Приводимо організм до тями

11.01.2007, 15:01 Переглядів: 2 520
Переїдати та перепивати на Новий рік – наша національна традиція. Ми днями і ночами вантажимо в себе «олів’є» з майонезом, солоності, смаженості, копченості і рясно «поливаємо» все це горілкою, винами, коктейлями і ще бозна-якими різнокольоровими шипучими напоями. А після свят виходимо на роботу і… Як тяжко! Нам би ще зо два вихідних, щоб відпочити після вихідних. Це сигнал.

Сірий колір обличчя, набряки, зайві кілограми, отруєння печінки, накопичені токсини, депресія – ось мінімальний букет проблем, з якими ми виходимо на роботу після новорічних канікул. Якщо не допомогти своєму організму знову повернутися до «передсвяткової» норми, то він намагатиметься самовідновитися ще протягом декількох тижнів поспіль. Найнеприємніше, що організм робитиме це за рахунок своїх внутрішніх ресурсів, примушуючи працювати всі системи і даючи їм повне навантаження. Нічого корисного з цього не вийде. Натомість, якщо у вашій аптечці і на кухні буде все необхідне, то ви зможете привести себе до тями всього за три-п’ять днів.

Терапія а-ля «птах Фенікс»
Спеціалісти вважають, що всі постсвяткові біди валяться на наші голови через «бродіння» токсинів у крові. Тому завдання номер один – від них очиститися і заново наситити організм корисними речовинами. Такий собі «Курс птаха Фенікс по відновленню з попелу». Для цього чудово підійде багатий арсенал народних засобів.
– Народних методів, щоб очистити організм і вигнати токсини, – маса. Взяти хоча б традиційний розсіл, – каже головний лікар міського наркологічного диспансеру Володимир Пащенко. – Він корисний для організму, тому що містить у собі речовини, які добре нейтралізують токсини. По-друге, у кожного в домашній аптечці є активоване вугілля. Його можна приймати по декілька таблеток три рази на день, поки не стане краще. У боротьбі з токсинами також добре допомагає гарячий чай з лимоном, молоко, аскорбінова кислота. Добре сходити у баню чи, принаймні, попаритися у гарячій ванні – з потом вийдуть назовні всі токсичні речовини.
Після сильного переїдання варто влаштувати собі розвантажувальні дні. Фахівці радять  на декілька днів виключити зі свого раціону картоплю, хліб, рис і цукор. Посидьте на фруктах та овочах, побільше рухайтеся і відпочивайте. Ефект буде помітним уже через три дні. Кажуть, що за тиждень такого післяноворічного «розвантаження» можна навіть втратити півтора-два кілограми зайвої ваги. При цьому лікарі радять багато пити – переїдання дуже ефективно «вимивається» водою.
– Можна навіть день-два не їсти, а просто попити мінеральну воду, – пояснює Володимир Пащенко. – Голод – це корисно. Таким чином організм спалює шлаки, які накопичилися внаслідок зловживання алкоголем.

«У-у-у, як усе запущено!»
Якщо народна терапія не допомагає, слід перейти до плану Б – медичних препаратів.
– Спробуйте нашатирний спирт по 5-6 крапель (але не більше!) на склянку води чи чаю, - радить пан Пащенко. – Цей засіб можна вживати і два рази на день до помітного покращення. Якщо ви більше довіряєте готовим препаратам, візьміть «Медіхронал». Я вважаю його одним з кращих, що існують на сьогоднішній день. Всього два порошки на склянку води. Цей препарат ефективно виводить всі токсичні речовини з організму. 

На фейсі написано
Ну, добре, з внутрішніми бісами-токсинами впоратися можна. Гірше те, що всі наші грішки у першу чергу відображаються на обличчі, в набряклих повіках, почервонінні шкіри. Велика кількість випитого і з’їденого є причиною зневоднення шкіри. Вона може навіть набути жовтуватого відтінку, оскільки алкоголь дуже шкодить роботі нирок і печінки.
– Побільше пийте чистої води, – погоджується з Володимиром Пащенком київський косметолог Марина Комарова. – Звичну каву на деякий час замініть зеленим чаєм. Подбайте про шкіру – лягайте спати на великих подушках. Чим вище буде ваша голова під час сну, тим складніше буде підібратися набрякам до вашого обличчя. Зранку вмивайтеся мінеральною водою. Потім нанесіть на шкіру заспокійливий засіб, тільки не забудьте зарані покласти його в холодильник.
Якщо ці засоби так і не допомогли вам позбавитися від набряків і нездорового кольору обличчя, варто звернутися до лікаря.
– Після свят ми дуже часто маємо набряки через застійні явища в лімфатичній і серцево-судинній системах, – пояснює Марина Комарова. – Тому лікар може прописати вам масаж, таласотерапію, водні процедури тощо.

Розвантажуйся з користю
Щоб «розгрузка» була ефективнішою, додайте у свій раціон овочі, фрукти і трав’яні відвари. Вони значно прискорять процес очищення. Їжте побільше плодів жовтого, червоного і зеленого кольорів – до всього, вони ще й настрій піднімають. Результат себе виправдає – організм запрацює, як новенький, ви позбавитеся здуття живота, мішків під очима та швидкої втомлюваності.
* Печінці допоможуть яблука, оливкова олія, календула, петрушка, огірки, цибуля.
* Лімфатичній системі стануть у пригоді розмарин, щавель, ехінацея, імбир.
* Рідину виводять кульбаба, яблука, огірки, кропива, петрушка, кабачки, мед.
* Кров очищують часник, ріпчаста цибуля, цибуля-порей, ехінацея, кульбаба.
* Послаблюючі і жовчогінні: оливкове масло, лопух, цитрусові, продукти із вмістом клітковини, свіжі фрукти, овочі й вода.
* Потовиділення посилюють календула, часник, ріпчаста цибуля, гірчиця, зелений чай.

У перші декілька днів «розгрузки» можливі головні болі, легке запаморочення і нудота. Лякатися не слід – все це всього лише реакція на виведення токсинів.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх