Фестиваль “Чайка” відбудеться у київському Палаці Спорту

15.09.2006, 19:09 Переглядів: 1 584
17 вересня у київському Палаці Спорту пройде восьмий міжнародний молодіжний фестиваль “Чайка”. У рамках фестивалю відбудуться виступи гуртів “Звери”, “Уматурман”, “Серьога”, “Ёлка”, Олени Перової, Джанго, ВВ і ряда молодих українських колективів.
Спочатку планувалося проводити фестиваль на головній площі країни – Майдані Незалежності, як у минулому році, - говорить арт-директор фестивалю Марина Круглова. Але коли ми заявили про це ЗМІ, в офіс фестивалю прийшла рекордна кількість пісень із проханням змінити місце проведення акції.

17 вересня у київському Палаці Спорту пройде восьмий міжнародний молодіжний фестиваль “Чайка”. У рамках фестивалю відбудуться виступи гуртів “Звери”, “Уматурман”, “Серьога”, “Ёлка”, Олени Перової, Джанго, ВВ і ряда молодих українських колективів.
Спочатку планувалося проводити фестиваль на головній площі країни – Майдані Незалежності, як у минулому році, - говорить арт-директор фестивалю Марина Круглова. Але коли ми заявили про це ЗМІ, в офіс фестивалю прийшла рекордна кількість пісень із проханням змінити місце проведення акції. Аргументація проста: нехай краще за мінімальні гроші, зате це комфортніше, немає залежності від погоди і присутній мінімальний фільтр публіки, тобто ті, хто “просто проходив поруч” – вже не прийдуть”, говорить Марина Круглова.
Склад цьогорічної “Чайки” визначається, як завжди, за багатьма критеріями: актуальність, якість музичного продукту, новизна або навпаки – випробування часом, і т.д. але головним критерієм, все ж, стали саме глядацькі симпатії.
Окрім визнаних зірок, на фестивалі виступлять і п’ять молодих колективів, обраних із двадцяти гуртів-фіналістів відбіркового туру, який відбувся у червні. У ході голосування кожна із чотирьох категорій журі (артисти, журналісти, оргкомітет, глядачі концерту) вибрала свого фаворита. Таким чином, на фестивалі виступлять такі гурти:“Хорта”, “Горгішелі”, “Роллікс” , “Н.Три”. А після виступу гурту  “Широко Закриті Очі”, журі одноголосно вирішили, що музиканти обов’язково повинні виступити на “Чайці”.
Соціальна активність “Чайки”, направлена на підтримку молодої талановитої молоді, не обмежується музикою: якщо вже відкривати нові таланти, то масштабно. У цьому контексті  “Чайка-8” проводить відкриті конкурси для молоді. Наприклад, кожен бажаючий попасти за куліси фестивалю, може прислати в журнал  “Молоко” свій варіант малюнку Чайки. Кращий малюнок буде нагороджений бейджами. Інший варіант – написати вільну оповідь на тему “Чайка-8”, і кращій автор отримає у подарунок ексклюзивний символ Чайки, один із трьох, що будуть врученім артистам – учасникам фестивалю.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх