Олег Собчак, група „С.К.А.Й”: „Граємо заради задоволення, а гроші – то засоби на працю, яка подобається людям”

29.06.2006, 17:06 Переглядів: 1 942
У неділю 25 червня у Кременчуці на Площі Перемоги проходив концерт на честь Дня молоді. На сцені виступали українські музичні гурти, у тому числі й відома група – „С.К.А.

- Як ти створюєш тексти до своїх пісень?
- Пишу із свого життя, яке прожив, яке побачив, із ситуацій інших людей, зокрема, своїх друзів.
- Ти зі своїм гуртом уже досяг вершини?
- Гадаю, коли людина вирішує, що їй немає вже чого добиватися, то їй можна вже йти на кладовище і лягати. Який сенс далі жити, працювати?
- На якому ж відрізку творчого шляху знаходиться зараз гурт „С.К.А.Й”?
- Зараз лише початок нашого творчого шляху. Ми готуємо другий альбом. І він буде класний!
- Яка музика вплинула на твою творчість?
- Найперше, російський рок. Десь із чотирнадцяти до вісімнадцяти років я кричав по всіх лісах і лугах: „Чайф”! Гребенщиков! ДДТ!” і так далі. А, взагалі, слухаю багато іншої різної музики.
- А як ти можеш оцінити становище сучасної української музики і культури взагалі?
- Українська музика зараз на рівні піднесення. А щодо культури, то мене непокоїть мова. Українська культура і український шоу-бізнес, в принципі, підіймається. Але він підіймається з присутністю української мови десь лише відсотків на тридцять. Ось це мене і лякає. Я не проти російської мови, але хочу, щоб у своїй країні люди принаймні поважали рідну мову і знали її. Нехай говорять російською, ніхто ж не забороняє, але нехай поважають українську і розуміють її. Бо коли приїжджаєш на схід, то на тебе дивляться квадратними очима і складається таке враження, що я десь у Сибіру або у Сан–Петербурзі знаходжусь.

„Ми поводимо себе відверто на сцені, - каже Олег Собчак, - і я особисто відвертий і чесний перед кожною людиною, яка у мене щось питає. Немає сенсу щось приховувати або брехати. Ось, за що я гордий”

- Чи є у вашій музичній діяльності якась конкретна мета, або ж ви просто займаєтесь улюбленою справою?
- Ми вийшли на нормальний рівень завдяки улюбленій справі. Ось тоді з’явилася й мета. Вона полягає у тому, щоб наше захоплення перейшло на професійний рівень і ми б могли вдосконалюватися. Я маю на увазі підйом як у професійному значенні, так і в матеріальному. Вони між собою перекликаються. Розумієш, звук до гітари не купиш, якщо не будеш мати грошей. Таким чином, ми граємо заради задоволення, а гроші – то засоби на працю, яка подобається людям.
- Наскільки важливі для тебе матеріальні цінності?
- Гроші така річ, що необхідна людині, яка їх заслужила. Як будь-які нормальні, здорові люди, ми хочемо заробляти тим, що нам подобається. Ми граємо музику. І, відповідно, щоб нам далі створювати цю музику, ми повинні на щось жити. Тому бажання заробляти гроші - це абсолютно нормальний, здоровий процес. Звичайно, у нас в очах долари не намальовані. Ми, в принципі, стандартно живемо, як і всі. Концерти, записи альбомів...
- Чи є у планах співпраця з іншими артистами?
- Ну ось зовсім нещодавно вийшов кліп із Гайтаною. Ви ж бачили? І вважаю, що поки що цього достатньо. Я не прагну зі всіма зробити дуети, розумієш? Тобто, людина захотіла зі мною заспівати, я заспівав. Мені приємно. Гайтана – дуже чудова, вона класна, просто молодець. А так, ми граємо самі, своєю командою, людям подобається, все добре. А далі буде видно поки що нічого не планується.
- Які ти читаєш книги?
- Зараз „Гаррі Поттера” читаю. А, взагалі, не можу сказати, що я виступаю по книжках. Чомусь багато людей думають, що я багато читаю. Кажуть, що говорю якимись словами заплутаними. Найбільше враження на мене справили дві книги, які я прочитав десь за місяць: твір Ніцше та Біблію. Але то буває рідко. В мене немає такого, щоб я сів і щось читав.
- Чим займаєшся у вільний від музики час?
- Спорт люблю: футбол, бокс.
- Що можеш сказати про футбольні пристрасті, які вирують навколо?
- Україна – чемпіон!!! (насвистує) Все класно. Дай бог, щоб  наші так і  далі йшли, як у матчі із Саудівською Аравією, а не зі збірною Іспанії. Щоб їм фарт і удача посміхалися!

Інна Спиридонова, Аня Волобуєва



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх