Сьогодні стартують матчі відбору на ЄВРО-2016

3.09.2015, 17:35 Переглядів: 2 416

Сьогодні стартують матчі відбору на ЄВРО-2016

3 вересня стартує осіння частина відбору на Євро-2016. Поєдинки 6 та 7 ігрового дня єврокваліфікації покажуть телеканали "Футбол 1" та "Футбол 2".

 

Боротьба за путівки на Чемпіонат Європи триває. Відразу кілька команд – Ісландія, Англія, Словаччина, Австрія, Швеція, Італія і Хорватія – можуть кваліфікуватися на чемпіонат вже у вересні. За тим, хто наблизиться до заповітної мети, а хто остаточно втратить всі шанси потрапити на континентальну першість побачимо на днях.

 

5 вересня о 19:00 у Львові збірна України зіграє з білорусами. Перед матчами збірна посідає 3 місце в турнірній таблиці, поступаючись Іспанії та Словаччині. Нагадаємо, перший матч між цими командами, який проходив минулого року у Борисові (Білорусь), завершився перемогою українців з рахунком 2:0.

 

Сьогодні стартують матчі відбору на ЄВРО-2016

 

Згідно зі спостереженнями наставника жовто-синіх Михайла Фоменка, збірна Білорусі змінила принципи побудови своєї гри:

 

"Крім того, в команду викликали шість-сім нових футболістів, яких не було рік тому під час нашого протистояння. Ми будемо відштовхуватися від команди суперника і будувати свою гру".

 

За словами Фоменка, його тренерський штаб спробує максимально ефективно використати час, що залишився перед поєдинком.

 

Сьогодні стартують матчі відбору на ЄВРО-2016

 

- Чи усі готові до майбутнього протистояння із білоруською командою?

 

- Учора більшість футболістів брали участь у матчах чемпіонату України за свої клуби. Мі ж тільки зібралися в обід, тому більше інформації матимемо після зустрічі з хлопцями та проведення з ними індивідуальних бесід. Ряд гравців брали участь в єврокубкових баталіях, продемонструвавши хороший рівень гри. Неприємно, що «Зоря» передчасно завершила свої виступи у Лізі Європи. Але це футбол. Що стосується наших футболістів, то спробуємо максимально ефективно використати той час, який у нас є до проведення офіційних матчів у кваліфікації ЧЄ-2016. Євген Коноплянка прибуде до розташування збірної вже після 18:00, тому він не зможе взяти участь у сьогоднішньому тренуванні команди.

 

- Чому Ви викликали лише двох крайніх півзахисників? Виходить, що у В’ячеслава Шевчука та Артема Федецького немає конкурентів на їх позиціях. Чому б не звернути увагу на Микиту Каменюку із луганської «Зорі»?

 

- Ми звернули увагу на цього гравця. Сьогоднішній футбол є більш універсальним, коли кожен гравець може зіграти на двох-трьох позиціях. Якщо виникне необхідність, звернемося до послуг вищевказаного футболіста. Але нам потрібно дізнатися більше інформації про його нинішній рівень.

 

- Чому Ви лише в останній момент викликали до збірної Олександра Гладкого?

 

- Рівень підготовки усіх кандидатів до збірної є різним. Вирішили підстрахуватися, оскільки протягом матчів останнього туру чемпіонату певні гравці отримали мікротравми. Сподіваємося, що усі будуть готові до матчів із Білоруссю та Словаччиною.

 

- На що Ви звернули увагу у грі молодого півзахисника донецького «Шахтаря» Віктора Коваленка? Це аванс для перспективного гравця чи він і справді має шанс з’явитися на полі у футболці збірної у вересневих матчах?

 

- Ми збираємося познайомитися з ним і безпосередньо подивитися на його можливості. Минулого сезону він разом зі своєю командою дійшли до фіналу юнацької Ліги чемпіонів УЄФА. Коли його наразі випускають на заміну у «Шахтарі», він здатен змінити хід матчу. Він має багато перспектив стати хорошим гравцем, але усе залежить виключно від нього самого.

 

- Чи могли Ви подумати, що збірна Словаччини після першого кола буде беззаперечним лідером групи у відборі ЧЄ-2016?

 

- Я не здивований їх результатами. Ще раніше казав, що це дуже сильна і непроста команда. Гравці цієї збірної представляють серйозні європейські клуби. Вони втілили у життя ті перспективи, які мали перед початком відбору. У нас же зараз кожна як остання. Із будь-яким суперником.

 

- Щоб виходити на чемпіонат Європи напряму, збірній України необхідно здобувати перемоги в усіх матчах, що залишилися у календарі. Якою Ви бачите гру команди, щоб «синьо-жовті» могли реалізувати це на справі?

 

- У кожній грі треба бути на 100% вмотивованими. Футбол – колективна гра, і якщо хоча б один хтось не викладається на повну, то команда має проблеми. За прикладом не треба далеко йти – остання гра «Шахтаря» у Лізі чемпіонів. Але добре те, що добре закінчується.

 

- Як вважаєте, як буде краще для національної команди – щоб Андрій Ярмоленко залишився у київському «Динамо» чи пішов з команди?

 

- Якщо люди йдуть у сильні європейські клуби, їх рівень однозначно зростатиме. Кожному футболісту, який бажає вийти на новий рівень, необхідно працювати на собою. Не думаю, що Ярмоленко б знизив до себе вимоги після переходу до європейської команди. Андрій хоче постійно зростати і ставати краще. Якщо Ярмоленко гратиме в Європі, це буде плюс для збірної.

 

Раніше Фоменко назвав склад на матчі з Білоруссю і Словаччиною.

 

Перед матчами українська національна команда піднялась в оновленому ранжирі Міжнародної федерації футболу на 29 місце, тоді як Росія опустилася на 31 позицію.

 

Згідно з вересневим рейтингом, опублікованим на офіційному сайті ФІФА, жовто-сині набрали 812 очок і залишили 30 сходинку. Між тим, російська збірна з 782 балами опустилася на 32 місце.

 

На вершині залишилась Аргентина, в активі якої 1442 пункти, тоді як на другій сходинці перебуває Бельгія з 1269 очками. Третє місце втримала Німеччина - 1248 балів.

 

Єдина зміна в топ-10 рейтингу стосується збірних Чилі та Англії. Перша піднялася з 10 позиції на восьму, тоді як друга стала десятою.

 

Розклад прямих трансляцій:

 

3 вересня

18:50 Азербайджан - Хорватія (Футбол 2)

21:35 Нідерланди – Ісландія (Футбол 1)

 

4 вересня

18:50 Грузія – Шотландія (Футбол 2)

21:35 Німеччина – Польща (Футбол 2)

 

5 вересня

18:50 Україна – Білорусь (Футбол 1, канал “Україна”)

18:50 Сан-Маріно – Англія (Футбол 2)

21:40 Швейцарія – Словенія (Футбол 1)

21:40 Іспанія – Словаччина (Футбол 2)

 

6 вересня

18:50 Туреччина – Нідерланди (Футбол 1)

18:50 Норвегія – Хорватія (Футбол 2)

21:40 Кіпр – Бельгія (Футбол 1)

21:35 Італія – Болгарія (Футбол 2)

 

7 вересня

18:50 Вірменія – Данія (Футбол 2)

21:35 Шотландія – Німеччина (Футбол 1)

 

8 вересня

21:35 Словаччина – Україна (Футбол 1)

21:35 Македонія – Іспанія (Футбол 2)

Теги: футбол
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх