Як у Кременчуці «зливали» футбольні матчі

10.12.2015, 09:26 Переглядів: 7 045

Як у Кременчуці «зливали» футбольні матчі

12 гравців покинули молодіжну команду луганської "Зорі" 

На стадіоні "Кремінь" молодіжна команда луганської "Зорі", яка базується у Кременчуці, грала договірні матчі. Як повідомляє пресс-служба "Зорі" на стадіонах були люди, які подавали сигнали, коли робити "пенальті", пропускати і куди бігти. Друга частина групування робила ставки за комп'ютерами.

 

В умовах окупованого Луганська, команді важко грати без інфраструктури, та бізнес президента Євгена Геллера знаходиться в умовах блокади. Керівництвом клубу було прийнято рішення дати розголос проблемі, яка просочилася у молодіжку чемпіонату.

 

З команди відрахували 12 гравців: Валентина Великого, Івана Волика, Олексія Оленченка, Сергія Романова, Єгора Скворцова, Максима Слюсара, Павла Смірнова, Олександра Солдатенка, Владислава Федоренка, Владислава Філінкова, Дениса Шапочку та Ігоря Калініна.

 

 

 

Керманич "Зорі" Юрій Вернидуб програмі "Профутбол" заявив, що молоді футболісти яким не цікавий футбол займаються незрозуміло чим.

 

- Нарешті підписаний закон (ред. "Про запобігання впливу на результати офіційних спортивних змагань корупційних правопорушень" Zakon.doc [90 Kb] (cкачиваний: 15) ). Праві будуть, якщо піймають і закриють років на 5-7. Якщо б булла можливість, цих людей не допускав на кілометр до футболу. Досить знущатися над футболом, спортом номер один, - пояснює головний тренер.

 

Генеральний директор луганської "Зорі" Сергій Рафаілов стверджує, що найстрашніше, що хлопці самі виявили бажання брати участь у договірних матчах.

 

Як у Кременчуці «зливали» футбольні матчі

 

"Один з футболістів мені сказав: А що, я отримую лише 300 доларів, як мені жити?", - зазначив Сергій Рафаілов.

 

Генеральний директор пояснює, що договірний матч, це не обов'язково перемога чи поразка команди. Це може бути і кількість забитих м'ячів. Як в цілому в грі, так і по тайму, також кількість кутових, пенальті та видалення.

 

"Хочу сказати, що у футболістів таких грошей немає, так як ставки проходили на величезні суми. Цим займалися люди ззовні. Найчастіше подібні суми перебувають за кордоном. Тут просто є представники. Це величезна злочинне угруповання, яке втягнула наших молодих гравців, які не розуміли спочатку, що вони роблять. Потім вже була жага грошей і легкого заробітку. Пішло, так би мовити, "по накатаній". Знаєте, як кажуть "вхід три копійки, а вихід звідти - сто рублів", - проінформував директор.

 

Сергій Рафаілов розповів, що по телебаченню показали 11 чоловік. Це ті, які, в якійсь мірі, зізналися.

 

- Але є ще одна людина. Це Ігор Калінін, на якого всі вказали, як на організатора. Він був сполучною ланкою між тими людьми, які втягнули в подібне всю нашу молодь. Він самовільно після всього цього залишив команду. Де він зараз перебуває ми не знаємо. Якщо Ігор думає, що легко відбудеться - це не правда. Подібна ситуація в багатьох клубах. Я, можливо, не маю права такого говорити, але думаю, тільки в 2-3 клубах гравці з усіх молодіжних складів не брали участі в подібних іграх.

 

Найближчим часом після прийняття Закону "Про запобігання впливу на результати офіційних спортивних змагань корупційних правопорушень" та засідання КДК, результати їх розслідування стануть надбанням громадськості.

 

Керівництво клубу назвало прізвища, щоб найближчим часом гравці "не всплили" в інших командах. У клубі повідомили, що «для цих гравців футбол закінчився».

 

Щодо вихованців кременчуцької школи футболу, чи буде луганський клуб брати в замін гравців з Кременчука, однозначної відповіді не дали. Зазначимо, що луганський клуб при укомлектуванні складу орієнтувався на вихованців луганської школи футболу.

Автор: Альона Душенко Джерело відео: Профутбол
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх