Вшановані на стовпі-2013: щорічний рейтинг за версією «Телеграфа»

2.01.2014, 08:00 Переглядів: 4 345

Наприкінці року «ТелеграфЪ» традиційно друкує рейтинг посадовців, політиків та інших публічних осіб, чия діяльність видається нам сумнівною, а іноді
і некорисною для кременчужан

У 2013-му ми вперше започатковуємо спеціальний приз. Прообразом для нього став незворушний лемур, дуже популярний серед користувачів інтернету. Зазвичай його зображення супроводжується підписами «Не безбагойся» або «Узбагойся» (інтернет-мем, сталий вислів: «заспокойся», укр.; «успокойся», рус.). Ми вирішили, що незворушний мідний лемур на прізвисько Узбагой – те, що треба нашим номінантам. Тим більше, у 2013-му, коли вони так багато кричали, нервувавали, «безбагоїлись» і «безбагоїли інших».

 

«Євроінтригатор року»

Вшановані  на стовпі-2013: щорічний рейтинг за версією «Телеграфа»

Мідного Узбагоя в номінації отримує нардеп Шаповалов (фракція ПР) – йому, як нікому, вдалося заінтригувати та заплутати публіку. Бо він, з одного боку, проти, а з іншого – за, і без спецзасобів тут не розібратися. Адже нардеп публічно заявляє, що він за євроінтеграцію, і водночас не голосує за відставку уряду, який цю євроінтеграцію знищив. Потім каже, що обурений застосуванням сили проти демонстрантів, і водночас не голосує за відставку міністра МВС Захарченка, чиї підлеглі били студентів на Майдані. А наразі нардеп розповсюдив у Кременчуці газету «Разом за Кременчук», де розміщена його фотографія з підписом: «Юрий Шаповалов убеждает милиционеров не применять силу против мирных демонстрантов». Так зворушливо. Ми ридали. Навіть подумали: може, замість «Євроінтригатора року» започаткувати номінацію «Проповідник року». Подивимось на поведінку міліціонерів.

 

«Рятівник гребель»

Вшановані  на стовпі-2013: щорічний рейтинг за версією «Телеграфа»
Мідного Узбагоя у цій номінації отримує кременчуцький нардеп Шаповалов. Під час виборчої кампанії він дуже переймався проблемою Кременчуцької ГЕС. З екрану телевізора кандидат у нардепи стурбовано запитував кременчужан, чи дійсно міцна гребля КремГЕСу, та вимагав державного фінансування на її укріплення. Гребля встояла до завершення виборів – і це її врятувало. Кандидат став нардепом, з’їздив на греблю у 2013-му вже як державний діяч, і повідомив кременчужанам, що вона почувається нормально – стоїть. Сподіваємось, що стоятиме до наступних виборів.

 

«Блукаюча зірка телешоу»

Вшановані  на стовпі-2013: щорічний рейтинг за версією «Телеграфа»
Перемагає у номінації і отримує мідного Узбагоя полтавчанин – нардеп Каплін. На початку 2013-го він був частим гостем у Кременчуці. Регулярно виступав з полум’яними промовами у популярному телевізійному ток-шоу «Наголос», збирав підписи за заборону будівництва Біланівського ГЗК та обіцяв передати їх Президенту. Потім програма «Наголос» пішла на літні канікули. Відтоді ми пана Капліна у Кременчуці не бачили. Може, десь заблукав або подався на інше телешоу. Та наразі кременчуцьке ток-шоу «Наголос» знову вийшло в ефір, тож чекаємо нардепа – час йому розповісти, що сталося з підписами, зібраними проти будівництва Біланівського ГЗК.

 

«Забуті телекумири»

Вшановані  на стовпі-2013: щорічний рейтинг за версією «Телеграфа»
У номінації мідного Узбагоя отримує депутат Кременчуцької міськради Стасюк. Свого часу він був зіркою телеканалу «Візит». Навіть співав там у прямому ефірі пісню для пана Бабаєва. Та часи змінилися, з’явилися нові зірки. У 2013-му депутат Стасюк вів напружений нерівний бій за телепростір з двома суперниками – депутатом Бугайчуком та нардепом Капліним. Він дуже ображався, що міське телебачення «Візит» постійно показує депутата Бугайчука (міська зірка) та нардепа Капліна (блукаюча зірка з Полтави), і ніколи не показує його, Валентина Стасюка. Цій темі депутат присвятив кілька патетичних виступів на сесіях міськради. На останній, 24 грудня, кричав, що йому «перекрили канали». Та наразі у пана Стасюка з’явився шанс – міська влада отримала власний «Візит», і там лояльний до влади депутат нарешті зможе вести своє шоу «Про Стасюка» або «Стасюк, обране...».

 

«Зірка YouTube»

Вшановані  на стовпі-2013: щорічний рейтинг за версією «Телеграфа»
Перемагає у зоряній номінації та отримує мідного Узбагоя міський голова пан Бабаєв. У 2013-му він так гучно лаяв на апаратній нараді журналістів непідконтрольної йому газети та телеканалу «Візит», і так невдало застосовував слово «дерьмо», що його почула вся країна. Відеозапис монологу про «дерьмо» з’явився в інтернеті, на YouTube, його розмістили на кількох провідних сайтах. А кременчуцький міський голова склав серйозну конкуренцію харківському Добкіну з його застарілим спічем про «немножко по-дебильному написанный текст».

 

«АнтиМайданович року»

Вшановані  на стовпі-2013: щорічний рейтинг за версією «Телеграфа»
 Мідного Узбагоя та перемогу у номінації отримує міський голова Бабаєв. Мер номінований за те, що звернувся до суду з вимогою заборонити в Кременчуці будь-які масові заходи (мітинги, демонстрації) станом до 8 грудня поточного року. І отримав відповідне судове рішення. Воно ускладнило кременчужанам проведення мирних мітингів на підтримку київського Майдану. Та люди все одно збиралися щодня. 

 

«Призрак Рады»

Вшановані  на стовпі-2013: щорічний рейтинг за версією «Телеграфа»
Це – персональна номінація кременчуцького нардепа Жеваго. Мідного Узбагоя передати йому не беремося, бо жодного разу живого нардепа у Кременчуці не бачили – ані на сесіях міськради, ані на День міста. Між тим, нам є про що поговорити – про Біланівський ГЗК, наприклад. Та не прилітає нардеп до Кременчука. У Верховній Раді його теж бачили рідко – тричі за весь рік. Наш нардеп рекордсмен – має 92 прогули за рік. Він – як знаменитий «призрак Оперы» – усі про нього чули, але живцем не бачили. Тільки кременчуцький нардеп матеріалізується не в Опері, а в Раді.

 

«Комбінатор року»

Вшановані  на стовпі-2013: щорічний рейтинг за версією «Телеграфа»
Беззаперечний переможець у номінації – перший віце-мер Погрібний. У 2013-му році, не зважаючи на фінансову скруту, міська влада витратила 1,5 мільйона гривень на озеленення. За дивним збігом обставин тендер виграла фірма «Голландські троянди», яку у 1998 році створив пан Погрібний. Вона й отримала кошти. А віце-мер заявив, що наразі не має жодного відношення до згаданої фірми. Блискуча комбінація – і гроші зайшли, і репутацію відбілили. Ми навіть збиралися номінувати пана Погрібного на «Великого комбінатора». Та згадали, що такий вже є – Бендер його прізвище. До речі, скромняга Бендер мріяв лише про мільйон на «блюдечке с голубой каемочкой». А у нашому випадку мова йде вже про півтора мільйона. Тож треба ще подумати, хто тепер «Великий комбінатор».

 

«Стабільний покращувач»

Вшановані  на стовпі-2013: щорічний рейтинг за версією «Телеграфа»
У номінації «Стабільний покращувач свого життя» стабільно, третій рік поспіль, перемагає голова Автозаводської райради Коваленко. Як істинний регіонал, вірний член Партії регіонів, він невтомно покращує своє життя. Ось і цього року, не зважаючи на складну фінансову ситуацію у місті, зміг отримати чималу премію у розмірі 100% від окладу. Минулого року пан Коваленко також отримав персональні премії. І у 2011-му теж. Райрада усі пропозиції щодо його премій дружно підтримує, бо керує райрадою він сам. Отже, як любить повторювати пан Коваленко, «Все у нас добре. Все ми робимо правильно».

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх