Кременчужанку судитимуть за продаж «липових» рішень судів

12.06.2014, 14:11 Переглядів: 3 828

Кременчужанку судитимуть за продаж «липових» рішень судів

Жінка підробляла ухвали Автозаводського райсуду та Апеляційного суду Полтавської області.

Днями до Автозаводського районного суду Кременчука з прокуратури міста надійшов затверджений обвинувальний акт відносно тимчасово непрацюючої 27-річної кременчужанки, яку обвинувачують у виготовленні підроблених ухвал Автозаводського районного суду та Апеляційного суду Полтавської області. Про це «Телеграфу» розповідає керівник апарату Автозаводського райсуду Ганна Вайвала. За її словами, це перша подібна справа, коли мова йде про підробку судових рішень.

 

– Справа «випливла» на початку цього року. До суду з’явився чоловік та повідомив, що рішення Автозаводського райсуду не виконується, і вимагав роз’яснень. Ми підняли рішення суду, але воно було зовсім протилежне. Коли ми побачили рішення, що приніс із собою чоловік, то зрозуміли, що воно підроблене. Потрібний текст було вставлено на бланк суду. Печатка суду була відсканована і нанесена на підробне рішення. Ми одразу вдарили на сполох, і справою зайнялися правоохоронці,– каже пані Вайвала.

 

Заступник прокурора міста Ігор Верховець зазначає, що після першого виявленого підробного рішення стало зрозумілим, що воно не єдине, і слідство швидко виявило ту, хто такі «липові» рішення виготовляв.

 

– Кременчужанка втиралася в довіру та брала з людей гроші і казала, що ходила до суду, представляла їхні інтереси, і суд начебто виносив рішення на користь її підзахисних. Всі справи – це громадянські позови,– каже пан прокурор.

 

Загальна сума коштів, які брала жінка за свої «липові» послуги і вже доведена слідством, становить 6571 доларів.

 

Наразі дії громадянки кваліфіковано за ч.3 ст.358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) та ч.2 ст.190 Кримінального кодексу України (шахрайство), санкції яких передбачають покарання у вигляді: обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк за першою статтею та штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років за другою статтею.

Автор: bulashev
Теги: приговоры
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх