Сьогодні "Шахтар" стартує в Лізі Чемпіонів

28.07.2015, 10:51 Переглядів: 2 443

 

Трансляція матчу о 21.00 на телеканалі “Україна”

28 липня в Стамбулі о 21.00 відбудеться поєдинок 3-го кваліфікаційного раунду Ліги Чемпіонів між Фенербахче й Шахтарем.

 

Орієнтовні склади

 

Фенербахче: Фабіано, Джанер, Алвеш, Ба, Шенер, Топал, Мейрелеш, Соу, Нані, Дієго, Фернандао.

 

Шахтар: П'ятов, Срна, Кучер, Ракицький, Шевчук, Степаненко, Фред, Тейшейра, Марлос, Тайсон, Едуардо. 

 

Місце зустрічі

 

Домашня арена Фенербахче – Шюкрю Сараджолу – воістину знакова не тільки для Шахтаря, але й для всього українського футболу. У 2009-му саме на цій арені гірники взяли свій перший, і поки єдиний, єврокубковий трофей – Кубок УЄФА.

 

Крім того, в 2003-му на Шюкрю Сараджолу в присутності 40-тисячної торсиди збірна України під керівництвом Олега Блохіна завдала однієї з найбільш принизливих домашніх поразок Туреччині – 3:0.

 

Свого часу нинішній наставник київського Динамо Сергій Ребров небезуспішно захищав кольори Фенербахче. У складі канарок Ребров став чемпіоном Туреччини.

 

Добре знайомий стадіон Фенербахче й тренерові гірників Мірчі Луческу. На початку 2000-х румунський фахівець працював зі стамбульськими Галатасараєм і Бешикташем, які тоді регулярно брали чемпіонство.

 

Загалом, під час перебування на берегах Босфору Луческу 9 разів зустрічався з Фенербахче, з яких у трьох поєдинках святкував перемогу, ще тричі була нічия і тричі брав гору суперник. Відтак стадіон Шюкрю Сараджолу по праву можна вважати фартовим для українського колективу.

 

Хто прийшов

 

Фенербахче: ван Персі (Манчестер Юнайтед, Англія), Нані (Манчестер Юнайтед, Англія), К’єр (Лілль, Франція), Соуза (Сан-Пауло, Бразилія), Фернандао (Атлетико Паранаенсе, Бразилія), Озбайраклі (Бурсаспор, Туреччина).

 

Шахтар: Едуардо (Фламенго, Бразилія).

 

Хто пішов

 

Фенербахче: Куйт (Фейеноорд, Нідерланди), Еменіке (Аль-Аїн, ОАЕ), Мерт Гюнок (Бурсаспор, Туреччина), Вебо (Османлиспор, Туреччина).

 

Шахтар: Дуглас Коста (Баварія, Німеччина), Адріано (Мілан, Італія), Фернандо (Сампдорія, Італія), Ілсіньо, Алан Патрік (Фламенго, Бразилія).

 

 

Можливі втрати на матч

 

Фред

 

Сьогодні "Шахтар" стартує в Лізі Чемпіонів

 

Футболіста "Шахтаря" запідозрили у вживанні допінгу

 

Легіонера донецького "Шахтаря" Фред підозрюють у вживанні забороненого препарату. Допінг-проба, яку хавбек здав на Кубку Америки виявилася позитивною.

 

Проба Б буде відкрита у вівторок, 28 липня, після чого можна буде робити висновки.

 

У пробі Фреда було виявлено гідрохлортіазид. Це сечогінний препарат, який зазвичай вживається під час лікування серцевої недостатності, гіпертонії, цирозу печінки і нирок.

 

Нагадаємо, у "Шахтаря" вже був скандал із допінгом. У 2012 році на вживанні забороненого препарату попався голкіпер Олександр Рибка. Тоді футболіст був відсторонений від футболу на 2 роки. Після закінчення терміну "бану", Рибка отримав запрошення від київського "Динамо".

 

Ван Персі

 

Сьогодні "Шахтар" стартує в Лізі Чемпіонів

 

Поява найдорожчого гравця "канарок" у сьогоднішньому матчі під питанням. Турецька преса повідомляє, що як мінімум в першому матчі дуелі проти "Шахтаря", команді Вітора Перейри доведеться обійтися без одного зі своїх потенційних лідерів Робіна Ван Персі.

 

Передматчеві коментарі тренерів

 

Головний тренер донецького "Шахтаря" Мірча Луческу: Думаю, це буде центральний матч у цьому кваліфікаційному раунді. Зробимо все можливе для того, щоб пройти в наступну стадію. Як, втім, і "Фенербахче".

 

Містер зазначив, що на поле вийдуть команди з різним потенціалом, адже "Фенербахче" взяв виконавців з відомими іменами, а "Шахтар" залишили провідні гравці.

 

Луческу також розповів, що ця гра увійде в історію. "Хочу зауважити, що Перейра завершив роботу в "Олімпіакосі" фінальною грою Кубка Греції проти "Ксанті", який тренує мій син.

 

"Нас чекає цікаве протистояння. Напевно, воно буде і видовищним теж. Не будемо забувати, що ця гра складається зі 180 хвилин", - резюмував Луческу.

 

Керманич турецького "Фенербахче" Вітор Перейра: "У "Шахтаря" є три переваги. Команда давно працює з одним тренером. Ті ж футболісти. До того ж, вони раніше почали підготовку і чемпіонат, Але у "Фенербахче" є свої козирі.

 

Так, я грав проти "Шахтаря", "Динамо" і "Дніпра" з моїми колишніми командами ("Олімпіакос" і "Порту" - ред..). Вже добре знаю український футбол. "Шахтар" дуже ретельно підходить до справи, намагається залучити хороших гравців. Там грає багато висококласних бразильців, яких відмінно доповнюють українські захисники".

 

Матчі 3 кваліфікаційного раунду Ліги Чемпіонів

 

19.15 ЦСКА М — Спарта (Прага)

20.00 Мілсамі — Скендербеу

20.00 Мідтьюлланд — АПОЕЛ

20.30 Маккабі (Тель-Авів) — Вікторія

21.00 Фенербахче — Шахтар

21.00 Панатінаікос — Брюге

21.15 Янг Бойз — Монако

21.30 Відеотон — БАТЕ

22.00 Динамо (Загреб) — Мольде

 

Джерело: ЗМІ

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх