарахована в розмірі меншому, ніж мінімальна заробітна плата, з якої сплачено внесок (менший ніж мінімальний страховий внесок), та страхувальником здійснено доплату до мінімального єдиного внеску (у звітності відображено з типом нарахувань 13), зазначений період буде зараховано до страхового стажу як повний місяць», - йдеться у листі.

 

«ТелеграфЪ» теж піднімав цю тему у лютому 2017 року. І ми теж подали інформаційні запити: і до Пенсійного фонду, і до Міністерства соціальної політики. Текст запиту - нижче (текст запиту був однаковим для обох відомств).

 

Працівникам повернуть штучно «урізаний» страховий стаж - відповідь Пенсійного фонду

 

Проте чиновники обох відомств зробили вигляд, що не зрозуміли викладеного в листі (про те, що фактично половина страхового стажу в працівників з неповною зайнятістю не враховується) та процитували нам закони, які ми й так прочитали без їхньої допомоги. Нижче наводяться відповіді, які ми отримали на початку березня від ПФУ та Мінсоцполітики. На той момент вони не відповіли, чи буде донарахований «урізаний» всупереч закону страховий стаж.

 

vdpovd-mnsocpoltiki.pdf [58,97 Kb] (cкачиваний: 6) vdpovd-pfu.pdf [65,71 Kb] (cкачиваний: 8)

 

Відповіді з обох відомств, з яких можна зрозуміти лише те, що чиновники неуважно читають запити і не хочуть бачити проблеми, які створив людям ПФУ, можна скачати нижче.

 

Та, як видно, не одні ми цікавилися «зниклим» страховим стажем. Видання «Все про бухгалтерський облік» отримало відповідь пізніше за нас - чиновники, як видно, нарешті таки побачили проблему.

 

Роман Ареп’єв, начальник управління Пенсійного фонду у Кременчуці, також з’ясував у Головному управлінні Пенсійного фонду в Полтавській області, що стаж буде донараховано тільки-но відомство отримає програмне забезпечення. При цьому тим, хто уже вийшов на пенсію з недорахованим стажем, її розмір перерахують та повернуть недоотримані гроші, каже Роман Ареп’єв. Щоправда термін, коли запрацює оновлене програмне забезпечення, у Пенсійному фонді так і не назвали.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх