ПЛАВАННЯ. Команда Кременчука в чотирнадцятий раз поспіль заволоділа Кубком «Вегаса»

1.03.2013, 00:21 Переглядів: 2 908

ПЛАВАННЯ. Команда Кременчука в чотирнадцятий раз поспіль заволоділа Кубком «Вегаса»З 22 по 24 лютого на спортивній базі ВСК «Нептун» КНУ провели традиційні всеукраїнські змагання з плавання серед спортсменів з обмеженими можливостями «Кубок Вегаса-2013»

Ці змагання були проведені комітетом з фізичної культури і спорту Крюківської районної ради (керівник Ганна Келембет) спільно з відділом з фізичної культури і спорту виконкому Кременчуцької міської ради (начальник Олександр Мазур) при участі правління дитячої громадської організації «Дитячо-юнацький центр спорту інвалідів «Оріяна» (керівник Марія Ільчук) та Кременчуцької філії Полтавського регіонального центру «Інваспорт» (Яна Кендюх).


В турнірі прийняли участь спортсмени-інваліди з міст Полтави, Лохвиці, Запоріжжя, Кіровограда, Комсомольська, Харкова, Рівного, Одеси, Севастополя, Кременчука та Кременчуцького району.


Відкрив змагання  Паралімпійський чемпіон Лондона 2012р. з легкої атлетики, майстер спорту міжнародного класу Андрій Голівець. Він побажав спортсменам добрих стартів та перемог на початку спортивного сезону. Потім учасників змагань привітав начальник відділу з фізичної культури і спорту виконкому Кременчуцької міської ради Олександр Мазур. Приємно сказати, що  учасниками  змагань в цьому році були Вікторія Савцова - чемпіонка ХIV паралімпійських ігор в Лондоні з плавання (м. Запоріжжя), Свідерська Ольга – чемпіонка Європи та срібна призерка ХIV паралімпійських ігор в Лондоні,  (м. Кіровоград) . до речі Ольга не вперше приймає участь в цих змаганнях,  Яна Бережна – срібна призерка чемпіонату Європи та ХIV параолімпійських ігор в Лондоні (м.Харків) , до речі - Яна наша землячка (вона народилася у Кременчуці).

ПЛАВАННЯ. Команда Кременчука в чотирнадцятий раз поспіль заволоділа Кубком «Вегаса»
Під час урочистого відкриття змагань голова правління ДГО ДЮЦСІ «Оріяна» Марія Ільчук та спеціаліст  Кременчуцької філії Полтавського регіонального центру «Інваспорт» Яна Кендюх  вручили учасникам турніру заохочувальні призи.


Спортсмени змагались на дистанціях  50, 100, 200, 400 метрів вільним стилем, 50, 100 м брасом, 50, 100 м на спині, 50, 100 м батерфляєм.  В естафетному плаванні 4Х50 м вільним стилем серед чоловіків перемогу отримала команда м. Кременчука.

ПЛАВАННЯ. Команда Кременчука в чотирнадцятий раз поспіль заволоділа Кубком «Вегаса»
Головна зірка кременчуцької команди, можливий стипендіат Кременчуцької міської ради 2013 року, КМСУ Ірина Анісімова знову була на висоті, як і нещодавно в м. Донецьку, у своєму змагальному класі S-8 стала чотириразовою переможницею змагань. На дистанціях 50 м н/с, 50 м в/с, 100 м н/с її результати відповідають нормативам КМСУ, також у неї перше місце на дистанції 100 м в/с.


Ще одна учасниця Кременчуцької команди МСУ Марина Тимошенко, тридцятирічний ветеран інвалідного спорту, у змагальному класі S-14 теж має перемоги на чотирьох дистанціях: 50 м бат., 50 м н/с, 100 м н/с та 100 м в/с.


25-річний майстер спорту України Володимир Райда - триразовий переможець турніру. Він переміг в складі естафетної команди Кременчука, а також у своїх змагальних класах S-10 і SВ-9 на дистанціях 50 м в/с та 50 м брасом відповідно.


26-річний представник Кременчуцького району, КМСУ з села Кривуші Артем Щербак має у змагальних класах S-7 та  SB-6 три золоті медалі на дистанціях 50 м в/с, 50 м б/р, 100 м б/р та друге місце на дистанції 100 м в/с.


13-річний учень шостого класу ЗОШ № 28 Богдан Третьяков, сенсаційно став переможцем на дистанціях 50 м н/с та 100 м н/с (S-7), також у нього бронза на дистанції 50 м в/с.

 
20-річна медична сестра першої міської поліклініки, першорозрядниця Карина Зозуля у змагальних класах S-7 та SВ-7, має дві перемоги на дистанціях 50 м н/с і 50 м б/р та друге місце на дистанції 100 м н/с.


Першорозрядник Микола Заворотній (1985 р.н.) переміг на дистанції 50 м в/с (змагальний клас S-2, спортсмени з найбільшими ураженнями опорно-рухового апарату).


26-річна медична сестра М/Ч «Автокраз», КМСУ Наталія Скрипник має перемогу на дистанції 100 м в/с та два других місця на дистанціях 50 м в/с і 100 м б/р, (S-7, SB-6).


Дебютант подібних змагань з плавання, більш відомий як МСМК з пауерліфтингу, Олексій Петриченко з села К.Потоки, отримав перше місце на дистанції 100 м в/с та друге місце на дистанції 50 м в/с у класі S-5.


Першорозрядник Дмитро Ткаченко, у змагальному класі S-10 переміг на дистанції 100 м н/с, також у нього срібна медаль на дистанції 50 м в/с за Володимиром Райдою.

ПЛАВАННЯ. Команда Кременчука в чотирнадцятий раз поспіль заволоділа Кубком «Вегаса»
28-річна Тетяна Гусарова, у змагальному класі S-14 має перше місце на дистанції 50 м в/с та другі місця на дистанціях 100 м н/с.

 

Ще один ветеран, найстарший учасник змагань, Олег Кривченко переміг на дистанції 200 м комплексного плавання і зайняв друге місце на дистанції 100 м в/с.


Більш успішно, ніж нещодавно у Донецьку, виступили сестри близнючки Олена та Тетяна Сидоренко. У Олени перше місце на дистанції 100 м б/р та друге на дистанції 50 м б/р. У Тетяни на дистанції 100 м б/р друге місце і трете місце на дистанції 50 м б/р.


26-річний працівник ТОВ «Присадки» Андрій Повар має дві срібні медалі на дистанціях 50 м в/с класу S-7 та 50 м б/р у класі SB-6 і третє місце на дистанції 100 м в/с.


Ветеран інвалідного спорту Яна Швидь посіла друге місце на дистанції 50 м в/с та два третіх місця на дистанції 50 і 100 м н/с (S-14).

ПЛАВАННЯ. Команда Кременчука в чотирнадцятий раз поспіль заволоділа Кубком «Вегаса»
Загалом у команди Кременчука в активі перших місць - 21, других місць - 12 та 5 третіх.  Команда Кременчука в чотирнадцятий раз підряд заволоділа «Кубком Вегаса».


Вітаємо спортсменів Кременчука з чотирнадцятою перемогою!

Автор: За матеріалами ДГО ДЮЦСI "Оріяна" Джерело фото: ariana.ucoz.ua
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх