Губернатор Олександр Удовіченко: «Межа подолана - треба зупинитися та перейти до пошуків компромісу»

6.02.2014, 15:24 Переглядів: 771

Губернатор Олександр Удовіченко: «Межа подолана - треба зупинитися та перейти до пошуків компромісу»

У Харкові створений «Український фронт» - громадський рух для подолання кризи в країні

Понад шість тисяч людей з двадцяти областей України з’їхалися до Харкова на збори первинних організацій Партії регіонів. Там вирішили створити громадський рух на підтримку позиції Президента України Віктора Януковича. На зборах обговорили напружену ситуацію в Україні й шукали методи подолання кризи.


Необхідність утворення цього союзу обумовлена сьогоденними Українськими реаліями – розгулом неонацистських та неофашистських організацій, коли купка націоналістів озброївшись палицями та «коктейлями Молотова» вирішили, що вони єдині хто здатен проголошувати національну ідею від імені усього українського народу. Не зважаючи на те, що влада пропонує опозиційним силам загасити пожежу ненависті та ворожості, багато хто її не тільки не чує, а й не бажає чути.


Саме тому, установчі збори одноголосно підтримали ідею створення такого союзу, який вискаже альтернативну від «євромайдану» точку зору та захистить країну від розпаду та громадянської війни. Ми – патріоти своєї держави, які зробили перший крок! Ми підтримуємо законно обраного Президента на шляху мирного врегулювання конфлікту та виходу з політичної кризи!
Серед першочергових завдань «Українського фронту» - перервати інформаційну блокаду з боку опозиційних ЗМІ, вступити у переговорний процес з представниками «євромайдану», провести референдум про відміну депутатської недоторканності та зменшення кількості народних депутатів, безумовне розблокування та звільнення адміністративних будівель, площ та вулиць в усіх містах України.
Губернатор Харківщини Михайло Добкін на зборах заявив, що ситуація має бути врегульована шляхом перемовин.
Нам слід поновити переговорний процес з опозицією. Поки є хоча б малий, примарний шанс на мирне врегулювання конфлікту, його слід використати, - каже Михайло Добкін.


Його підтримує і представник делегації Партії регіонів з Полтавської області Валерій Пархоменко. Проте він вважає, що доля країни має бути вирішена на референдумі чи виборах.


Ми говоримо, що воля народу – це референдум, це вибори. У державі є обраний Президент, обрана Верховна Рада, які повинні виконувати закони України, - каже пан Пархоменко.


Просить журналістів не розпалювати ворожнечу робітник заводу «ФЕТ» Сергій Волошин.


- Вмикаєш телевізор – це якийсь кошмар! Канал «24», «П’ятий канал» – Майдан, Майдан, Майдан! Я прошу хлопців-журналістів – приїжджайте до нас на завод, на «ФЕТ», поспілкуйтеся з нами, послухайте, що кажуть про Майдан люди. Подавайте дві точки зору, - обурюється пан Волошин.


Закликала об’єднати зусилля для подолання кризи в країні віце-президент громадської організації інвалідів «Кріовіта» Олена Шингарьова.


Прийшов час об’єднати зусилля всіх активних людей, всіх активних громадських організацій і політичних рухів, аби виробити програму виходу країни з кризи. Нам слід розмовляти не мовою ультиматумів, майданів, а сісти за стіл та приймати виважені рішення, - зазначила пані Шингарьова.


Цієї думки і губернатор Полтавщини Олександр Удовіченко. Спілкуючись днями з пресою, він зазначив, що влада допустила певні помилки, але те, що відбувається сьогодні, відкриває іншу сторону боротьби за владу. Лідери опозиції вже не впливають на процес. Їхні п’ять вимог – безапеляційні, а мета – підштовхнути до захоплення влади. Президент задовольнити такі вимоги не може.
- Межа подолана - треба зупинитися та перейти до пошуків компромісу. Президент України заявив про таку свою позицію, про готовність шукати шляхи. Треба знайти в собі сили, знайти важелі впливу, щоб зупинити ескалацію екстремізму, - каже губернатор.
За його словами, головною ареною політичного протистояння є Київ, але певне напруження відчувають усі регіони, в тому числі й Полтавщина.


Наша задача як представників виконавчої влади зробити все, щоб в області відбувався мирний процес вираження своїх політичних поглядів. Я думаю, до сьогоднішнього моменту нам це вдавалося робити. Ми сприяли тому, щоб кожен, хто хотів мирно виражати свої політичні погляди і вимоги до влади, міг це зробити, - констатував Олександр Удовіченко

Автор: bulashev
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх