Обласні депутати засудили події в Києві та закликали до стабільності

2.12.2013, 16:14 Переглядів: 673

Обласні депутати засудили події в Києві та закликали до стабільності

Депутати облради вважають неприпустимим розпалювання громадянського протистояння, засуджують застосування сили в будь-яких формах і провокаційні дії, що несуть загрозу життю і здоров'ю людей. Також вони вимагають від влади не допустити зупинки роботи підприємств, установ, організацій, які відповідають за охорону здоров’я, виплату пенсій, зарплат, тепло і світло в будинках, транспорт та інші важливі для життя громади речі.

Позачергова сесія Полтавської обласної ради, на яку 2 грудня винесли лише одне питання – про суспільно-політичну ситуацію, тривала майже три години. Під час засідання депутати та представники громадськості жваво обговорювали розгін “Беркутом” Євромайдану в Києві. Опозиціонери пропонували вимагати в рішенні облради відставки уряду і Президента. Але більшість депутатів з цим не погодилися. Вони заявили, що залишити країну без влади зараз - кинути її у вир економічних та політичних проблем, посіяти хаос.

Обласні депутати засудили події в Києві та закликали до стабільності

Голова облради Іван Момот зазначив, що не слід допускати протистояння, воно лише поглиблює економічні проблеми України.
- У подібних ситуаціях ми маємо запитати себе: хто стоїть за провокаціями, кому вони вигідні? Відповідь одна: тільки тим, хто б хотів посіяти в Україні хаос. Чи здатна радикалізація протестів принести щось, крім економічних загроз, загроз добробуту простих українців? Ні, це однозначно. Протистояння лише поглиблює економічні проблеми держави. Тому закликаю полтавців бути мудрими. Сподіваюся, що провокатори, як вимагає Президент, отримають по заслугах. Маємо зберігати спокій і не звертати зі шляху до Європи,- сказав Іван Момот.

Обласні депутати засудили події в Києві та закликали до стабільності

Губернатор Полтавщини Олександр Удовіченко зазначив, що люди мають право на мирні зібрання і висловлення своєї думки. А те, що відбулося на Майдані в ніч з 30 на 1 грудня – це дії, яким немає місця в нашій державі.

- Дії міліції, дії “Беркута” треба засудити, знайти винних, тих, хто сьогодні довів до такого. А ми повинні розуміти, що має бути стабільність в державі. Довести до війни легко, а вийти з неї потім буде дуже складно. Тому головне – стабільність в державі, стабільність в регіоні. Я думаю, це сигнал для центральних органів влади. Це сигнал і для політичних партій, які, зокрема, представлені в нас на Полтавщині, й, безумовно, це наша позиція - ми хочемо, щоб її почули всі полтавці, - зазначив Олександр Удовіченко.

У результаті депутати більшістю голосів підтримали заяву до керівництва країни і мешканців регіону.

ЗАЯВА депутатів Полтавської обласної ради
Україна проходить складний шлях становлення як суверенна держава з європейськими цінностями, європейським майбутнім.
Це шлях розбудови національної економіки, забезпечення сталого розвитку, соціальних гарантій та захисту громадян.
Події, які відбуваються зараз, змушують Полтавську обласну раду як найвищий представницький орган регіону заявити про свою стурбованість ростом соціальної напруги, проявами насилля.
Ми впевнені в тому, що наявна в суспільстві різність поглядів не повинна стати причиною підриву засад єдності та толерантності українського суспільства.
Ми поважаємо конституційне право кожного громадянина на вільне волевиявлення та мирні зібрання.
Вважаємо неприпустимим розпалювання громадянського протистояння, засуджуємо застосування сили в будь-яких формах та провокаційні дії, що несуть загрозу життю і здоров’ю людей.
Усі обставини прикрих подій, що відбулися в Києві, мають бути ретельно розслідувані, винні повинні бути покарані. Жорстокість проти мирних громадян - ганебне явище, воно ніколи на має повторитися в Україні.
Звертаємося із закликом щодо необхідності зберігання національної єдності, консолідації та порозуміння в реалізації та захисті права України на самовизначення, цілісність та незалежність.
Завдання влади - не допустити зупинки роботи підприємств, установ, організацій, які відповідають за охорону здоров’я, виплату пенсій, зарплат, тепло і світло в будинках, транспорт та інші важливі для життя громади речі.
Сьогодні нам потрібна спільна робота над програмою заходів, що зробить економіку України менш вразливою, захистить робочі місця, забезпечить збереження соціальних гарантій.
Жителі Полтавщини повинні показати справді європейські цінності – взаємоповагу, верховенство права, розсудливість.
Пам’ятаймо, що ми – українці, мета в нас усіх одна – сильна і незалежна держава Україна!

Автор: reklama Джерело фото: np.pl.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх