Мазепа-фест, або Три дні української культури

21.09.2006, 20:09 Переглядів: 1 772
Щорічний фестиваль мистецтв «Мазепа-фест» пройшов 8-10 вересня в Полтаві. Протягом трьох днів в обласному центрі транслювали фільми про видатного українського гетьмана Івана Мазепу, чиє ім’я носить фестиваль; на Співочому полі виступали кобзарі; відбувся рок-концерт. На ньому разом з кременчуцькими гуртами «BIOS» та «PINS» побувала Молодіжна редакція «Телеграфа»..
Від NU-metal-ритмів кременчуцького гурту «PINS» (в перекладі «шпильки») публіка полтавського Співочого поля «відривалася» по повній програмі

Перші акорди кременчуцького гурту «BIOS» зірвали молодь з місць і змусили  танцювати, плигати. Одним словом, відриватися. Публіка була заведена несамовитою енергетикою музики. Один гурт змінювався іншим, людей на трибунах, поблизу сцени та на травичці ставало все більше і більше, і з’явилося таке відчуття, що ти на справжньому національному святкуванні. І якщо «BIOS» відкривали концерт, то «PINS» просто порвали полтавчан. Кожній команді відводилося по дві пісні, окрім тих, що виступали останніми. Серед них - «Квадраджесіма». Яскраво світило сонечко, можна було посидіти на березі озера, що знаходиться поблизу Співочого поля. Тут же можна було придбати диски з українською музикою та книжки сучасних українських письменників, які, наприклад, у Кременчуці купити неможливо. Того дня в Полтаву приїхало багато режисерів, митців та гуртів з усіх куточків України. Саме так ми знайомилися з цікавими людьми і домовлялися їздити одне до одного в гості.
Також проводився збір коштів для встановлення пам’ятника Іванові Мазепі в Полтаві. Щодо пісенного фестивалю, то слід зазначити, що кожного року виходить музична збірка «Мазепа-фест», у якій містяться найкращі пісні учасників фестивалю.
Концерт тривав протягом семи годин. Закінчилося все об одинадцятій вечора, однак зовсім не хотілося повертатися додому. Певне, впродовж декількох післяфестових тижнів усіх учасників і глядачів не буде покидати почуття свята. Адже вони зарядилися енергією на рік уперед! 



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх