Мешканці Полтавщини взяли участь у мітингу «Будуємо Європу в Україні!»

27.11.2013, 17:18 Переглядів: 496

Мешканці Полтавщини взяли участь у мітингу «Будуємо Європу в Україні!»

Ми бажаємо бачити Україну сильною державою, яка проводитиме реформи не заради ЄС чи Росії, а задля розвитку вітчизняної економіки, збереження робочих місць, росту зарплат, пенсій та соціальних стандартів, а також розширення ринків збуту вітчизняної продукції

Мешканці Полтавської області, у тому числі делегація з Кременчука, взяли участь у мітингу «Будуємо Європу в Україні!», який відбувся у Києві за ініціативи Українського союзу промисловців і підприємців, Федерації профспілок України, Федерації роботодавців України.


За попередніми підрахунками, в мітингу взяли участь близько 30 тисяч чоловік - підприємці, представники профспілок, бюджетних та громадських організацій. Присутні на Михайлівській площі столиці висловили свою підтримку діям уряду напередодні вільнюського саміту.


«Сьогодні на Михайлівській площі зібралися люди, які, по суті, тримають нашу країну на своїх плечах - працюють, платять податки, лікують, вчать наших дітей», - зазначив, відкриваючи мітинг, президент УСПП, народний депутат Анатолій Кінах. «Для України важливо жорстко захищати свої національні інтереси. І дуже важливо, щоб Україна не перетворювалася на сировинний придаток розвинених країн, на полігон для споживання імпорту, на експортера дешевої кваліфікованої робочої сили, - і від цього також залежатиме наше майбутнє», - сказав він.


Учасники мітингу «Будуємо Європу в Україні!» прийняли резолюцію, в якій зазначено:


«Україна може заплатити занадто високу ціну у вигляді зниження обсягів виробництва, закриття підприємств, втрати робочих місць. Вже сьогодні ми несемо збитки від проблем у торговельних відносинах із Росією. У випадку загострення ситуації українські підприємства просто можуть не вижити. Тому ми закликаємо уряд Миколи Азарова посилити зовнішньополітичну активність України, спрямовану на відновлення та динамічне нарощування обсягів торговельно-економічного співробітництва та промислової кооперації з Росією та іншими країнами-членами СНД, при цьому маючи кінцевою метою для українського національного продукту відповідність європейським стандартам.


Ми бажаємо розгортання соціально-економічних перетворень в Україні, стрімкого зростання її економіки та посилення конкурентоспроможності української продукції на національному та міжнародному ринках. Для цього необхідний конструктивний діалог влади та бізнесу щодо розробки стимулюючих заходів (податкових, інвестиційних), модернізації вітчизняного виробничого комплексу, захисту внутрішнього ринку від перенасиченості імпортною продукцією та здійснення імпортозаміщення, забезпечення конкурентоспроможності вітчизняних виробників та поступової лібералізації ринку шляхом передбачення для українського виробника можливості застосовувати перехідний період та захисні механізми, що не будуть суперечити умовам створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС тощо.


За своїм геополітичним становищем, багатовіковими культурно-історичними традиціями та світоглядом громадян Україна завжди була, є і залишатиметься невід'ємною складовою європейської спільноти, надійним партнером у солідарній справі розбудови демократичних принципів.
Зважаючи на це, закликаємо Президента й уряд не знижувати темпи євроінтеграційної політики України; Верховну Раду України як представницький орган, який покликаний відстоювати інтереси всіх громадян України, - продовжувати законотворчу діяльність, спрямовану на модернізацію країни та її економіки, приведення її до європейських стандартів.


Ми бажаємо бачити Україну сильною державою, яка проводитиме реформи не заради ЄС чи Росії, а задля розвитку вітчизняної економіки, збереження робочих місць, росту зарплат, пенсій та соціальних стандартів, а також розширення ринків збуту вітчизняної продукції».

Автор: bulashev
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх