Бондарі відділяються від Кременчуцького району

6.10.2016, 09:30 Переглядів: 6 449

Бондарі відділяються від Кременчуцького району

Депутати Полтавської обласної ради погодили бажання громад Нової Галещини (Козельщинський район) та Бондарівської сільради (Кременчуцький район) у створенні об’єднаної територіальної громади. Ряд активістів та депутатів із Кременчуччини проти й оскаржуватимуть рішення в суді, посилаючись на порушення процедури

29 вересня на сесії Полтавської обласної ради депутати проголосували за створення об’єднаної територіальної громади селища Нова Галещини (Козельщинський район) та Бондарівської сільської ради (Кременчуцький район). Обидві територіальні одиниці знаходяться в місцях перспективних розробок родовищ компанією Ferrexpo, яку пов’язують із народним депутатом Костянтином Жеваго. Робота з об’єднання громад відбулася дуже швидко. З огляду на те, що відбувалося на сесії, у громаді Бондарів не було одностайності щодо рішення про об’єднання. Сільський голова В’ячеслав Бондар, виступаючи з трибуни, зазначив, що більшість мешканців висловилася “за”, й відповідні рішення були ухвалені сільською радою. Тут же депутат Кременчуцької районної ради Ігор Близнюк заявив, що більшість мешканців – проти, й прохав провести громадські слухання щодо об’єднання громад.

 

– Не було проведено громадських слухань, люди були обурені, – заявив Ігор Близнюк в інтерв’ю «Телеграфу», – 13 вересня вже проходить сесія, на яку робоча група, створена 6 вересня, вже дає всі проекти рішень. Закон вимагає 60 днів на підготовку проектів рішень та їх обговорення. В нашому випадку пройшло 7 днів. А 19 вересня рішенням Бондарівської сільради створюється нова громада, знову ж таки, без обговорення.

 

За словами пана Близнюка, він, як адвокат, представляє у суді інтереси двох мешканців Бондарів, які оскаржують рішення сільської ради. Так само вони планують оскаржити й рішення обласної ради.

 

– Що найцікавіше, на засіданні бюджетної комісії облради виступала жителька Бондарів, яка розуміється на бюджетних процесах, і зауважила: «Зараз бюджет Бондарівської сільської ради близько 2,2 млн грн на 800 чоловік, а в Галещині 1,5 млн грн. на 4 тисячі чоловік», – каже Ігор Близнюк. – Наразі вони “багатші”, а з урахуванням подальших розробок Біланівського ГЗК отримуватимуть ще більше. Тобто донор, Бондарі, відходить до Галещини.

 

Як мешканців Бондарів агітували за об'єднання, що обіцяли:

Бондарі відділяються від Кременчуцького району Бондарі відділяються від Кременчуцького району


Бондарі відділяються від Кременчуцького району Бондарі відділяються від Кременчуцького району

 

Бондарі відділяються від Кременчуцького району

Автор: Станислав Константинов
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх