Півмільйона — в унітаз

22.10.2011, 12:05 Переглядів: 4 282

За 500 тисяч гривень у мерії планують відремонтувати туалети

Владні туалети капітально відремонтують. «Презентація» відбудеться вже у грудні. Ремонтуватимуть туалети на всіх поверхах, окрім третього — ще минулої зими мер міста Олег Бабаєв із гордістю демонстрував журналістам новенькі кабінки. Загалом ремонт туалетів у мерії коштуватиме бюджету міста 492 тис грн. Їх вигляд залишає бажати кращого — старенький кафель, обдерті двері, «убиті» тумбочки та сушилки для рук часів СРСР. Проте в той же час школі №12 цьогоріч ремонт туалетів на двох поверхах обійшовся всього у 30 тис грн…

 

Тендер на проведення робіт з ремонту владних сортирів виграло підприємств «Союзрембуд». Ця ж фірма ремонтувала туалет у парку «Придніпровський». Зараз він не працює. Ще влітку, оглядаючи парк, перший віце-мер Андрій Погрібний не дуже схвалював зроблений там ремонт. Чому ж у мерії обрали саме цю фірму?

 

— Багато води втекло з того часу... Шендрику (керівник "Союзрембуду" — ред.) зараз ставлять інші задачі. У грудні у вас буде можливість побачити, — пояснює перший віце-мер.

 

— Чому так дорого обійдетеся ремонт туалетів?

 

— Ну, як дорого? Чотири поверхи по 4 туалети. Це 16 туалетів. 

 

— Школі ремонт туалетів на двох поверхах коштував 30 тис грн...

 

— У нас повністю є кошторисна документація, там нічого надприроднього немає. 

 

Віце-мер з будівництва Микола Воловик нам уточнив, що значну роботу доведеться проводити у підвальному приміщенні — змінювати підвідні мережі. І загалом ремонт одного туалету коштуватиме десь 20 тис грн. 

 

— А чим викликана необхідність ремонту?

 

— Це планові роботи, кошти виділяються по мірі надходження. Ви ж бачите — приводимо у нормальний стан сходи, фасад, вікна, тощо.

 

Загалом з бюджету на ремонт будівлі мерії цьогоріч витратили понад мільйон гривень. Адже на початку року гроші виділили на ремонт сходів та «прогнилої» підлоги. Потім мерію підсвітили ззовні. Бо, як сказав мер Олег Бабаєв: «Ми входимо сюди, як у гробницю Тутанхамона». На це пішло ще 200 тис грн. А розпочалась глобальна «перебудова» із ремонту кабінета мера — це коштувало півмільйона гривень, гроші пан Бабаєв брав з власної кишені. 

 

«Нічого позолоченого там не буде»!

 — Ми поставимо звичайні двері, навіть не металеві, — розповідає Микола Шендрик, керівник «Союзрембуду». — І нічого позолоченого там не буде. Відремонтуємо близько 30 кабінок і один санвузол. На першому поверсі зробимо туалет для людей із обмеженими можливостями. 

 

У мерії пообіцяли надати кошторисну документацію. Як тільки ми її отримаємо, читачі зможуть побачити її на сайті telegraf.in.ua

Автор: yaremko
Теги: мерія
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх