Люди, які нас здивували в 2012 році

5.01.2013, 08:42 Переглядів: 5 749



Про кременчужан, які об’їхали Гірський Крим на велосипедах, "робінзона" Артема Сугонякіна, Романа Федько, студента, що прийняв в потязі пологи та інших...

Кременчужани, які об’їхали Гірський Крим на велосипедах


Троє романтиків-екстремалів з нашого міста за два тижні об’їхали Гірський Крим на велосипедах. Склали маршрут, подбали про «обмундирування». За 13 днів вони здолали 700 кілометрів. Іноді навантажені 40-кілограмові байки їм доводилося тягти на собі. Але романтики здолали всі труднощі й насолоджувалися своїми враженнями: ночували у горах, побачили купу цікавих місць. Тепер один із них, Олексій Рухлядєв, думає про велосипедну подорож довкола світу. Дехто із відвідувачив сайту telegraf.in.ua, читаючи про цих героїв, навіть просив «візьміть мене з собою!»

 

 

Люди, які нас здивували в 2012 році

 


«Робінзон» Артем Сугонякін відправився автостопом у навколосвітню подорож


Таких, як він, раніше називали мандрівними філософами. Наприкінці березня минулого року 18-річний кременчужанин два дні прожив на острові під Києвом без їжі та теплого одягу. Він відправився туди в шортах, футболці, з сірниками та ножем. А вже у листопаді Артем, склавши мінімум речей до наплічника, рушив у навколосвітню подорож. З України – «у теплі краї» до Росії – на Кавказ, потім – до Грузії. У дорозі Артем веде щоденник, прочитати його можна за посиланням http://live-dif.com.

«ТелеграфЪ» теж слідкує за мандрівкою Артема. Ми створили сюжет на нашому сайті про його подорож. Останній запис Артем зробив 19 грудня: від дістався Туреччини та пробув там 7 днів. Ми з нетерпінням чекатимемо нових записів «Робінзона» у щоденнику. Він мріє жити в суспільстві та бути вільним від нього, мріє змінити світ. І в нього своя філософія: «Живіть ТАК, як ви хотіли б, щоб жив СВІТ».

 

 

Люди, які нас здивували в 2012 році

 

 

Роман Федько, медбрат, нині студент медуніверситету – прийняв пологи в потязі


Цей випадок стався в серпні цього року в потязі «Одеса-Харків». Їхав собі звичайний 20-річний хлопчина, медбрат Другої міськлікарні, вступати до медуніверситету. Аж тут раптом у потязі таке! Провідники метушаться: у пасажирки почалися пологи, до найближчого населеного пункту далеко, а лікаря немає. Та Роман, фельдшер-акушер за фахом, не розгубився. І хоча пологи раніше ніколи не приймав – зробив усе правильно: дитина народилася здоровою, а чоловік породіллі дякував молодому медику, на допомогу якому в останній момент таки прибула бригада «швидкої». Сюжет про Рому показали найпопулярніші центральні телеканали. Тепер він студент 1-го курсу Одеського медуніверситету, на жаль, не пройшов на бюджет. Та його бабуся, лікар Ірина Федько, розповіла «Телеграфу», що, дізнавшись про вчинок свого студента, ректор пообіцяв йому безплатне навчання, якщо той добре здасть першу сесію. Тож «ТелеграфЪ» бажає Ромі успіхів. Ми щ

иро впевнені: він правильно обрав свій фах!

 

Новину про Романа на нашому сайті переглянуло 6370 чоловік. Кременчужани раділи позитиву та називали Романа спражнім героєм.

 


 

 

Надія Ружіленко,  жінка-науковець, наодинці вивчає на островах сліди диких звірів

 

Доки ми сидимо в офісах, штовхаємося у громадському транспорті, поспішаючи на роботу, потім відпочиваємо перед телевізором чи з книжкою в руках, хтось … вивчає сліди диких звірів. Так, так! У наш час існують люди, котрі можуть читати по слідах! 7 днів на островах під Кременчуком жила кандидат біологічних наук Надія Ружіленко. Їй не с страшно самій у лісі – жінка захоплена улюбленою справою: відбитки лап вона вивчає понад 30 років та по них визначає мешканців лісу. Перебуваючи на островах, пані Надія знайшла по слідах під Кременчуком... шакалів. Наші читачі на сайті визнавали, що таких людей, як вона,  «на пальцях перерахувати» та дякували пані Надії просто за те, що вона така є.

 

 

Люди, які нас здивували в 2012 році

 

Іван Данько,  невтомний активіст


75-річний пенсіонер визнає лише один вид міського транспорту – велосипед. Їздить ним із проїзду Зонального до будь-якого куточка Кременчука та каже, що це – його здоров’я. Крім цього, Іван Григорович запам’ятався нам як невтомний борець за права споживачів: він вимагає від управляючої компанії «Добробит» якісних комунальних послуг. Через судову експертизу довів, що підприємство завищило вартість виконаних робіт у його будинку. За цим фактом прокуратура порушила кримінальну справу. Напевне, якби ми всі були такі принципові та невтомні, як цей пенсіонер, то й жили б набагато краще.

 

 

Люди, які нас здивували в 2012 році

 

Звичайні міліціонери, які спіймали незвичайного хабарника


Всі знають, що корупція в Україні є. Майже кожен із нею стикався у повсякденному житті. Нещодавно міжнародна громадська організація Transparency International Україна оприлюднила звіт щодо рівня корупції у країнах світу. Так, Україна набрала 26 балів у рейтингу (за шкалою: 0 балів – дуже корумповані країни; 100 балів – корупція повністю відсутня) та посіла 144-е місце в рейтингу з 176 країн. На останніх місцях у рейтингу опинилися Афганістан, КНДР і Сомалі (по 8 балів). У Transparency International відзначають, що в порівнянні з 2011 роком ситуація з корупцією в Україні погіршилася: «Торішній показник країни склав 27 балів, вона продовжує впевнено рухатися назад, у пошуках місця між Конго і Папуа-Новою Гвінеєю».

Усе це так: от тільки чи багато затримують корупціонерів? У кращому випадку на дрібному хабарі спіймається якийсь викладач (і таке було цьогоріч у Кременчуці). І тут раптом звичайні міліціонери з Полтавського УБОЗ спіймали таку «крупну рибу» – аж трьох посадовців, які брали хабарі за приватизацію кімнат у гуртожитках. На «транші» у 8 тисяч гривень їх і «пов’язали». Очолював групу хабарників депутат міськради, один з керівників комунального підприємства. Самі розумієте, такі люди зазвичай «не ловляться». У них є надійний «дах» та вдосталь ресурсів, щоб поділитися «з ким треба».

Тож ми пишаємося нашими звичайними доблесними міліціонерами і бажаємо їм довести справу з хабарем до кінця – тобто до суду. Нам відомо, що її фігуранти раптом ну ду-у-же розхворілися, що може зашкодити слідству.

 

 

Люди, які нас здивували в 2012 році

 

P.S. Кременчук – то не дороги та будинки, а, передусім, ЛЮДИ, які живуть у нашому місті. Давайте шукати героїв разом! Якщо ви знаєте неординарних людей, про яких хотілося б почитати або розповісти іншим, пишіть, телефонуйте нам: 79-71-39, 050-777-27-77, news@privatka.poltava.ua.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх