Книжкові новинки-2015

18.07.2015, 14:00 Переглядів: 4 161

Книжкові новинки-2015

Як урізноманітнити літній сезон

До теми книжок ми традиційно повертаємось влітку. Бо все ж таки влітку багато хто йде у відпустку чи на канікули і часу з’являється більше. Хоча, звісно ж, багато і тих, хто читає протягом року, незважаючи на зайнятість. Про це говорить той факт, що й у книжкових магазинах, і в бібліотеках вистачає відвідувачів. Яка література з’явилась цьогоріч і що цікавить кременчужан?


– Зараз багато літератури на злобу дня, – ділиться з нами Тетяна, консультант книжкового магазину «Роксолана». – Багато книг про Майдан, війну та проблеми, що наразі турбують суспільство. Зацікавленість російською літературою пішла на спад. Та її менше й завозять. Адже книга, видана у Росії, удвічі дорожча, ніж вітчизняна.


– Часто у нас просто запитують, чи вийшли нові книжки їхніх улюблених авторів. Тобто, як і раніше, цікавляться більше не книжкою, а брендом, – розповідає реалізатор книжок Ірина. – Наприклад, Паоло Коельо видав нову книжку «Адюльтер». Про це прочитали в Інтернеті, а тепер питають. Та зараз часто трапляється і так, що, побачивши нову книжку на прилавку, поспішають до Інтернету дивитись, чи є вона там вже у вільному доступі. Бо хтось читає лише друковану книгу, а комусь до душі планшети.


– Повернулися до класики – молодь нею цікавиться, – розповідає завідувачка абонементу Центральної бібліотеки ім. Горького Інна Хмелик. – Захоплюються психологією, причому, знов таки, класикою – читають книжки Фрейда, Юнга, Ніцше. Багато цікавляться українською книгою.

 

Історичні


Володимир Білінський «Країна Моксель, або Московія» та «Україна-Русь»

 


Серія історичних книг. Перша присвячена дослідженню історії російського народу в ключі його стосунків з українським. Це історія Московського княгівства, його заснування та його правителів. У серії книжок «Україна-Русь» автор на основі історичних документів викладає своє бачення неперервності розвитку українського етносу, починаючи від VІ тисячоліття до нашої ери, Трипільської культури, а потім Зарубинецької, Черняхівської, Київської та ін.

 

Соня Кошкіна «Майдан»

 

Книжкові новинки-2015


Збірка відвертих інтерв’ю з головними героями зими-2014. З людьми, що перебували по обидва боки барикад. Задача книги – відтворити хід подій, у першу чергу, кулуарних процесів, які були приховані від тих, хто мерз на майданах.
Джордж Сорос


«Трагедія Євросоюзу»

 


Ви дізнаєтеся, чому фінансист Джордж Сорос побоюється за майбутнє ЄС, чому тільки Німеччина може досягти більш тісної інтеграції Євросоюзу і чому вона не поспішає цього робити. До книги також включено статті Дж. Сороса, присвячені Україні після Революції Гідності та програмі надання нашій країні адекватної допомоги з боку світової спільноти. Розповідається про вирішальну роль України для ЄС та варіанти розвитку подій.

 

Всесвітній хіт


Донна Тарт «Щегол»

 

Книжкові новинки-2015


Головна книга 2014 року, яка отримала Пулітцерівську премію й одразу ж була перекладена на російську. У центрі сюжету – історія підлітка, у якого мати гине під час теракту в музеї Метрополітен. Якийсь таємничий старий, вмираючи, велить йому взяти картину, що впала зі стіни, – нею виявляється «Щегол» Карела Фабриціуса, шедевр старої голландської школи живопису. Саме навколо картини крутиться ця божевільна історія втрат і придбань, автентичності й підробок.

 

Для підлітків


«39 ключів. Судний день», осново­положник Рік Ріордан (по ссылке часть книги)

 

Книжкові новинки-2015


Міжавторський цикл пригодницьких романів, який розповідає про пригоди 14-річної дівчинки Емі та її 11-річного брата. Вони дізнаються, що належать до старовинного роду і мають облетіти увесь світ, аби відшукати 39 ключів, які приведуть до скарбу. Цього року російською вийшла шоста книга циклу. Шанувальники можуть радіти – наступного року за мотивами книг вийде фільм, знятий Стівеном Спілбергом.

 

З власного досвіду Олег Овчаренко, фаховий історик:
– Якщо говорити про історичні речі, то я читаю блог Ярослава Грицака (історик, публіцист) на «Українській правді». Цікава його книга «Життя, смерть та інші неприємності». Вона пояснює історію. Розповідає, що не все так однозначно: немає добра і зла в чистому вигляді. Показує, українці не героїчніші за інші народи, а вони – не героїчніші за нас.
Сергій, підприємець
– Я увесь час захоплювався Олесем Бузиною. Він багато чого дуже цікавого писав про історію України, Росії, Русі... Цього року вийшла його книга «Утешение историей». Дуже шкода, що його зараз немає і більше він нічого не напише…

 

Українська книга


Ольга Кузьменко «Моя дорога птаха. Мамина книга»

 


Це спогади матері Кузьми, Андрія Скрябіна, який трагічно загинув минулого року. Книга умовно поділена на три частини – своєрідний фотоальбом як обрамлення до маминої розповіді про Андрія Кузьменка, його казка «Тарасик, тролейбус і святий Миколай» і підбірка текстів його пісень. До речі, популярною стала книга самого Кузьми «Я, «Побєда» і Берлін». Події відбуваються навколо старого і пошарпаного автомобіля марки «Побєда», на якому Андрій зі своїм другом Бардом подорожують до столиці Німеччини.

 

Богдан Жолдак «УКРИ»

 


«Кіноповість «УКРИ» відомого українського письменника, драматурга та кіносценариста Богдана Жолдака – це бойова проза про сучасну АТО. Майже сто років тому Юрій Яновський створив неперевершені взірці про тодішнє АТО, узявши фактаж із вуст Юрка Тютюнника. «УКРИ» – це суцільний «екшн», заснований на реальних подіях російсько-української гібридної війни, в якій сучасні українці, подібно до героїв «Енеїди», відчайдушно жартують зі смертю, захищаючи свою землю і честь. Для читачів майже всіх поколінь».

 

Серія «Теплі історії»

 


Це збірник добрих, теплих, шоколадних історій, написаних різними українськими авторами. Вони розповідають про різних людей, життя, любов, слова, дружбу, смуток, пошуки, усміх, подорожі, домашню випічку, міста, кутові будинки, про велосипеди, кіно й картини, про музику, лікарні, студентів, книжки, про неосвітлені вулиці й старі листи… Є «Теплі історії про каву», «Теплі історії про шоколад»… Нещодавно презентували ще одну книгу з серії – Святослава Чернія «Теплі історії мрійника».

Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх