Презервативи та підгузки таки подорожчали

11.08.2011, 11:03 Переглядів: 3 005

Презервативи та підгузки таки подорожчалиПопри скасування Кабміном ПДВ на імпорт памперсів та презервативів, постачальники та аптекарі встигли підняти ціни на ці товари. В деяких аптеках вони зараз взагалі в дефіциті.

- Так, у нас уже є в продажу і підгузки, і презервативи, але вони подорожчали на 20 %, - кажуть в одній з аптек міста. В іншій аптеці «Телеграфу» повідомили, що товари, з переліку виробів, які подорожчали, зараз на переоцінці.

 

Завідуюча аптекою пояснила, постанова про введення в дію ПДВ на цю групу товарів вступила в силу, товар переоцінили, тепер треба все повернути назад. 
Отже станом на 10 серпня в деяких аптеках імпортні підгузки та презервативи взагалі в дефіциті. Щоправда, аптекарі пообіцяли повернути стару ціну вже протягом дня.


Нагадаємо, Кабмін постановою №785 від 9 червня виключив з переліку виробів медичного призначення, операції з поставки яких звільняються від оподаткування на додану вартість, оболонкові контрацептиви (презервативи), а також пелюшки й підгузки. З 1 серпня ці товари подорожчали на 20 %.
Проте через кілька днів в уряді передумали і скасували постанову, про що повідомили на офіційному сайті. А прем'єр-міністр дав доручення контролюючим органам перевіряти, щоб продавці цієї продукції повернулися до цін, які було встановлено до введення ПДВ.

 

Постачальники чекають опублікування нової постанови


«Телеграфу» вдалось зв'язатись з одним з найбільших дистриб'юторів міста, що постачає підгузки та інші товари особистої гігієни в усі торгові та аптечні мережі.
Представник компанії повідомив, що станом на сьогодні, 10 серпня, дитячі підгузки продаються за новою ціною, з урахуванням ПДВ. Тобто на 20 % дорожче. Дистриб'ютори готові повернути ціну назад, але після того, як нова постанова про скасування ПДВ набуде чинності.
Тобто презервативи та підгузки продаватимуть за вищою ціною, ніж була раніше, аж поки постанову не надрукують в офіційному виданні Кабміну.

Автор: minchuk
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх