Кременчужанки в Новий рік не змогли: перших новорічних малюків народили мешканки району

3.01.2017, 12:30 Переглядів: 8 296

Кременчужанки в Новий рік не змогли: перших новорічних малюків народили мешканки району

Першим у 2017-му народився хлопчик

1 січня у Кременчуці народилося двоє малюків - хлопчик і дівчинка. Мами обох прописані не у Кременчуці, але вирішили народжувати у нас.

 

Першим на світ з'явився хлопчик Максим у пологовому відділенні Другої міської лікарні (Крюків). Народився новорічний малюк о 1.10. Батьки хлопчика прописані в Кобеляцькому районі, але проживають у Кременчуці. При народженні Максим важив 3 кг 540 г та мав зріст у 50 см.

 

- Ми чекали на народження саме у Новий рік тому, що мама у нас теж у Новий рік народилась, - каже мама новонародженого Альона. - Ми буквально тільки за стіл сіли... У нашій сім'ї це вже третій малюк - усі три хлопчики і всіх трьох я народжувала тут. Дуже вдячна лікарям, уважний і чуйний персонал.

 

Другою на свято народилася дівчинка Поліна у міському пологовому будинку (центр). Народилася вона о 17.40, а важила 3 кг 500 г. ЇЇ батьки зареєстровані в с. Кривуші Кременчуцького району.

 

Кременчужанки в Новий рік не змогли: перших новорічних малюків народили мешканки району

 

- Ім'я обрали ще до пологів, - розповідає батько Олександр. - Сиділи за святковим столом, дружині стало не добре, але ми не думали, що це уже пологи.

 

За традицією родини, в яких сталося це очікуване поповнення, привітали представники міської влади: міський голова Віталій Малецький разом із своїми заступниками Ольгою Усановою та Русланом Проценком, керівником апарату міського голови Світланою Пищитою, начальником управління охорони здоров’я міста Максимом Середою та представниками ЗМІ.

 

Всі вони провідали новонароджених і їх батьків та подарували їм сертифікати на 5 тисяч гривень та квіти. За ці кошти батьки немовлят зможуть придбати для своїх діточок одяг, білизну, іграшки, меблі тощо. Сертифікат батьки зможуть використати протягом одного кварталу.

 

Кременчужанки в Новий рік не змогли: перших новорічних малюків народили мешканки району


Як зазначив головний лікар пологового будинку Ярослав Прокопчук, дві породіллі не мають кременчуцької реєстрації, тому на них не розповсюдилася дія сертифікату на безкоштовні пологи.

 

На запитання, чому, на його думку, цього року на Новий рік народилося усього двоє немовлят, тоді як у минулі роки рахунок переходив за 10, головний лікар відповів так:

 

- Я думаю, що у всьому винен високосний рік, - каже пан Ярослав. - Приміром, 31 грудня у нас було 9 пологів, а 1 січня - всього 2. В цілому, в Міському пологовому будинку протягом поточного року народилося 2 790 дітей.
 

 

Віталій Малецький, у свою чергу, акцентував увагу на необхідності Кременчуцької прописки і просив по можливості усіх, хто проживає у місті, у ньому реєструватися.

 

- Справа в тому, що у нас багато різноманітних програм і субвенцій, розрахованих на кременчужан - це і медицина, і освіта, і соціальна сфера, - каже мер. - А фактично так виходить, що офіційно у нас в місті проживає 225 тисяч, а насправді - 270, просто 45 - не зареєстровані.

Фото: Ростислав Богданов
Автор: Руслана Горгола Фото: Ростислав Богданов
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх