Пісенна українізація - громадський рух «Не будь байдужим!» зібрав у Полтаві прихильників українського...

10.08.2006, 19:08 Переглядів: 2 060
29 липня у Полтаві відбулася одинадцята акція в рамках громадського руху «Не будь байдужим!», що традиційно проходить під гаслом «Ні - Малоросії! Зробимо країну Україною!».

Останній рік політики тільки й говорять про можливість вступу України до Євросоюзу та Єдиний економічний простір. Та про який Євросоюз може йти мова, українці не знають своєї мови, звичаїв та обрядів? Аби виправити це становище, тобто пояснити українцям, що вони є українцями, створено громадський рух «Не будь байдужим!», в рамках якого відомі українські музиканти, артисти та просто однодумці їздять невеличкими районними містами та популяризують українську культуру. Двадцять дев’ятого липня активісти громадського руху вирішили зробити виняток, і завітали до обласного центру, тобто до  Полтави.
Організатори акції пояснили, що цей рух не політичний, він нікого не рекламує, не був і  не буде пов’язаний з жодними політичними силами. Тому тих, хто намагався помахати прапором якоїсь з політичних сил, організатори просили заховати або йти махати десь в іншому місці. Учасником акції може стати кожен, хто не байдужий до долі своєї країни. З деяких міст курсували автобуси, які безкоштовно перевозили бажаючих взяти участь в акції. З Кременчука їхало два майже повні «Ікаруси». На питання, хто є спонсором  - організатори відповідають «Широке коло співучасників».
Захід проходив на Співочому полі з 15:00 до 22:00. Вдень відбулася виставка народних майстрів, книжок сучасних українських  авторів. Перед учасниками акції виступили колективи етнічної музики, зокрема, «Гуляй город» та популярні українські гурти «Тартак», «Мотор’ролла», «Флайzzzа», «Мандри» та «Гайдамаки». Але найголовніше відбувалося перед цим – з 16:00  протягом півтори години Сашко Положинський (лідер гурту «Тартак»), Сергій(Фома) Фоменко («Мандри»), Сергій(Сєня)Присяжний(«Мотор’ролла»), Андрій(Тіма)Тимчук («Флайzzzа»), Олександр Ярмола («Гайдамаки») та Валерій Умрихін(один із організаторів акції) спілкувалися з аудиторією, розповідаючи про ідеї руху «Не будь байдужим!» та відповідали на запитання людей, які прийшли на Співоче поле.
Протягом акції організатори збирали підписи під зверненням до вищих посадовців держави з вимогою ухвалити рішення щодо забезпечення конституційних прав громадян отримувати інформацію українською мовою.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх